Laget:

Startelvan: Mignolet, Can, Toure, Sakho, Gerrard, Lucas(72), Henderson, Moreno(85), Coutinho, Lallana(55), Sterling.

Bänken: Ward, Lovren, Lambert(85), Manquillo, Borini(55), Markovic(72), Ojo.

* * *

Motståndarlaget:

Leicesters startelva: Hamer, De Laet, Drinkwater(37), Morgan (c), Hammond(67), James, Vardy(75), Schlupp, Simpson, Mahrez, Wasilewski

Leicesters bänk: Smith, Lawrence, Moore, Cambiasso(67), Ulloa(75), Knockaert, Nugent(37).

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Leicester 2-2 (2-0, 0-2)
1-0: Gerrard 17′ straff
2-0: Gerrard 40′ straff
2-1: Nugent 59′
2-2: Schlupp 60′

Totalt antal skott: 18 – 16
Skott på mål: 6 – 3
Bollinnehav: 59% – 41%
Totalt antal passningar: 482 – 330
Långa passningar: 14,7% – 20,9%
Passningsprocent:82% – 72,1%
Totalt antal inlägg: 12 – 19
Vunna dueller: 48,8% – 51,2%
Vunna luftdueller: 55,6% – 44,4%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 4 – 5
Gula kort: 2 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Första halvlek: Liverpool hade onekligen en stor portion tur under matchens första 45! Jag hade nyss hunnit sätta mig i soffan förrän Mahrez prickade stolpen med en listig ’fräckis’ där han vid en frispark la bollen direkt mot mål istället för att slå ett inlägg. Alla inklusive Mignolet, som veeeerkligen inte var beredd på det, blev överraskade! Där hade LFC tur.

Leicester kom ut med mycket energi och ville verkligen inte spela defensivt; istället stresssade de hemmaspelarna till misstag efter misstag. Samtidigt hade Liverpool problem att ’räkna in’ Leicesterspelarna när de löpte in i straffområdet, vilket gjorde att bortalaget skapade några heta målchanser. Deras avslut var dock inte tillräckligt vassa, vilket gjorde att Mignolet inte släppte in något mål i den första halvleken.

Istället var det Liverpool som gjorde både 1-0 och 2-0. Båda målen gjordes på straff av Steven Gerrard. Den första straffen, som kom i den 16:e minuten, var ett rent skämt, då domaren blåste hands sedan Morgan fått bollen i ansiktet. Med fem minuter kvar av halvleken kom ytterligare en straff för hands, men den gången var det åtminstone uppenbart att den duktige Mahrez hand träffades av bollen. Liverpools spel blev bättre under halvlekens gång, även fast Leicester helt klart skapade fler heta målchanser sett över hela halvleken.

Andra halvlek: Liverpools tur satt inte i under hela matchen. 3-backslinjen hjälpte visserligen varandra och förflyttningarna var oftast ’spot on’. Laget hade dock några mardrömsminuter med cirka timmen spelad, då Leicester både reducerade och kvitterade på kort tid. Reduceringen var ett fint mål av Nugent, men Schlupps 2-2-kvittering borde Liverpool definitivt ha förhindrat. Backlinjen blev tyvärr för passiv och Gerrards defensiva mittfältsspel var minst sagt svagt.

Med halvtimmen kvar var ställningen 2-2, vilket egentligen inte var ett särskilt tokigt utgångsläge för Liverpool. Visst var det tungt att åka på två snabba baklängesmål, men samtidigt var det rättvist sett till matchbilden. Båda lagen skapade chanser sista halvtimmen; framförallt skapade Liverpool två fantastiska chanser i slutminutrarna, men tyvärr avslutade Henderson och Markovic för dåligt på sina chanser.

Anmärkningsvärt är att Lallana drog på sig en skada och tvingades byta i den 55:e minuten. Det innebär en taktisk justering där Borini gick upp på topp och Sterling flyttades ner. Kort därefter satte Leicester som bekant båda sina mål.

Överlag gjorde Liverpool en svag insats. Framförallt hade mittfältet med Lucas och Gerrard enorma problem. De är som bekant långsamma spelare och Liverpool saknade verkligen Hendersons ’motor’ på mittfältet. Det blev bättre när Lucas byttes ut mot Henderson, men i ärlighetens namn borde bytet ha skett långt tidigare – och det borde ha varit Gerrard (och inte Lucas) som blev utbytt.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Nära att göra bort sig direkt i matchinledningen, men räddades av stolpen. Uselt spel med fötterna. Det går dock inte att lasta Mignolet för något av bortalagets mål.

Can – Spelade bra mot Schlupp, i synnerhet med tanke på att Henderson ofta lämnade honom lite för ensam. Ser bekväm ut på backpositionen och bör få fortsätta.

Touré – Helt okej insats, även om han hade kunna varit mer på alerten vid 2-2-målet.

Sakho – Stod för en stark insats. Bra i duellspelet, positionsspelet och hade tajming. Iscensatte även ett och annat anfall med goda intiativ.

Gerrard – Tvåmålsskytt men annars en riktig plattmatch. Slog bort flera passningar och hängde framförallt inte med. Saknade tempot, tyvärr.

