Liverpool körde över Napoli under lördagen, redan i den fjärde minuten kom det första målet och sedan fortsatte de att komma med jämna mellanrum. Innan matchen var över hade man hunnit sätta bollen i nät fem gånger och det hade kunnat vara ännu fler Ett imponerande genrep av ett Liverpool där vi äntligen fick se Alisson Becker göra sin debut.


Laguppställning:

Alisson, Clyne(62), Gomez(76), van Dijk, Robertson(62), Wijnaldum(62), Milner(55), Keita(71), Mané(62), Firmino(46), Salah(62)

Avbytare: Kelleher, Alexander-Arnold(62), Sturridge(62), Karius, Shaqiri(46), Fabinho(55), Origi(71), Phillips(76), Jones(62), Moreno(62), Camacho, Solanke(62),

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Napoli

1-0: Milner 4´
2-0: Wijnaldum 9´
3-0: Salah 57´
4-0: Sturridge 73
5-0: Moreno 77´
* * *

Kommentar: Liverpool inledde matchen i ett högt tempo och fick utdelning redan i matchens fjärde minut, då James Milner hittade rätt med ett välriktat skott. Fem minuter senare var det dags igen, den här gången var det Wijnaldum som nådde högst efter en hörna och knoppade in 2-0. Halvleken var fortsatt underhållande, även om det inte bjöds på några fler mål. Både Liverpool och Napoli fick mål felaktigt bortdömda, men domarna måste ju också få ha rätt till försäsong. Många starka insatser av Liverpool-spelarna under de första 45, båda målskyttarna stod för en bra halvlek och Clyne visade att han fortsatt är en nyttig spelare. I målet visade Alisson främst sina egenskaper med fötterna, men stod också för en fin räddning på skott från Insigne. Firmino var tillbaka mellan Salah och Mané, formen såg bra ut, men en halvlek fick räcka idag.

Den andra halvleken inleddes lite trevande, men efter drygt tio minuters spel var det dags för Salah att låta bollen stifta bekantskap med den där maskan längst upp i krysset, som vi sett så många gånger tidigare. Kanske var det en liten knuff på Napolis försvarare innan bollen damp ner hos egyptiern, men det tar ingenting ifrån Salahs avslut. Efter en timmes spel gjordes en hel del byten, de förändrade dock inte matchbilden det minsta. Sturridge missade två chanser, innan han smällde in en retur på ett skott från Origi till 4-0. Fem minuter senare sköt Alberto Moreno bollen igenom händerna på Napolis målvakt till 5-0. Chanserna duggade tätt och 6-0 var verkligen inte långt borta. Alisson i målet hade en lugn afton, men fick inleda sin karriär i Liverpool med att hålla nollan.


https://twitter.com/AnfieldHQ/status/1025815558552477696

11 kommentarer
 1. Måste säga att alisson var bra,passningspelet mycket bra(lite väl lugn tycker jag 😨,men också några riktigt tveksamma utrusningar,där flera var offside,men de visste ju inte han då ju,var nog en lite nervös spelare ändå,första matchen o allt…tyckte de va propaganda fotboll för lfc annars👍

 2. Alisson kändes lite nonchalant många gånger och valde fel passningar där han satte sina lagkamrater i nöd. Vi får hoppas det blir bättre och han blir säkrare på utrusningar och när han inte ska passa kort och bara slå en lång.

  Men bra genrep överlag, hoppas Bobby kommer in i form snart för han är så otroligt viktig.

  • Såg inte matchen men nu när jag såg den videon kändes han väldigt nonchalant. Han slog direkt bort en passning över killen på vänsterkanten och sen spelade en kort passning till mittbacken som inte alls var beredd på passningen. Sen undrar man ju om han sattes i tidspress eller om det var meningen att spela på motståndaren så han fick inspark? Och utrusningen vid Insignes chans var tveksam men samtidigt hade han kanske fått ett mycket bättre läge ifall Alisson stått kvar. Men han gjorde också flera högklassiska passningar och satte igång spelet så det blev riktigt farligt framåt flera gånger. Men jag reagerade på hur hans kroppsspråk och minspel var när han hade bollen vid fötterna. Han ser nästan lite slö ut eller hur man ska säga. Som om han inte riktigt är med i spelet och är okoncentrerad.
   Nu låter jag väldigt negativ men det är jag inte, tvärtom så tror jag att det här kommer vara en grym värvning och förutom att han kommer rädda en massa poäng till oss så kommer han skapa poäng genom sina fantastiska igångsättanden!

  • Kingpig: Tänk på att det var Alissons första match på försäsongen. Klart han var lite ringrostig. Men jag tycker att hans spel med fötterna var bra.

  • Pelle: första passningen, när han höll i den och skulle skjuta ut den så Napoli spelaren täckte, en passning till en mittback när tre Napoli spelare kommer in i press ( hårdare press och de kommer vinna bollen), sen ett antal till höger där clyne kommer under press. Men hoppas han är så bra som alla säger och han kommer göra några De Gea räddningar för snabb att sätta igång spelet var trevligt att se.

  • Pär: Tycker man kan förvänta sig att spelarna som Alisson slog passningarna till ska kunna lösa de situationerna, vilket de också gjorde.

  • Jag räknar kallt med att Allison kommer få kritik (främst från LFC-supportrar) för allt han gör med fötterna oavsett om det är lyckade ingripanden eller ej. Det är så vi fungerar verkar det som.

  • Dave – Det verkar som det. Efter matchen mot Napoli t.ex. pekades Gomez ut som helt värdelös av så kallade ”supportrar” på twitter. När Lallana nu fick en skada och inte kunde medverka i den matchen, va han en ”waste of space”.
   Det verkar som folk inte riktigt tänker till längre på vad dom säger utan bara spyr ut det första bästa för att få lite uppmärksamhet.

   Tycker personligen Alisson såg lite rostig ut men hans spel med fötterna va helt klart bra även om han trasslade till en situation i början. Speciellt om man kollar på hans mellandistans bollar som passerade första pressen hittade bra ytor. Hans boll som startade anfallet för första målet va helt lysande och skapade direkt panik i Napoli försvaret. Det va hans första match efter ledigheten men det va många positiva tecken i hans spel.

 3. Bra genrep fast Napoli var/är ett lag som inte hittat rätt i sitt spel, det var några fina försök med snabba pass och spelskicklighet då och då men dom saknar det sista avgörande.

  Vårat lag är spännande, ungtuppar som tar för sig och våra ”stjärnor” visar att det finns mer att ge än vad vi sett, framförallt sett från förra säsongen.

  Vi har realistiska chanser att ta hem alla titlar denna säsongen inkl. CL pokalen, men jag saknar bra backup i mittlåset, går VVD sönder och är borta en längre tid så kan vi inte lita på Klavan eller Lovren

 4. Man ska inte kolla allt för mycket på den här matchen. Visst spelade Liverpool bra men det här va Napolis första match mot bra motstånd. Dom har mött ett Serie C lag, ett Serie B lag och sen Chievo som hamnade på nedre halvan av Serie A. Dom har också en ny tränare och tappat viktiga spelare och panikköpt en ny målvakt efter båda deras gick sönder. Sen saknade dom Mertens som va deras största hot framåt förra säsongen.
  Det här är inte samma Napoli som spelade så bra under Serri förra säsongen.

  Så även om Liverpool va bra så är Napoli inte ett så starkt motstånd som man kan tro sett från förra säsongen.

Kommentarer är stängda.