[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Laget:

Startelvan: Mignolet, Johnson, Agger, Skrtel, Flanagan, Gerrard, Allen, Henderson, Coutinho(57), Sturridge(85), Suarez.

Bänken: Jones, Toure, Cissokho, Moses, Aspas(85), Sterling(57), Teixeira.

* * *

Matchfakta:

Southampton- Liverpool 0-3 (0-1, 0-2)
0-1: Luis Suarez 16′
0-2: Raheem Sterling 58′
0-3: Steven Gerrard 95′ (straff)

Skott på mål: 2 – 5
Bollinnehav: 57,3% 42,7%
Totalt antal passningar: 538 – 399
Långa passningar: 9,7% – 11,8%
Passningsprocent: 82,5% – 76,4%
Totalt antal inlägg: 25 – 11
Vunna dueller: 50,4% -49,6%
Vunna luftdueller: 45,2% – 54,8%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 3 – 6
Rensningar: 35 – 33
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Gjorde en av sina bästa insatser på länge. Ovanligt trygg i spelet med fötterna och den briljanta räddningen på Rodriguez avslut i första halvlek var en bidragande orsak till att Liverpool vann matchen.

Flanagan – Fortsätter att leverera stabila insatser. Står för en slags defensiv trygghet som man gärna vill ha i ett annat väldigt offensivt lag.

Skrtel – Gedigen insats. Fortsätter att visa att han är lagets bästa mittback för tillfället. Bättre i andra halvlek än i första.

Agger – Hade lite problem i första halvlek, men växte mycket i andra. Danskens passningsspel är en nivå högre än de övriga mittbackarnas.

Johnson – Kanske inte i toppslag, men det går åt rätt håll. Ganska knepig defensiv uppgift, då Coutinho inte direkt erbjöd särskilt mycket understöd.

Gerrard – Hängde inte alltid med i svängarna när Saints satte igång sitt rörliga anfallsspel, men fick en betydligt tacksammare uppgift i den andra halvleken när han fick bättre understöd av medspelare. Som vanligt bra i passningsspelet.

Allen – Fortsätter att vinna många bollar. Hans presspel håller hög klass, likaså närkampstekniken. Effektivt passningsspel.

Henderson – Ganska anonym match för Hendo. Bra arbetsinsats men inget spektakulärt.

Coutinho(57) – Hade ingen bra dag. Bidrog för lite i defensiven och fick sällan till något med bollen. Förtjänade att bytas ut tidigt.

Sturridge(85) – Det blev inget mål den här gången, men fortsätter att utgöra ett stort hot tillsammans med Suarez. Tog större defensivt ansvar än vad han brukar göra.

Suarez – Matchens bästa spelare. Satte själv 1-0-målet, spelade fram Sterling till 2-0-målet med en högklassig passning, och fixade straffen som Gerrard satte 3-0-målet på.

Inhoppare:
Sterling(57) – Kom in och tillförde spetskompetens i kontringsspelet. Det var ingen tillfällighet att Sterling hade hittat en riktigt bra fri yta i Saints straffområdet i samband med 2-0-målet. Det var mycket som var bra i Sterlings spel i detta inhopp, både med och utan boll. Självförtroendet verkar också vara på topp.

Aspas(85) – Fick några minuter och gjorde inte bort sig.

* * *

Highlights:

Klicka HÄR för att se highlights från matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

20 kommentarer
 1. Sture mot Aspas? Sure manglad, överkörd och haltande?
  Sture såg frustrerad åt, förståligt!

  Underbar seger!!!
  Kunde blivit mer, dock tack för en fantastiskt räddning Mignole, hade önskat dina lagkamrater hade bröstat dig mer och gett dig en klapp i nacken och visat mer cred, för den kan varit matchavgörande!

 2. Förbannat go seger ikväll!

  Nu är vi med i titelkampen på riktigt allvar och har satt ordentlig press på Spurs, Man U o Everton om jakten på den så viktiga CL-platsen…

  YNWA

  • Man u och everton är väl mer eller midre avhängda. Frågan är om det inte är Arsenal som kommer få kämpa för CL-spel snarare än LFC.

  • Arsenal måste verkligen pricka formen den här månaden för annars kommer dom få det riktigt tufft. Om Liverpool fortsätter på inslagen väg så kommer man sluta ovanför Arsenal, de är jag övertygad om. Arsenal har en tuff månad med Bayern i CL samt möten med flera toppklubbar vilket kan resultera i flera poängtapp.

   Liverpool har visat enorm karaktär dom senaste matcherna då man inte direkt har kommit upp i sin standard men ändå vunnit matcher. Idag va man rejält på efterkälken i första men reste sig fint och neutraliserade Saints på ett mycket bra sett.