Lucas(72) – Borde ha agerat bättre vid 2-2-målet. Tyvärr långsam och hänger inte alltid med, motståndarna rycker ofta ifrån honom frustrerande enkelt.

Henderson – Kom ibland lite fel i positionsspelet på högerkanten. Obegripligt att Rodgers inte använder honom på innermittfältet, där hans ’motor’ verkligen behövs. Hade ett fantastisk läge att avgöra matchen men avslutade svagt.

Moreno(85) – Hade inte överdrivet mycket att göra defensivt. Försökte ta offensiva initiativ.

Coutinho – Inledde svagt, men växte under matchens gång. Hade flera smarta passningar och hans enorma skicklighet lyser igenom vid nästan varje bollkontakt.

Lallana(55) – Kom inte riktigt in i matchen, men hade ett skott tätt utanför efter ett fint LFC-anfall.

Sterling – Sprang och sprang. Fick inte ut mycket på anfallspositionen, men spelade offensiv mittfältare efter 55:e minuten, där fick han ut desto mer och visst borde lagkamraterna ha förvaltat någon av hans fina framspelningar i Leicesters straffområde?

Inhoppare:
Borini(55) – Hade ett bra läge att avgöra matchen men sköt över. Riktigt uselt, man förväntar sig ju att en anfallare åtminstone ska träffa målet vid ett sådant läge.

Markovic(72) – Hade en fantastisk möjlighet att avgöra matchen, men nickade utanför. Frustrerande.

Lambert(85) – Spelade för lite för att kunna bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

23 kommentarer
 1. Rodgers snackar mycket om lagets karaktärer. Efter denna bedrövliga start på säsongen så kan man verkligen undra över vilken sorts karaktär våra spelare besitter när man på Anfield Road uppträder så hör nochalant med en 2-0 ledning i ryggen. Skamlöst.

 2. Tycker det är fegt av Rodgers att sätta in Gerrard i startelvan igen. Henderson var väldigt bra mot Swansea på det centrala mittfältet tillsammans med Lucas och hade gärna velat se honom där igen. Skyller inte de tappade poängen på vår kapten men tycker inte direkt att vi spelade bättre med honom i startelvan..

  • De 2 bakåtmålen kanske inte hade blivit till om vi hade haft mer press från mittfältet osv. Därmed kan Gerrard ha varit delvis ansvarig för dem kan man säga.

 3. Gerrard återigen sämst på plan. Gör laget sämre varje match han spelar genom att totalt sakna tempo och löpvilja. Vill man undvika kampen om att klara nytt kontrakt så måste han bänkas.
  Henderson är i dagsläget ljusår bättre i den positionen, även bättre precision på frisparkar och hörnor.
  Bara att kolla på hans insats i förra omgången och Gerrards i denma. Skrämmande!

 4. Som vi avslutade förra året så gör vi allt totalt tvärtom på årets första match… Fy fan vad dåligt, det värsta är att vi inte ens är förtjänta den poäng som vi fick med oss. Gerrard säker från straffpunkten, men stoppar tyvärr upp spelet rejält när han frå bollen. Synd när vi idag hade chansen att ta in poäng på topplagen. Det är väl en sån säsong, vi kommer inte komma närmare topp fyra hur vi än försöker. Det blir nog att ta denna säsong som lärdom.

 5. Dagens match är ett bevis på att Lucas och Gerrard INTE !!! ska spela samtidigt. Jag tänkte redan när jag såg elvan att det kunde bli svårt för jag tycker Rodgers bara borde tagit in Toure istället för avstängde Skrtel. Kanske inte gjort någon skillnad i resultatet…men troligen i spelet då allt går långsammare när alla känner att de måste spela bollen via Gerrard i anfallsförsöken.

 6. Alltså detta är fan en av de tyngsta förlusterna nånsin. Eller ja, det känns i alla fall som en förlust. Vi hade all chans i världen att verkligen blanda oss i topp 4-racet nu. Vi får två straffar gratis och leder 2-0 i halvtid men kan ändå inte vinna. Bland de värsta bottennappen man varit med om.

  Några snabba synpunkter efter matchen.

  Sterling har egentligen varit usel hela säsongen. Knappt gjort en bra match hittills, så som han har kapacitet till. Men trots att han kanske bara spelat på 30% av sin förmåga så är han ändå en av våra viktigaste spelare. Och det säger ju en del om hur bedrövliga alla andra är.

  Lucas – hur kan Brasiliens sidleds-Danne ha lyckats cementera en plats i Pools startelva i så många år utan att egentligen nånsin varit särskilt bra? Sälj om det finns läge! Och spela Gerrard/Hendo på CM i stället.

  Samtliga nyförvärv som gjordes i somras hade vi lika gärna kunnat vara utan. Inte ens Moreno känns längre som någon vidare värvning. Så det billigaste Pool kan göra nu är väl att byta ut exakt hela scoutingstaben. Det här är ju dessutom något som pågått i flera decennier, och kostar oss mångmiljonbelopp varje säsong.

