Det blev bara 1-0 mot Huddersfield. För Liverpools del var det däremot tillräckligt för att ta tre poäng och hänga med i toppen av tabellen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson(46), Milner(77), Lallana(69), Shaqiri, Salah, Sturridge

Liverpools bänk:  Mignolet, Fabinho(69), Wijnaldum(46), Firmino(77), Origi, Matip, Alexander-Arnold

Huddersfields startelva: Lössl, Zanka, Schindler, Löwe, Hadergjonaj(69), Mooy, Hogg(90+2), Billing(70), Durm, Pritchard, Depoitre

Huddersfields bänk: Hamer, Bacuna, Diakhaby(90+2), Van La Parra, Mbenza(69), Mounié(70), Stankovic

* * *

Matchfakta:

Huddersfield – Liverpool 0-1 (0-1, 0-0)

0-1: Salah 24′

Skott på mål: 1 – 2
Bollinnehav: 47,7% – 52,3%
Passningsprocent: 79,8% – 80,9%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 68,6% – 73,9%
Vunna luftdueller: 50% – 50%
Offsides: 3 – 2
Hörnor: 2 – 4
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick hålla nollan igen. Plockade ner några bollar, gjorde en räddning men var lite illa ute med en sen utspark.

Gomez – Vann flera löpdueller som såg hopplösa ut. Satte på något sjukt sätt bara in en extra växel och löste situationen. En mycket bra försvarsinsats och bäst i backlinjen. Även inblandad i ledningsmålet.

Lovren – Ojämn. Blev återigen skyldig till att bli bolltittande i eget straffområde och stod för en vansinnessatsning i slutet av matchen vid straffområdeskanten.

Van Dijk – Stod för en bollmiss som kunde blivit ödestiger i slutet av matchen. Förlorade även en del dueller som han normalt sett vinner enkelt. Hämmad av sin skada?

Robertson – Hade fullt upp med Pritchard på sin kant. Lyckades aldrig riktigt få kontroll men red ut stormen till slut.

Henderson(46) – Togs av i halvtid som en säkerhetsåtgärd. Kunde innan dess gjort lite mer för att skydda backlinjen.

Milner(77) – Maskin. Som vanligt fick vi se en gedigen arbetsinsats. Det fanns dock mer att hämta i det kreativa spelet offensivt där han körde fast litegrann.

Lallana(69) – Tillbaka som en riktig joker från start. Visade glimtar av sin tekniska kompetens. Tyvärr kändes det oftast som Lallana var mest i vägen eller tog fel beslut. Bytte ut sig själv till slut efter en snabb viskning till Klopp på sidolinjen.

Shaqiri – Den stora ljusglimten i det offensiva spelet. Lite väl lättläst första kvarten då Shaqiri alltid skulle ta ett kliv inåt i planen. Efter det växte han för varje minut som gick och pricken över i:et var den grymma passningen till Salahs mål.

Salah – Briljant avslut som gav vinst. Däremot finns det mer att önska gällande spelet. Tappar oerhört mycket boll.

Sturridge – Kämpade sig igenom matchen. Såg egentligen trött ut från matchminut 33 och framåt. Faktiskt helt otroligt att Sturridge fick och orkade spela klart matchen överhuvudtaget.

Inhoppare:

Wijnaldum(46) – Gjorde skillnad på mittfältet och bidrog med mer kraft och fart än Henderson. Alltid en trygg punkt som medspelarna kunde vända sig till med bollen.

Fabinho(69) – Debuterade i Premier League. Fick fokusera mycket på det defensiva och gjorde det bra.

Firmino(77) – Fick ersätta Milner på mittfältet. Bidrog med kreativitet. Däremot fanns det väldigt mycket mer att önska i beslutsfattandet som sabbade flera bra lägen att stänga matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/SachinNakrani/status/1053713691089219584

2 kommentarer
 1. Har varit riktigt imponerad över Shaqiri under inledningen av säsongen. Jag har alltid gillat hans kraftfulla spel och fantastiska skott. Dock när det blev klart att han skulle komma till Liverpool så förväntade jag mig inget mer än en bänk/rotationsspelare. Någon som definitivt har kvalité men inte någon med de där lilla extra för att seriöst utmana Mané och Salah om en plats i startelvan.

  Oj vad man hade fel. Inte bara har flytten till Liverpool omedelbart höjt hans spel till en ny nivå, men han har gjort det på en position jag inte förväntade mig. Visst har han spelat centralt som 10a i Stoke men den positionen har inte funnits i Liverpool med Klopp och finns egentligen fortfarande inte. Han har definitivt mer defensivt ansvar än en normal 10a men förväntas göra jobbet framåt också, han ska spela som en 8a med en lite framskjuten position.
  Då när Big Shaq har spelat så har samspelet varit mycket bättre mellan mittfält och anfall. Han är också väldigt bra att föra upp bollen själv i stil med Ox förra säsongen, något som saknas då det inte finns en exklusivt kreativ spelare i laget efter att Coutinho försvann.

  Mot lågt stående försvar tycker jag Shaqiri ska starta varje gång. Hans snabbhet, styrka och kanon till vänsterdoja kan bli avgörande i dom matcherna. Han har nog inte helt och hållet omfamnat Klopps all-action spel än men han är långt ifrån den lata jäveln som Neville målade upp honom som.

  Hur fan kunde Liverpool plocka in honom för kaffepengar. (Jag vet hur men ni förstår vad jag menar)

  • Shaqiri har gjort poäng i stort sett varenda gången han har varit på planen, tycker att han är ett riktigt intressant tillskott. Förstår dock att Klopp är lite försiktig i att använda honom då han inte riktigt är hemma i presspelet och synkar i det defensiva arbetet likt resten av laget. Men till jul så kommer Shaqiri och Fabinho vara väldigt användbara spelare i det tunga schemat.

   Tycker man märkte i matchen i helgen att vi saknade några viktiga gubbar i första pressen, Lallana, Sturridge och Shaqiri funkar inte lika bra i presspelet som Firmino, Mané och Wijnaldum. Tror det var en av de stora anledningarna till varför vi aldrig fick fast spelet på Huddersfields planhalva. Det och att vissa av spelarna såg lite oinspirerade ut.

   Får Shaqiri samma utveckling som Oxelade, så har vi helt plötsligt 2 stycken spelare som man kan slänga in lite överallt och alltid få resultat.

Kommentarer är stängda.