Liverpool gick planenligt vidare i FA-cupen efter att Lucas nickat in matchens enda mål. I fjärde rundan väntar Wolverhampton på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Alexander-Arnold, Gomez, Lucas, Moreno, Stewart, Ejaria, Coutinho(65), Woodburn, Origi, Sturridge(76)

Liverpools bänk: Mignolet, Klavan, Williams, Ojo(76), Randall, Wilson(65), Alves

Plymouths startelva: McCormick, Threlkeld, Songo’o, Bradley, Purrington, Carey, Fox, Donaldson(67), Jervis, Slew(80), Garita(72)

Plymouths bänk: Sawyer, Bulvitis(80), Rooney(72), Dorel, Tanner(67), Fletcher, Rose

* * *

Matchfakta:

Plymouth – Liverpool 0-1 (0-1, 0-0)

0-1: Lucas 19′

Skott på mål: 2 – 4
Bollinnehav: 32,3% – 67,7%
Passningsprocent: 70,4% – 88,6%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 54,4% – 79,1%
Vunna luftdueller: 66,7% – 33,3%
Offsides: 2 – 0
Hörnor: 4 – 4
Gula kort: 2 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Kändes inte helt trygg i luftrummet där han ofta får problem. I övrigt inte särskilt mycket att göra utöver ett par hyfsade räddningar. En hållen nolla tackar vi däremot för.

Alexander-Arnold – Visade framfötterna i defensiven och räddade minst ett baklängesmål genom att dyka upp i allra sista stund framför en ren Garita i straffområdet.

Gomez – Spelade moget och känns alltid rejäl i sitt spel. I like.

Lucas – Kapten, målskytt och matchvinnare med sitt första mål på en sisådär 200 matcher. Det är vi verkligen inte bortskämda med. I defensiven stod han dessutom för en stabil insats utan att egentligen testas av Plymouth.

Moreno – Vann en straff i slutskedet av matchen. I övrigt fanns det inte mycket att skriva hem till mamma om.

Stewart – Illa ute några gånger där han bland annat förlorade duellen som ledde till Plymouths hetaste målchans som gick i utsidan av stolpen.

Ejaria – Bra på att hitta ytor men gör sällan något extra med bollen. Neutral insats som påminner mycket om förra mötet.

Coutinho(65) – Skakade på huvudet när han klev av och i ärlighetens namn så var det en rätt slätstruken insats för att vara Coutinho. Kan bättre än såhär.

Woodburn – Blixtrade till lite då och då. Många inklusive undertecknad förväntar sig mer från en spelare som beskrivs i supporterled som nästa Messi(as).

Origi – Blek och fick det aldrig riktigt att lossna. Gjorde inte saken bättre när han brände en straff, som var lika tam som insatsen i övrigt.

Sturridge(76) – Uppenbart missnöjd över att bli utbytt. Fick inte särskilt många lägen att utmana Plymouth-försvaret och det resulterade ofta i att han fick hämta bollen långt ner i planen. Inte optimalt.

Inhoppare:

Wilson(65) – Nästan målskytt direkt i sin debut efter en dålig utspark av Plymouth-keepern. Spelade enkelt och visade prov på fin fart på kanten. Bra inhopp.

Ojo(76) – Fick gult kort för filmning.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

6 kommentarer
 1. Tycker det är dem äldre spelarna som förstör lite för spelet i dagens Liverpool… Leiva och Sturridge tycker jag slarvar, är nonchalanta och hänger inte med i tempot… Att unga spelare gör lite misstag är ju förståeligt, dem måste ju mogna men de äldre borde klara sig bättre än vad de gör…

 2. Inte för att ifrågasätta Klopp men det känns vågat att ta ut Cou så tidigt, Sture kring 75:e minuten och ersätta dem bägge med ungdomsspelare.

  • Det gick ju vägen ändå till slut 🙂 Men jag håller med om att det var vågat. Spelet övertygade inte alls idag och då byter man normalt sätt inte in valparna för att räta ut skeppet.

 3. Ben w ska ju va längst fram inte då långt ner dom han är

 4. Sturridge må göra mål ibland men då han inte gör det så förstör han bara för laget.
  Passar verkligen inte in i dagens Liverpool där det är av yttersta vikt att forwards är dom som sätter första pressen. När man har Sturridge på planen försvinner den och därmed all offensiv press.
  Man märker hur mycket Firmino bidrar när han inte finns på plan. Den som springer och tacklar mest och sätter igång hela presspelet. Origi passar därför bättre som andraval före Sturridge, dock ingen bra match idag men alla gör dåliga matcher.
  Sturridge ut och en ny central anfallare in i sommar.

 5. Planenlig seger ja, men föga imponerande med tanke på spelet , jag kanske har för stora förväntningar på ungdomarna …. så jag tror flera kommer få svårt att bli ordinarie i 11:an tex Stewart som med sina 23 år knappast kan räknas som en ”framtida talang” längre … sedan måste någon djuphavsfiskare få tag i Origi innan han landar långt nere i Marianergraven, ruskigt blek senaste tiden …. nya tag mot bottenlaget Swansea imorgon då jag hoppas målskyttet lossnar för flera av våra tongivande spelare för att stärka självkänslan

Kommentarer är stängda.