. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson(60), Suarez, Shelvey(60), Downing(78).

Bänken: Jones, Wisdom, Skrtel, Allen, Borini(60), Sterling(60), Coutinho(78).

* * *

Matchfakta:

Liverpool – West Bromwich 0-2 (0-0, 0-2)

0-1: McAuley 81′

0-2: Lukaku 91′

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. … Tycker suso borde få fler chanser, tycker han har varit bra när han spelat. Tror mycket på honom!

 2. Tycker det är bra att Shelvey får spela, ser honom som den största kandidaten till Gerrards plats om man nu bortser lite från Henderson

 3. Kingpin

  Det är någon välgörenhetskampanj som Standard Chartered kör för att hjälpa blinda har jag för mig.

 4. In med Henderson mer centralt. Ut med Jonjo o in med Coutinho på vänsteryttern. Måste ha mer fart, men då krävs också att det usla passningsspelet blir bättre

 5. Dags att byta ut skylten:
  Välkommen till Anfield.

  Droppar på tycker jag…
  …snart har den berömda droppen fallit för min del.

  Vi är fan pinsamma.
  God natt.

  Ps. Ursäkta rant men surar ur helt. / Totalless

 6. Zzzz.
  Hur kan Liverpool bli så lama. Mot ett lag som WBA. Vad händer?

 7. Vi spelar fantastiskt mot City, sen kommer vi tillbaka och gör en sån här skit match.. Fjärdeplatsen är borta.

 8. Liverpools bästa spelare: Lucas (Downing)

  Skämskudde på Shelvey, Enrique, Johnson, Agger, (Borini), (Sterling)
  Fyfan, inställning, tempo, mottagning och pass var bland det jobbigaste jag sett i en fotbollsmatch på länge.

 9. Bedrövligt idag. Ibland blir man bara så less… Nu får vi hoppas på en EL plats.

 10. Oj, så less man blir av den här typen av förluster. Och jag känner mig ruskigt less på alla karaktärslösa spelarköp vi gjort de senaste åren. Att kasta ut runt 10 mille på en sån som Borini är ju ett väldigt effektivt sätt att vaska pengar. Han, Reina och Shelvey känns som de som måste bort först när transferfönstret öppnar igen i sommar.

 11. Är trött på att se Aggers usla markeringsspel… För min del får han gärna göra Skrtel sällskap på bänken nästa match… Vi kan inte ens göra mål på en gratis straff… 0-5 och noll pinnar på två matcher mot WBA är inget annat uselt… Kan inte varit samma lag som möte City förra helgen… Varför har dem flesta spelare så svårt med inställningen när vi möter lag som vi ska vinna enkelt mot hemma?

 12. @Peter Förstår inte varför du tar ut din frustration på Reina i DENNA matchen? Var väl knappast hans fel något av målen? Agger missade markeringen på 0-1 (slutade följa efter) och vid 0-2 så bara joggade Lukaku förbi honom.

  Enriques passningsprocent 🙁

 13. If you can’t support us when we lose or draw, don’t support us when we win.
  Dock var de här en pinsam match

 14. ”We’ve defended very well throughout the season here and we’re disappointed with the [first] goal”
  Rodgers och jag har tydligen inte samma syn på försvarsspelet. Läste nånstans på twitter att av de 17 matcher vi släppt in mål så har vi släppt in 2 eller flera i 14 st av dessa!!! Det är svårt att vinna matcher när man måste göra 3 mål i matcherna.
  Come On nya tag i Europa nu

 15. ”Rodgers och jag har tydligen inte samma syn på försvarsspelet.”

  Min syn på försvarsspel skiljer sig också mot det Liverpool visat upp hittills under BR.
  I min värld så börjar det kännas mer eller mindre självklart att BR först och främst behöver förstärka med en man vid sin sida – och inte med någon ämnad att vara på planen.
  Vi är ju dock alla införstådda i att försvarsvärvningar för planen är i vardande i och med situationen som uppstår när Carra slutar. …frågan är bara hur ”bra” BR är på att värva defensiva spelare. Ska bli intressant att se.