  Vågar man hoppas på att vi öppnar plånboken i januari? Och inser de att anfallspositionen är den viktigaste lagdelen som alltid måste prioriteras först? Med vettiga anfallare kan vi få ut så mycket mer av resten av laget. Nu har vi saknat det hela hösten.

  • Det är Gerrard som är sämst på planen och i match efter match sänker laget genom att totalt sakna tempo och löpvilja. Sen att han har 0 koll på hur man spelar positionsspel som defensiv mittfältare gör han ännu mer patetisk.
   Lucas behövs på mittfältet då det bara är han och Can som kan spela i den defensiva mittfältsrollen.

  • ”Lucas – hur kan Brasiliens sidleds-Danne ha lyckats cementera en plats i Pools startelva i så många år utan att egentligen nånsin varit särskilt bra?”

   Uppenbarligen är Lucas inte en spelare för det framtida Liverpool, men hur kan man inte se att Lucas är en av två (tillsammans med Sterling som forward) spelare som har fått detta lag att börja plocka poäng igen?

   Förstår frustrationen, verkligen! Men att börja hänga ut en lagtrogen spelare som Lucas, som alltid gett Pool sitt hjärta, i den situationen vi sitter i, tycker i alla fall jag är ett slag under bältet. Skyll snarare på att Rodgers och lagledningen inte var ödmjuka nog för att inse vikten av en fysisk och löpstark defensiv mittfältare av topp klass.

 7. Katastrof!
  Håller med tidigare talare!
  Är bara jag som tycker Can är lite kantig och slö? Ser riktigt inte vad han har för spetskompetenser….

  • Can har bra positionsspel och spelförståelse. Det är guld värt för Liverpools backlinje.

  • Sen är han lugn med bollen. Lite skillnad med dagens backlinje och när Skrtel och Lovren. Sen så är det nog bara hur han rör sig som gör att han ser kantig och slö ut då han är rätt så stor och kraftig. När han kör sina offensiva räder så ser han då inte så långsam ut.

  • Dessutom verkar han till skillnad från resterande träben till backar kunna behandla bollen.

 8. Så jävla väntat!!
  Fatta att vi inte kan köra vårt fosil mf, med lucas & sg…
  Vår fina press o fart som bortblåst, behöver ju inte vara einstein för att inse mr BR!!

 9. Tror tyvärr att vi inte kommer få en krona till nyförvär i januari.
  Hade jag varit ägare hade jag då inte slängt ut ännu mer pengar på denna stab. Herregud va pengar dom har fått av ägarna till ntvörvärv skulle fan skämmas över dom flesta köpen.
  Visst har dom hittat några guldkorn men med alla pengarna dom fått så är det alldeles åt helvete… SKÄMS
  Finns inte FM SCOUT fortfarande kanske det vore nått att rekomendera åt dom 😉

  • Är ju nu vi får se om ägarna tror på BR får han opengar sitter han säkert, Inga pengar så får han gå till sommaren tror jag.

  • Billigaste nyförvärvet vore att spela med 11 spelare istället för 10 som man gör när man har Gerrard på planen!

 10. Angående Lucas. I mitt tycke är det han som drar ned tempot i laget. Har alltid varit irriterad på det. Från hans första säsong till nu. Under Dalglish-eran växte han något och då kändes han plats i laget motiverad, men nu tycker jag han är tillbaka där han i princip alltid annars varit. Långsam, vinner få närkamper, slår aldrig några konstruktiva passningar. I det offensiva spelet har han absolut ingenting att bidra med, till skillnad från Gerrard som ändå kan bryta av då och då med sina långa svepare. Att Gerrard dessutom är vårt enda hot på fasta situationer motiverar hans plats än mer. Speciellt nu när vi har såna enorma problem att skapa målchanser. Att då ha en bra frisparksskytt som dessutom är närmast hundraprocenting på straffar, känns väldigt viktigt som läget är nu. Om Lucas är en trotjänare, vad är då Gerrard? Hur som helst är ju bara Lucas en trotjänare pga att ingen har sålt honom. Något som borde ha gjorts för länge, länge sedan.

  • Tycker SG har gått ner sig rejält på fasta iår, att han är enda hotet beror ju på att han har monopol på alla fasta…

  • Henderson hade mycket bättre precision på sina hörnor i matchen mot Swansea än vad SG haft dom senaste åren.
   Han är ju bättre än SG i allt i dagsläget och vill man spela med fart så måste han få spela centralt istället för SG.
   Grejen med Lucas är ju att det är bara han och Can som klarar av att spela i den deffensiva rollen, sant att han är långsam men det är SG som sänker tempot då det är han som skall styra spelet men är alldeles för dålig nu.
   Bara att kolla hur mycket bättre laget blivit sen Lucas fick börja om att spela och spelet har sett mycket bättre ut dom matcherna som SG varit bänkad.
   Om folk kunde kolla på nutid och inte vad folk VAR duktiga på.

  • Är väl egentligen denna säsong som Gerrards magiska frisparkar och hörnor lyst med sin frånvaro? Förra säsongen var hans ”delivery” fantastisk och därav hans många assist och mål!

Kommentarer är stängda.