Sista omgången bjöd på flera nya ansikten på planen men samma resultat i poängkolumnen. Vinst mot Newcastle efter en fin vändning, och en än mer fantastisk säsong med 99 inspelade poäng.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Williams(85), Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita(85), Oxlade-Chamberlain(64), Minamino(64), Origi(64)

Liverpools bänk: Adrian, Fabinho, Firmino(64), Mane(64), Salah(64), Shaqiri, Jones(85), Alexander-Arnold(85), Elliott

Newcastles startelva: Dubvraka, Manquillo, Fernandez, Rose, Ritchie, Bentaleb, Shelvey, Lazaro, Almiron(70), Saint-Maximin(46), Gayle(70)

Newcastles bänk: Darlow, Carroll(70), Joelinton(46), Muto, Hayden(70), Yedlin, Longstaff, Watts, Young

* * *

Matchfakta:

Newcastle – Liverpool 1-3 (1-1, 0-2)

1-0: Gayle 1′

1-1: Van Dijk 39′

1-2: Origi 59’

1-3: Mané 89’

Skott på mål: 2 – 6
Totalt antal skott: 3 – 14
Skott utanför: 1 – 5
Bollinnehav: 25,5% – 74,5%
Passningsprocent: 64,9% – 89,4%
Vunna luftdueller: 50% – 50%
Offsides: 3 – 1
Hörnor: 2 – 4
Gula kort: 1 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Kunde likt många andra Liverpoolmålvakter inte stoppa Gayle. Hade utöver det inte särskilt mycket att göra och kunde relativt enkelt spela sig ur Newcastles halvhjärtade försök till presspel.

Williams(85) – Stod och sov inledningsvis och fick betala priset för det efter bara några sekunder. Hade inte riktigt ordning på fötterna och bollen studsade aldrig riktigt ynglingens väg.

Gomez – Använde sin fart för att komma före Newcastles anfallshot och kunde rensa bort bollen även när han var lite ur balans.

Van Dijk – Försvarade på ett gediget sätt och stöttade upp Gomez på ett bra sätt när det behövdes. Efter att ha rutit till på anfallarnas brist på avslut så klev han fram och nickade in en boll själv istället.

Robertson – Hade övertaget på Lazaro från start och var inblandad i de första två målen framåt. En stabil insats överlag utan att behöva gå på max.

Milner – Fick ta på sig kaptensbindeln och hade sin egen batalj på mittfältet mot Shelvey. Var inte rädd för att gå in i fysiska närkamper och gjorde det som krävdes för att vinna.

Wijnaldum – Såg ut att trivas på sin gamla hemmaplan. Stöttade upp Neco i försvarsjobbet och bidrog till flera vassa lägen genom väl avvägda passningar.

Keita(85) – Ytterligare en lovande insats. Såg oerhört het ut i offensiven igen och visade Klopp att han har ett oerhört register inför kommande säsong.

Oxlade-Chamberlain(64) – Hans individuella aktion på kanten skapade kvitteringen. Utöver det hade han svårt att hitta några riktiga lägen. Mattades av efter paus och blev logiskt utbytt, igen.

Minamino(64) – Likt många andra nyförvärv så försöker han fortfarande hitta rätt i Liverpools spel. Idag var ytterligare ett kliv framåt. Japanen tog egna initiativ, var stark med boll och var några fingertoppar från att bli målskytt. Fin match av en fin spelare.

Origi(64) – Hittade inte riktigt rätt i sin position till en början och hade knappt ett rätt på topp, innan han på sitt vanliga vis hittade ett läge från ingenstans och läckert hittade nätet. Den förevige jokern Divock Origi, och frågan är om det var sista målet i LFC-tröjan vi såg, eller början på något mer.

Inhoppare:

Salah(64) – Träffade stolpen med sin första bolltouch och gjorde i stort sett allt utom mål. Sparar sig kanske för nästa säsong istället?

Firmino(64) – Visade klasskillnad mot Origi med sitt rörelsemönster, sin no-look passning som spelade fri Salah och sina höftvrickningar till dribblingar.

Mane(64) – Gav Newcastle en rejäl utmaning som de inte kunde hantera. Hans perfekt inskruvade 3-1 mål avgjorde dessutom matchen och satte punkt för en stark säsong.

Alexander-Arnold(85) – Fick hoppa in i några minuter när Williams fick kramp.

Jones(85) – Ytterligare förberedelse inför nästa säsong.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1287443016588898305