  …om vi får se, dvs.

 16. West Brom är bättre än oss denna säsong.. Såg highlightsen från matchen och det verkade som vi ägde matchen fram till gästernas första mål, och en straff fick vi också (som inte visades) vem tog den? Till nästa säsong – BÄTTRE FÖRSVAR!

  Jag kan tänka mig att Sturridge saknades eftersom han var fenomenal mot city och skapade ett stort hot. Det är väl bara att satsa fullt ut på EL och ge supportrarna någonting att vara glada över, för inte blir det PL iaf.

 17. Tycker också det är fel att lasta Reina för deras 0-1. Agger blir hur lätt som helt bortfintad av löpningen, och låter man någon komma upp med den tidningen så fri, då är det mål!

  Många har klagat på Skrtel, men hade nog velat se honom tillsammans med Carragher istället för Agger. Tror Carragher hade kunnat styra upp honom. Tycker även att Brendan Rodger gör lite märkliga val och stuvar runt lite väl mycket. Henderson har varit en av våra bättre sista tiden, varför göra samma misstag som Daglish gjorde och spela honom ur position? Fungerar ju uppenbarligen inte!

  Suarez hade dessutom ett par enkla lägen att släppa bollen och spela till medspelare i bättre läge, men borrar ner huvudet och går för det själv. Han är fantastisk, men för lagets bästa borde han lära sig värdera och släppa bollen lite oftare.

  Så otroligt frustrerande att se LFC spela på detta vis, då jag vet att de har så mycket högre kapacitet!

  /MrJensen

 18. Tycker de är lite lustigt med alla som vill byta ut vår backlinje till sommaren.
  Vad kan vi förväntas oss för spelare när vi presterar/ ligger där vi ligger i tabellen?
  Nej gott folk, de är bara att inse att vi är ett lag på den över halvan av bottenskiktet.
  Förstår inte BR filosofi heller om jag ska vara ärlig. Nog för jag tycker att vi spelat vår bästa fotboll på länge (city matchen) under BR så håller de inte att åka dit med 2-0 hemma mot WBA.
  Men som sagt jag är väldigt rädd för att vi kommer få se vårt kära LFC runt den ligaplacering vi ligger i dag några år framöver.
  Vet liksom inte vart man ska börja. Vilka ska bort och vilka spelare kan man ta in??
  Just nu känns allt bara hopplöst att vara LFC supporter.

  Over and out!

 19. Jag förstår inte riktigt den extremt hårda kritiken som nu verkar framföras mot vissa spelare samt BR. Visst, det va en frustrerande match som vi såg igår, men man verkar glömma bort att fram tills straffen så va vi bättre i alla lägen. Det här va en match där jag upplevde att West Brom (och framförallt Ben Foster) hade en jävla tur. Sen gjorde han självklart bra räddningar, bland annat på Stevens skott och straff.
  Sen ska man inte glömma bort att det här är ett långsiktigt projekt, förmodligen sitter BR och styrelsen på mer kompetens än vad vi ”nätexperter” har…
  Heja nu på laget istället för att dömma ut dem helt, glöm inte att för 3 omgångar sedan så va vi ändå med i snacket om CL platserna!

 20. Jag tycker att Jonjo Shelvey har visat dålig arbetsmoral och varit fruktansvärt nonchalant i sitt bollhanterande de senaste matcher som han har fått chansen i!!! Tre gånger offside vid målsituation, för att han inte vänder/jobbar hem tillräckligt snabbt

  Redan efter 15 minuter igår skulle han ha bytts ut! Rodgers plockade t.ex. ut Suso efter 25 minuter i höstas (och detta för att han inte var dålig utan för att förändra matchbilden) och så borde han gjort med J.S också!

 21. @Bederlof & ”If you can’t support us when we lose or draw, don’t support us when we win.”

