Liverpool behövde knappast förta sig när man enkelt besegrade Mark Hughes Southampton med komfortabla 3-0 på Anfield. Ett resultat som gjorde att man blev historiska. Inget annat lag i klubbens 126-åriga historia har inlett säsongen med 7 raka vinster.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk(55), Robertson, Henderson, Wijnaldum(70), Shaqiri(46), Mané, Firmino, Salah

Liverpools bänk:  Mignolet, Fabinho, Milner(46), Keita(70), Gomez(55), Sturridge, Moreno

Southamptons startelva: McCarthy, Cedric, Vestergaard, Hoedt, Bertrand, Hojbjerg, Lemina, Romeu(55), Targett(55), Redmond, Long(79)

Southamptons bänk: Gunn, Yoshida, Bednarek(55), Davis, Ward-Prowse, Armstrong(55), Austin(79)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Southampton 3-0 (3-0, 0-0)

1-0 Hoedt (självmål) 10′

2-0: Matip 21′

3-0: Salah 45+3′

Skott på mål: 4 – 1
Bollinnehav: 60,6% – 39,4%
Passningsprocent: 86,4% – 81%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 68% – 67,2%
Vunna luftdueller: 29,2% – 70,8%
Offsides: 4 – 1
Hörnor: 5 – 4
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Hade mer att göra på uppvärmningen än under sina 90 minuter plus tillägg. Fick rädda ett skott från Austin på övertid men behövde knappt kämpa för att hålla nollan.

Alexander-Arnold – Stod för en viktig rensning när Southampton slog det enda vettiga inlägget dom mäktade med på hela matchen. Fanns med ofta i offensiven men utan den där lilla extra intensiteten.

Matip – Började lite halvsvajigt i passningsspelet. Växte dock in i matchen och stod för ett urtjusigt mål på hörna där han visade fin spänst och nickteknik.

Van Dijk(55) – Enligt mig matchens gigant. Därför extra olyckligt att han fick kliva av i mitten av andra halvlek. Tog sig åt revbenen inledningsvis och gick av rakt ner i tunneln, men återfanns kort därefter på bänken i slutet av matchen.

Robertson – Den enda ordinarie spelaren i rött som inte gick på halvfart. Härlig inställning och bra kvalité i spelet överlag i båda riktningar från skotten.

Henderson – Kom lite fel i början av matchen och täckte inte av rätt ytor. Växte även han in i matchen och klickade som bäst på mittfältet efter Milners inhopp efter paus.

Wijnaldum(70) – Mycket bra på mittfältet återigen. Har länge varit en alibispelare som inte synts till i LFC. Nu känns det svårt att hitta en match där Gini inte är tongivande. Lugn med boll under press och konstruktiv i passningsspelet.

Shaqiri(46) – Spelsugen och full fart från start. Tog verkligen chansen att visa upp sig i offensiven. Inflytelserik och stod för två hockeyassist efter lite hjälp av Hoedt och Salah – där frisparken till 3-0 var en riktig läckerbit som förtjänade att gå direkt i mål. Fick annars kliva av i halvtid för att Klopp inte var nöjd med den defensiva balansen i laget.

Mané – Något mer anonym än sina andra anfallskollegor. Han behövde å andra sidan inte vara på topp mot sitt gamla lag. Det blev seger ändå.

Firmino – Solid insats men inte mycket mer. Lite väl smånätt spel emellanåt där det ofta blev en klack för mycket. Southampton öppnade dock upp för lite Lattjo Lajban i en match där frågan bara var hur stor segern skulle bli.

Salah – Fick inleda på topp och var involverad i mycket. Känslan är att Salah befinner sig en bit från toppformen och inte att han gör det lite för krångligt i avslutningssituationerna. Ska dock ha kredd för att han aldrig slutade försöka och förtjänade sitt (öppna) mål. Gjorde ett till i slutet men blev avvinkad för offside.

Inhoppare:

Milner(46) – Gedigen arbetsinsats. Tryggade defensiven på mitten och säkrade en komfortabel seger.

Gomez(55) – Tog över Van Dijks plats som ”klippan i försvaret”. Satte tonen bara efter några minuter då han avfärdade ett lurigt läge för Southampton med en kraftfull brytning där han även hämtade med sig bollen från situationen. Det gav honom en stående ovation från Anfield.

Keita(70) – Kombinerade fint med trion framför. Fick lite liv i Mané i slutet av matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/Kloppholic/status/1043528318866337793

1 kommentar
 1. Var lite förundrad över varför Shaqiri byttes ut i halvtid, tyckte han va planens bästa spelare fram tills dess.
  Men även om vissa inte köper Klopps förklaring till bytet(av vad jag läst på nätet) så gör jag det.
  Shaqiri själv va inte helt synkad i presspelet vilket är väntat då det är hans första start. Men även Hendo och Gini hamnade lite snett på SOTONS omställningar. Dom kom igenom mittfältet betydligt lättare än PSG gjorde i veckan.
  Det va tydligt att Hendo och Gini va fortfarande i ett tänk med en 6a och två 8or vart Gini oftast gick lite för högt och lämnade enorma ytor hemåt. Det Klopp sa att dom inte kunde träna riktigt på spel med den uppsättningen förklarar en hel del av det lite för ihåliga mittfältet.

  Det va en perfekt match att testa på, speciellt när SOTON såg slagna reden innan avspark. Ett mer taggat lag hade nog tagit vara på ytorna centralt. Det där va den femte raka matchen The Saints inte lyckats göra mål på Liverpool.

  Sen tycker jag inte det va Matips passningsspel som va lite rostigt utan hans positionsspel. Även om nu långbollarna inte satt i början, to be fair så sitter dom inte alltid för Gomez eller van Dijk heller.
  Han va inte alltid i linje med sina medspelare och lämnade lite för stora ytor mellan han själv och Robbo/van Dijk.
  Men som sagt så växte han in i matchen och gjorde det mycket bra till slut.

Kommentarer är stängda.