Igår var det ligacupen-spel och idag är det match igen. Istället för en klassisk matchrapport så gör vi istället en matchspecial.

Ligacupen – 17 december

Aston Villa – Liverpool 5-0 (4-0, 1-0)

Matchkommentar: Liverpool mönstrade ett extremt ungt lag i Ligacupen och åkte på stordäng trots att man spelat en rätt fin match prestationsmässigt. Det var dock uppenbart att fokuset låg på att få erfarenhet och visa upp sig snarare än att få med sig ett bra resultat. Med tanke på spelschemat och den stundande turneringen i Qatar så tvingades man göra en prioritering. Harvey Elliott var kanske den ungtuppen som imponerade allra mest och uträttade mycket oreda utan att hitta den riktiga slutprodukten.

* * *

Klubblags-VM – 18 december och 21 december

Liverpool – CF Monterey 2-1 (1-1, 1-0)

1-0: Keita 11′

1-1: Mori 14′

2-1: Firmino 90+1′

Matchkommentar: Monterey orsakade stora problem för Liverpool under onsdagens semifinal i klubblags-VM. Utan Alisson Becker i målet hade man dock med största sannolikhet förlorat den här matchen. Brassen stod för flertalet vassa räddningar och stod pall när det behövdes som mest. Noterbart var även att Klopp tvingades mönstra Henderson som mittback då Van Dijk blivit krasslig och inte kunnat träna med resten av laget. Naby Keita gjorde återigen mål och verkar onekligen ha hittat formen, även fast den främsta läckerbiten kom från Salah med en sylvass genomskärare som gick rakt igenom motståndarförsvaret. Liverpool åkte dock på en snabb kvittering och var senare inblandad i en situation som mycket väl kunde renderat i ett rött kort på Joe Gomez. Så blev inte fallet och istället kunde Klopp byta in Trent, Mane och Firmino, som alla började på bänken. Och på tilläggstid var den kvalitén det som avgjorde matchen när inhopparen Trent spelade fram till inhoppare Firmino och tog laget till final på lördag.