  …man måste fan få vara kritisk efter sådana här matcher.
  Är inte precis första gången det sker denna säsongen heller.

  @Jablonic
  Nu kommer Borini antagligen inte få tillräckligt med speltid för att bli den nya stora hackkycklingen. Men han verkar ligga lite på tur om läser runt på olika ställen. Typ: Carra -> Kuyt -> Lucas -> Hendo -> Borini… (Tröttsamt IMO)

  @Peter
  Håller med Joakims ”Förstår inte varför du tar ut din frustration på Reina i DENNA matchen?”

  @Kribba & ”Till nästa säsong – BÄTTRE FÖRSVAR!”
  Gärna att man (BR) börjar fundera på det redan nu tycker jag.

  @Krille4 & ”Tycker de är lite lustigt med alla som vill byta ut vår backlinje till sommaren.”
  Tycker det är lite lustigt med folk som gärna samlar ihop olika rader från olika skribenter och sen buntar ihop det till någon sorts ”gemensam sanning” – och sen typ gör en enkel poäng av det. Precis som signaturen ”Markus” gjorde tidigare i denna bloggen.
  Nåväl, i övrigt håller jag med dig om att vi inte ska förvänta oss en högre tabellplacering och att man helt klart kan fundera över om Rodgers fotbollsfilosifi hör hemma i en klubb av Liverpools dignitet sett till det läget vi befinner oss i. Klart att man (som fotbollsälskare) gärna ser att vi spelar en trevlig fotboll – men, om vi hade haft den här poängskörden och de här resultaten under exempelvis Rafa… fa-an vad det hade hojtats ”AVGÅ!/etc” från folk tror jag.
  Jag hojtar nu INTE; ”AVGÅ RODGERS!” … men min känsla är precis så som jag tolkar dina rader:
  ”Men som sagt jag är väldigt rädd för att vi kommer få se vårt kära LFC runt den ligaplacering vi ligger i dag några år framöver.”

  Och mina farhågor är att vi bara är i början av vår långa mörka ”Everton-vandring” genom PL. Vet inte hur jag ska utveckla det så att det blir lättbegripligt vad jag vill ha sagt.

  Men riktigt jävla tungt känns det i varje fall. Hoppas jag har fel dock – och jag ska verkligen försöka att se det ljusa i saker och ting istället för att bara bli en bitter Liverpoolsupporter.

  PS. Muntra gärna upp mig.

 22. Missade ”tyvärr” matchen… Men igen vad jag kan se har kommenterat Coutinhos inhopp, lyckades han visa nåt på de få minuterna han spelade?

 23. @bob

  Jag är absolut inte i den skaran av supportrar som ser att vi skickar BR efter en säsong!
  Tror mer att BR inte har de material att jobba med som han säkert önskat!

  Kan mycke väl vara så också att spelarna BR har att tillgå i dagsläget inte behärskar den filosofi han egenligten vill få fram.

  Sen om jag får säga vad jag tror så måste de handla om motivations brist hos spelarna när de kommer till att möta ”sämre lag”
  Från att spela ut city totalt till att förlora hemma mot WBA är ett enormt steg.

  Dessutom om jag ska vara riktigt negativ nu, så tror jag suarez sticker i sommar om de kommer ett bud från t.ex Bayern München. Men samtidigt så skulle jag förstå honom fullt ut om han nu för de.

  Äh usch, känner bara bitterhet, frustration och sorg för tillfället så kan nog inte uppmuntra dig tyvärr! :/

 24. @Krille4

  För tydlighetens skull:
  Jag menade inte att påstå att du ville skicka ut Rodgers. (Blev lite dåligt/oklart formulerat av mig i mitt förra inlägg, sorry.)

  Det är mycket möjligt att BR inte har spelarmaterial att spela så som han avser att Liverpool ska spela utefter hans filisofi. …men då får man anpassa filisofin – för det är han som är ytterst ansvarig för våra resultat på planen. (Ihop med spelarna såklart.)

