Det vill sig inte resultatmässigt i januari för Liverpool. Mot Southampton satsade man allt framåt, men inget bet mot ett kompakt Saints som kunde kontra in segermålet på tilläggstid.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can(78), Lallana, Coutinho(87), Firmino, Sturridge

Liverpools bänk: Mignolet, Moreno, Lucas, Origi(78), Klavan, Woodburn, Wijnaldum(87)

Southamptons startelva: Forster, Cédric, Stephens, Yoshida, Bertrand, Romeu, Davis (c), Ward-Prowse(58), Tadić, Redmond(81), Rodriguez(46)

Southamptons bänk: Lewis, Clasie, Long(46), Martina, Hojbjerg(59), McQueen, Sims(81)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Southampton 0-1 (0-0, 0-1) – totalt 0-2

0-1: Long 92′

Skott på mål: 3 – 2
Bollinnehav: 72,7% – 27,3%
Passningsprocent: 85,3% – 63,1%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 76,8% – 48,9%
Vunna luftdueller: 46,2% – 53,8%
Offsides: 0 – 1
Hörnor: 8 – 4
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Stod för en kalasräddning i första halvlek och kändes på alerten i målet med flera viktiga brytningar. Förtjänade att få hålla nollan.

Alexander-Arnold – Ojämn. Blandade mycket i passningsspelet där det kändes som ett lotteri mellan bra och dåligt.

Lovren – Gjorde några märkliga ingripanden i första halvlek när det rensades bollar rakt på fötterna till Southampton-spelare. Tryggare i andra halvlek.

Matip – Som väntat lite ringrostig och ibland lite seg med att stötbryta. Däremot så kände vi igen det lugna spelet med boll. Kommer bli en stor tillgång med några fler matcher i kroppen.

Milner – Hade i ärlighetens namn en riktigt platt match. Kom nog inte runt en enda gång på sin vänsterkant och hörnsparkarna fortsätter att vara totalt resultatlösa. Såg faktiskt lite trött och sliten ut.

Henderson – Fick inte riktigt grepp på mittfältet i första och länken mellan försvar och mittfält som tidigare varit så imponerande lyser numera helt med sin frånvaro. Klar förbättring i andra halvlek när Hendo spelade fram Sturridge till lagets hetaste chans.

Can(78) – Precis som så många gånger tidigare hjälper inte Can till att öka bolltempot på mittfältet när det  är precis vad som behövs emot en kompakt motståndare.

Lallana – Hoppade in och ut ur matchbilden. Likt laget i övrigt känns det som att Lallana befinner sig i en formsvacka.

Coutinho(87) – Befann sig ofta långt ner och hämtade boll. Är inte i tillräckligt bra form ännu för att vicka förbi sina motståndare och då händer det tyvärr inte särskilt mycket. Spelade på soppatorsk energimässigt under i stort sett hela andra halvlek.

Firmino – Kom inte loss särskilt många gånger och fick inte särskilt mycket ytor av Southampton att spela sitt spel på. Slet annars förtjänstfullt matchen igenom.

Sturridge – Fick sin stora chans att visa varför han är ”Liverpools bästa anfallare”. Trots att Daniel fick Liverpools hetaste målchanser så stannade det just där. Mållös och fortsatt kall formmässigt.

Inhoppare:

Origi(78) – Vann sånär till sig en straff i slutsekunderna. Men på reprisen så tyckte i alla fall undertecknad att det aldrig var riktigt nära något blås i pipan.

Wijnaldum(87) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

9 kommentarer
 1. Är det en repris på förra matchen eller en ny match? Trubbigt bollinnehavande Liverpool mot ett kontrollerat hyperfarligt Southampton. Karius återigen Liverpools absolut bästa spelare i första halvlek.

  • ser mer ut som en handbollsmatch … vi bollar runt i sidled å väntar på att nått ska hända … finns ingen ”finnes” , försök till inbrytningar el rörelse …blir rätt lätt läst … bara att backa ner å köra kompakt defensivt å följsam mur …

 2. Att inte Liverpool längre kan göra mål på sina chanser är helt fantastiskt. Hade ju tillräckligt i den här matchen för att vinner med flera mål men bollarna vill fan inte in längre.

  Sen börjar man bli riktigt äcklad av motståndarna. Inget lag har ställt upp för att spela fotboll mot Liverpool i ett par månader nu. Ser alltid likadant ut. 10 man i egen box och sen punta upp bollen direkt. Det här är inte fotboll längre. Vidrigt.

  • Det kallas taktik och är en väldigt stor del av fotbollen. Då är det upp till det andra laget att hantera det. Lägger ingen som helst skuld på lag som backar hem mot oss, varför skulle de inte, det fungerar ju varenda gång?

