Liverpool vann till slut på St Marys. Detta efter att Adrian stått för en rejäl blunder som skapade onödig spänning i slutet.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner(74), Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(89), Salah(79), Mane, Firmino

Liverpools bänk: Lonergan, Fabinho(74), Gomez, Henderson(89), Lallana, Shaqiri, Origi(79)

Southamptons startelva: Gunn, Valery, Vestergaard, Bednarek, Yoshida, Bertrand(77), Romeu(64), Ward-Prowse, Hojbjerg, Redmond, Adams(68)

Southamptons bänk: Forster, Cedric, Danso, Djenepo(77). Armstrong(68), Ings(64), Obafemi

* * *

Matchfakta:

Southampton – Liverpool 1-2 (0-1, 1-1)

0-1: Mane 45+1′

0-2: Firmino 71′

1-2: Ings 83′

Skott på mål: 3 – 6
Totalt antal skott: 14 – 15
Skott utanför: 7 – 6
Bollinnehav: 36,6% – 63,4%
Passningsprocent: 65,4% – 78%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 46,9% – 66,9%
Vunna luftdueller: 43,8% – 56,3%
Offsides: 4 – 1
Hörnor: 5 – 9
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Adrian – Märklig insats. Gjorde några bra räddningar som räddade poäng i utsatt läge. Men stod samtidigt för världens blunder som kunde kostat poäng. Högt och lågt.

Alexander-Arnold – Var en av få spelare som faktiskt tog sig till offensiva positioner i första. Inläggen och passningarna höll dock oftast alldeles för låg kvalité.

Matip – Fick kämpa och slita med Che Adams, där vi får konstatera att Matip gick vinnande ur striden i 9 av 10 fall. Fick inte mycket tid med bollen för att få till sina fina uppspel men vårdade bollen bättre än senast.

Van Dijk – Ofta satt under hård press med bollen i sin ägo. Lyckades lösa det rätt bra och defensivt fanns som vanligt inget att anmärka på.

Robertson – Slarvade bort en hel del boll i första halvlek och befann sig oftast i positioner där det inte fanns tillräckligt mycket yta. Lyfte sig efter paus och blev sånär målskytt.

Wijnaldum – Fick förtroendet att ersätta Fabinho på defensivt mittfält. Lyckades inte skydda boll på ett lika bra sätt som brassen och kämpade sig igenom matchen.

Milner(74) – Slog upp ögonbrynet efter en närkamp med Ward-Prowse. Det hindrade inte Milner från att fortsätta sätta sig i fysiska dueller. Fick även se sig grundlurad några gånger efter att ha varit alldeles för het på gröten.

Oxlade-Chamberlain(89) – Ett litet fall framåt. Betydligt bättre i sin mer naturlig mittfältsroll än mot Chelsea. Saknar dock fortfarande lite självförtroende i den sista passningen eller avslut mot mål.

Salah(79) – Inte riktigt samma klipp i steget som vi är vana vid att se. Stod för några fina klackar men lyckades utöver det inte sätta sin prägel i offensiven.

Mane – Matchavgörande insats. Visade prov på ett högklassigt individuellt nummer för att sätta Liverpool i ledningen. Spelade sedan fram Firmino efter paus. Världsklass, kort och gott.

Firmino – Droppade av neråt i planen för att hjälpa det sviktande mittfältet att behålla bollen. Missade en jättechans att utöka ledningen innan Bobby tog revansch på sig själv och gjorde säsongens första mål.

Inhoppare

Fabinho(74) – Skapade en större bolltrygghet och vann även en del 50/50 dueller.

Origi(79) – Fick knappt röra bollen men sprang som en dåre åtminstone.

Henderson(89) – Skrek och manade på laget efter bara någon sekund på planen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
 1. 2 snabba mål å sedan byten i halvtid på ”trötta” nyckelspelare …

 2. Hoppas inte Adrian får alltför mycket skit för missen.
  Han har varit stabil och visat upp ett ok spel med fötterna förutom missen.
  Låt oss stötta än trycka ner. Han kommer vara viktig den närmaste månaden!

 3. Vi verkar fortsätta där vi slutade förra säsongen, en resultatmaskin som tuggar i sig 3-poängare. Återigen så spelade vi långt under vår förmåga men kom undan med blotta förskräckelsen.

  Vi räddades i slutet av förra säsongen med mycket tur och att vi hade ett gynnsamt spelschema. Ska vi fortsätta ta våra 3-poängare mot bättre motstånd så behöver steppa upp, mot Arsenal så kommer vi bli slaktade om vi är lika slappa bakåt som igår.

  Hoppas det var onsdagens match satt i benen, för återigen så tappade vi mittfältet. Vi släppte till en massa farliga chanser som Southampton inte tog vara på pga tappade bollar och ett ovaket försvar. Till och med Van Dijk gjorde en av sina sämre matcher.

Kommentarer är stängda.