  Jag tror personligen inte just att motivationsbrist är exakt varför vi presterar bättre mot bättre lag och går på minor likt den igår.
  Jag tror snarare att det beror på att BRs filosofi (tillsammans med dagens trupp och i dagsläget) passar bättre när man möter bättre lag.
  Mot sämre lag så är denna filosofin ”an accident waiting to happen”. …
  Hårddraget:
  Är det inte rätt dag för Suarez och han vinner matchen åt oss så kommer motståndarna straffa oss och vår naiva taktik. (Aston-Villa-Style)

  Angående Suarez så är jag personligen inte orolig att han drar i sommar. Men jag ger honom samtidigt högst 2 år till (dvs, kommer vara borta innan Feb 2015) om vi inte får ganska rejäl fart på karusellen ganska snart.

  Ps. Någon annan får fortsätta försöka uppmuntra mig/oss.

 25. Om man tittar på vårt lag, förutom Suarez och Gerrard vilka är inte medelmåttor eller ännu värre? Kanske inte kan förvänta sig mer än detta ? Ska vi hamna högre upp i tabellen måste kvalitén och inställningen höjas i truppen och då lär det inte räcka med att köpa in fler medelmåttor. Jag tycker vi måste lägga upp en rejäl slant på etablerade spelare som kan lyfta våra unga löften. Annars kommer vi harva plats 8-10!

 26. @bob

  Du har rätt i att vår filosofi kanske inte passar dom ”sämre” lagen likt dom gör mot topplagen.
  Men har man en grund idé som manager måste man kunna bygga vidare på den så att den även passar dom lag som vi bör slå!

  Samma sak när du pratar om suarez så har vi förlitat oss på honom allt för mycke under denna säsong.
  Samma sak kan jag känna med Sturridge ,under denna korta tid har han gjort ett enormt avtryck, och jag tror att en match likt den i går hade hjälpt oss oerhört med honom på planen.

  Om jag ska försöka muntra upp dig så säger jag så här!

  LFC-Swansea 2-0
  LFC-Tottenham 2-1

  Ynwa 🙂

 27. Tyvärr har vår defensiv blivit lidande för BR offensiva possession-spel. Vi är förmodligen PL enklaste lag att kontra på. Jag vet att mittbackarna har fått mycket skit, men om man ska ta dem lite i försvar så blir det väldigt svårt för dem när våra ytterbackar har gått upp och motståndarna kontrar.

  Statistiken om att vi har släppt in 2 eller fler mål i 14 matcher eller något sådant, är skrämmande. När vi väl släpper in ett mål så rinner det alltså ofta in fler. Vi måste kunna släppa in 1 mål och kämpa oss tillbaka i matcher. Att behöva göra 3 mål för vinna blir svårt i längden.

  Före WBA så var vårt facit 3 oavgjorda 7 förluster vid oavgjort i halvtid. Den är alltså 3 oavgjorda och 8 förluster nu. Det säger lite om hur dåliga vi varit på vinna jämna matcher. Och det för mig skvallrar lite om hur lite vinnarmentalitet det verkar finnas i laget. Jämför med United som oftast vinner jämna matcher och ofta får med sig ”orättvisa” resultat.

  Sen har vi det faktumet att vi fortfarande inte slagit något topp 10 lag i år. Svårt att ha CL-ambitioner då, eller ens Europa-ambitioner.

  Nej, Rodgers har en hel del att tänka på till nästa säsong. Om han är en bra coach så lär han sig av sina misstag och justerar sin taktik eftersom den uppenbarligen inte fungerar. Han är dödsdömd om han stoppar huvudet i sanden och kör på, på samma sätt nästa säsong. Vi kan inte skylla på att vi varit nära, uteblivna straffar osv, utöver en hel säsong så ljuger inte tabellen.

  Vi måste styra upp den defensiva nonchalansen och offra en del av offensiven för det. Man börjar bakifrån när man bygger ett bra lag. Vi är allt för dåligt balanserat nu.