  • Då man gjorde många mål spelade Firmino på topp och inte latmasken Sturridge.
   Där har du den stora förklaringen. Man gjorde konstanta platsbyten men med han på plan så försvinner allt sånt. Han vandrar runt, joggar när det är löpduell för om han skulle ta i brister någon muskel.
   Bort med han illa kvickt!

  • jag förstår din besvikelse men det finns absolut inget vidrigt i det sätt som mpnga av de senaste motståndarna ställer upp på. Det är taktik. Nu är det upp till Klopp och spelarna att förändra detta.

   Jag ser tre punkter där vi har problem.

   1. Tempo – mycket av den framgång vi hade under hösten byggde på ett högt tempo. Ett tempo som vi idag är långt ifrån. Det syntes framförallt i andra när vi började rulla igång bollen på riktigt, plötsligt öppnades ytor upp och chanser kunde skapas. Tempotappet får nog tillskrivas skador, bråkigt spelschema och…
   2. Tappet av Mané – Och avsaknden av en ersättare. Detta har raglats tidigare men laget saknar en naturlig ersättare som med sin hastighet kan utmana försvar både under kontring såväl som vid sittande lägen.
   3. Död boll-specialist – När ovanstående bitar hackar så är det ju ett utmärkt läge att skapa press på fasta situationer. Klopp har tidigare nämnt att man saknar löngd i laget. Sant. Men vi saknar framförallt spelare med en vass förmåga sätta in bollar i farliga lägen både vid frisparkar som hörnor. Något som blir extra viktigt mot dessa lågt sittande lag då de röda då kan skrapa ihop ett 10-tal hörnor. Visst mellan. coutinho, Milner och Henderson så sätter vi ett par lägen men jag saknar en kontinuerligt vass död boll-specialist.

  • Lägger ingen skuld på SOTON och alla andra lag som backar hem. Men det ändrar inte på faktumet att jag tycker det är extremt fegt och ett vidrigt sätt att spela fotboll på. Det va knappast sådan fotboll som gjorde att man föll för sporten.

   Sen kanske ni alla som kommenterat kan notera att jag väldigt tydligt först och främst noterade Liverpools oförmåga att gör mål när lägena väl kommer. Det är där Liverpool verkligen har varit usla 2017. Liverpool har skapat tillräckligt med chanser i varje match iår för att vinna dom rätt så bekvämt.
   Firmino, Sturridge, Origi och dom andra offensiv spelarna har varit helt under isen den senaste tiden. Sen hjälper det inte att Can, som har efter skadan varit i sin absolut sämsta form sen han kom till Liverpool, drar ner bolltempot rejält på mittfältet och gör det extremt svårt för frontmännen att ta sina löpningar.
   Klopp måste gå tillbaka till Hendo, Gini och Lallana på mitten och sen slänga in Ojo eller Woodburn på kanten.
   Det är ju väldigt enkelt att spela Sturridge eller Origi då dom har båda en enorm högstanivå, men att spela dom i form vekar inte hjälpa så det är dax att ta en chansning på Manés position och återgå till dom spelarna som gjorde det så bra i början av säsongen.

  • De flesta lag vill vinna och de vet att Liverpool ofta straffar lag väldigt hårt om de försöker spela fotboll så därför backar de hem och kontrar vilket jag också hade gjort om jag var tränare för motsatt lag. Det vi förlorar på är att vi inte har något kombinationsspel för att ta oss loss ur deras klor. Det måste finnas rörelse med hot om att spelaren faktiskt har alternativ framåt. Just nu finns ett alternativ och det är att skjuta och finns inga andra så är det väldigt lätt att försvara mot (om man inte har 8 distansskyttar av rang eller Messi som uppehåller försvaret själv dvs).

   Sen är det Klopps första säsong, han har väl gått plus i de transferfönster vi haft. Skulle vi likt ManC och ManU spelat så här dåligt även fast vi lagt 2,5milj på spelare så skulle jag vara orolig. När Klopp har hittat sina spelare så vi även har backup så kommer det bli bättre. Hade någon sagt innan säsongen att jag fick välja att ha 45poäng efter 20 omgångar eller spela om det hade jag tagit poängen alla dagar i veckan. Tror vi blivit bortskämda med det fina spel vi hade de första 10 matcherna.

   Efter solsken kommer regn, glöm aldrig det 😉

 3. Sturridge måste bort!
  Går inte vinna när man spelar 10 mot 11.
  Har vi vunnit någon match där han spelat från start mot PL-lag denna säsong?
  Allt presspel försvinner, Firmino tvingas ut på kant och när han dessutom inte sätter sina chanser då är det verkligen som att spela utan forward.

Kommentarer är stängda.