Liverpool vann derbyt komfortabelt och hoppet om Europaspel nästa säsong lever vidare.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Lucas, Can, Wijnaldum, Mane(57), Coutinho(74), Firmino(91)

Liverpools bänk: Karius, Klavan(91), Moreno, Alexander-Arnold(74), Grujic, Woodburn, Origi(57)

Evertons startelva: Joel, Baines, Williams, Jagielka, Pennington(67), Holgate, Gana, Davies(66), Barkley, Calvert-Lewin(82), Lukaku

Evertons bänk: Stekelenburg, Valencia(66), Kone, Mirallas(82), Barry(67), Lookman, Kenny

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Everton 3-1 (2-1, 1-0)

1-0: Mane 8′

1-1: Pennington 29′

2-1: Coutinho 31′

3-1: Origi 60′

Skott på mål: 6 – 4
Bollinnehav: 51,4% – 48,6%
Passningsprocent: 78% – 73%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 68,5% – 60,3%
Vunna luftdueller: 50,9% – 49,1%
Offsides: 1 – 1
Hörnor: 2 – 3
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Fick några luriga skott mot sig som ändrade riktning på vägen. Klarade sig bra och var hela tiden på alerten. Avgörande insats för vinsten.

Clyne – Stabil på sin högerkant utan att glänsa. Såg ut att trivas med Alexander-Arnold som gav honom utrymme att kliva framåt.

Matip – Hade Lukaku i sin ficka och visade som vanligt ett oerhört lugn matchen igenom. Imponerande återigen.

Lovren – Även kroaten hade ordning på Lukaku även fast organisationen i försvaret inte kändes klockren. Hade som vanligt problem vid fasta situationer.

Milner – Kändes alltid som numret större än Calvert-Lewin. Rutin slog ungdomlig entusiasm.

Lucas – Perfekt match för brassen att spela i med mycket tuffa dueller och tuppfäkting. Stod upp bra matchen igenom och gjorde en snudd på felfri match.

Can – Blev utsatt för några rejäla tryckare i matchen och lär ha en del blåmärken när han går och lägger sig ikväll. Formen är på uppåtgående för tysken som gjorde ytterligare en imponerande insats – bra driv och tog sif ofta förbi sin markering.

Wijnaldum – Kanske inte den mest synliga spelaren på planen idag. Jobbade mycket i det tysta på ett fint sätt och gav sina medspelare utrymme att ”express themselves”.

Mane(57) – Avgjorde derbyt senast och öppnade målskyttet idag med en fin individuell insats. Men allt handlar såklart om knäskadan han ådrog sig, och vi håller alla tummarna för att det inte betyder att säsongen är över.

Coutinho(74) – Landslagstrippen till Brasilien gjorde Coutinho gott. Planens överlägset bästa spelare med ett magnifikt mål och passningen till Origi var inte tokig den heller. Grym!

Firmino(91) – Hade egentligen inte så mycket flyt i matchen men gjorde små aktioner som var riktigt läckra. Arbetsinsatsen gick som vanligt inte klaga på och någon jet lag tycktes inte ha drabbat Firmino.

Inhoppare:

Origi(57) – Fick hoppa in och avgöra derbyt med en riktig raket. Sämre dagar kan man ha på jobbet.

Alexander-Arnold(74) – Kom in och satte verkligen sin stämpel på matchen. Fick sånär göra mål i sin derby debut och gav inte Everton en lugn stund.

Klavan(91) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/848166679330922497

7 kommentarer
 1. Har domarkåren gått ihop och bestämt att Barkley ska inte få röda kort? Inte bara samlade han ihop till ett rött via uteblivna gula kort men sen hade han flera stämplingar/tacklingar på vrister. Han borde fått rött kort senast och det va nästan lika solklart med ett rött kort idag också.
  En vidrig spelare är han och att dom i studion på Viasat försvarar honom genom att säga att han är ung är snudd på tjänstefel. Killen fyller 24år iår och har spelat seniorfotboll i 6år.
  Inte ser vi Emre Can t.ex. som är jämngammal hoppa in i fötterna på spelarna i VARJE tackling.
  Det är skillnad på att spela hårt och spela fult. Can är hård, Barkley är ful.

  • Jag förstår egentligen inte vad Barkleys ålder har med saken att göra om man diskuterar hurvida det är rött kort eller inte. Att han försvaras med att han är ung är ju normalt, engelska talanger är talanger tills de är 30.

  • Jonny Rödlund är fortfarande talang vid 45 års ålder som alla hoppas ska ta steget….. 🙂

 2. Jag tror ju tyvärr att Manés säsong är över. Korsband eller fraktur tror jag tyvärr är utfallet av smällen idag.

  Hoppas på en snabb återgång dock.

  • Han lämnade Anfield utan krykor eller något slags skydd och sa till journalisterna att han va okej. Han spelar nog inte i veckan av säkerhetsskäl men det är nog inte så allvarligt som det såg ut.

  • Då är det iaf ingen fraktur vad det verkar. Korsbandet kan ju fortfarande ha rykt även om fysio verkade bedöma att det inte gjort det på plan. Kan dock vara mycket svårt att känna i det akuta skedet.

Kommentarer är stängda.