   De är också fint att se flera spelare pricka formen nu mot sluttampen med Sterling, Allen, Flanno som spelar fruktansvärt bra och Gerard, Skrtel och Sturridge fortsätter leverera stabila insatser samtidigt som Agger börjar hitta formen efter skadorna samt Johnson dom fick jobba väldigt mycket själv på kanten gjorde en bra insats. Hendo kämpar på i det tysta. Även dom matcherna som han inte står ut i så gör han otroligt mycket nytta.
   Suarez är i en konstant form. Även om målen har lyst med sin frånvaro på senare tid för hans del så har han alltid varit en av Liverpools bästa spelare.

   Det är alltid lätt att vara kritiskt till ditt lags spelare då man vill att dom ska vara bäst, men den här säsongen så har alla verklige jobbat enormt på att utveckla sig själv som fotbollsspelare och verkligen blivit en helgjuten enhet som jobbar i samma riktning.

   Laget Liverpool är i mina ögon de bästa i PL. Trots med sin tunna trupp och att kvalitén på truppen inte är på pappret lika starkt som dom övriga lagen i toppen så har man varit förankrad i topp 4 hela säsongen. Det talar för vilket fantastiskt jobb Rodgers har gjort i klubben. Dom andra lagen är återigen rädda för att spela mot Liverpool, exakt såsom det ska vara.

 3. Killar, två gula blev det ju! Följdfråga: blir Henderson avstängd nu när han dragit på sig 5 gula under säsongen?

  • Hoppas verkligen det inte är så. Han behövs mot manu. Tycker Allen såg bra ut. Lite mer balanserat mittfält och bättre bollvinnare än Coutinho. Sterling är verkligen fantastisk. Vilken anfallare/ytter skulle rubba på vår SSS trio när de spelar så här. Ska bli intressant hur de far sig i CL nästa år!!!:)

  • Tror det är 10 gula som behövs efter julen 🙂

  • Nej du kan inte ta 10 nu, men det nollas så de du hade innan försvinner.

  • Tror det är 5 kort innan nyår, 10 efter nyår och om jag minns rätt 15 efter april.

  • Nej, efter nyår så blir man avstängd först efter 10 gula kort.

 4. Så grymt skön seger!
  Mignolet imponerade både som bollstoppare och i spelet med fötterna.
  Johnson borde skolas om permanent till vänsterback, han är mycket bättre där. Visserligen inte lika offensiv men han skärper till sig i defensiven.
  Allen visade att han är väldigt viktig i positionsspelet. Laget blev bättre med Sterling på plan, Coutinho känns som han har tappat.

  Upphypade Shaw tycker jag var spännande att se, försökte komma fram hela tiden i första halvlek, mattades av i andra. Annars tycker jag deras andra unga ytterback Chambers såg riktigt bra ut, stark i försvarsspelet och även om han inte var lika anfallsglad som Shaw så var det ett klokt och moget spel från hans sida när han klev framåt.
  Kanske något för Liverpool?

  • Va ska vi med han till när vi har flanialves på kanten? 😉

 5. Vilken skön seger. Bäst var suarez men Mignolet förtjänar även han att nämnas. Sämst var coutinho som jag hoppas bli bänkad i nästa match. Sterling var bra mkt piggare.

 6. Shaw är uttalad Chelsea-fan och lär enligt de flesta experter i England gå dit i sommar.
  Har en favorit i Holland, Willems, som jag gärna hade sett i liverpool.

 7. ”Henderson – Ganska anonym match för Hendo. Bra arbetsinsats men inget spektakulärt.

  Sturridge(85) – Det blev inget mål den här gången, men fortsätter att utgöra ett stort hot tillsammans med Suarez. Tog större defensivt ansvar än vad han brukar göra.”

  Jag tolkar dessa betyg som att Sturridge levererade klart mycket mer än Henderson, vilket jag inte riktigt fattar. Jag tycker det är intressant att Sturridge klarar sig från kritik genom att skriva att han utgör ett stort hot, när han idag vid ett flertal gånger slarvade med bollen och tänkte 2-3 hundradelar för länge vilket motståndarna kunde utnyttja. Ingen underkänd insats, men han kan klart bättre.

  Och sen till Henderson; för mig är det ’spektakulärt’ hur mycket den här killen jobbar, HUR många gånger vann han inte boll idag? Hans presspel är en av om inte det bästa en enskild spelare kan prestera i Premier League och det i, ja, Premier League.

  Så nä, håller inte med er riktigt : )

  • Jag läste din kommentar, men såg ingen anledning att svara. Vi tycker helt enkelt olika om spelarnas prestationer i i den här matchen. Eftersom jag inte graderade spelarna 1-5 så kan man dock inte jämföra deras ’omdömen’ lika lätt. Det är snarare individuella omdömen sett till roll och kapacitet, snarare än omdömen där man kan jämföra spelare på olika positioner etc.

 8. Gerrard bra i passningsspelet? Han hade väl en passningsprocent på 44%?!

 9. Erik, Gerrard blev satt under väldigt hård press den här matchen och hade direktiv att spela sig ur den med (ibland) lite längre passningar än vad laget generellt sett vanligtvis slår. Därav betydligt lägre passningsprocent än vanligtvis, men det betyder inte att hans passningskvalité var sämre än vanligtvis.

Kommentarer är stängda.