Liverpool hakar på City i toppen av tabellen efter vinst mot Burnley.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold(86), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum(68), Lallana(77), Mane, Salah, Firmino.

Liverpools bänk:  Mignolet, Lovren, Keita(77), Henderson(68), Sturridge(86), Shaqiri, Origi

Burnleys startelva: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Cork, Westwood, Hendrick(79), McNeil, Barnes(86), Wood(79)

Burnleys bänk: Lowton, Gudmundsson(79), Brady, Gibson, Crouch(79), Hart, Vydra(86)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Burnley 4-2 (2-1, 2-1)

0-1: Westwood 6′

1-1: Firmino 19′

2-1: Mané 29′

3-1: Firmino 68′

3-2: Gudmundsson 90+1

4-2: Mané 90+3

Skott på mål: 5 – 2
Totalt antal skott: 23 – 3
Skott utanför: 7 – 0
Bollinnehav: 68,8% – 31,2%
Passningsprocent: 80,7% – 61,6%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 72,6% – 44,9%
Vunna luftdueller: 44,7% – 55,3%
Offsides: 2 – 7
Hörnor: 7 – 3
Gula kort: 2 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Orättvist behandlad av domaren när han trycktes ner i samband med Burnleys ledningsmål. Kylig med fötterna och lyckades till slut hålla nävarna i schack när det skakade lite i slutminuterna.

Alexander-Arnold(86) – Hade inte världens bästa dag med sina inläggsförsök. Slutade dock aldrig försöka och försvarade det lilla Burnley hade att komma med väl.

Matip – Fick några väl valda ord från Van Dijk när han slarvade vid ett par tillfällen. Men i det stora hela en stabil insats.

Van Dijk – Gav Barnes en tuff eftermiddag och som vanligt tokdominant i luftrummet.

Robertson – Kändes mer sårbar i defensiven än vad vi är vana att se. Kunde blivit målskytt när han var fri på bortre stolpen med öppet mål, tvyärr märkte inte Mané det.

Fabinho – Har förvandlats till en av lagets mest jämna spelare. Läste spelet och befann sig nästan hela tiden på rätt ställe. Vann även mycket luftdueller och höll en jämn hög nivå i passningsspelet.

Wijnaldum(68) – Jobbade återigen hårt i det tysta. Vilades antagligen inför Bayern på onsdag.

Lallana(77) – Det var lite som att se en flashback från den gamla Lallana. Han hittade fram till Salah innan kvitteringen och var den som ihärdigt pressade Burnley-försvaret när Mané gav ledningen 10 min senare. Mycket fin insats.

Mane – Visade prov på grym balans, snabbhet och fortsätter att vara i zonen när det gäller målproduktionen. Två nya mål idag.

Salah – Låg bakom väldigt mycket i offensiv väg och gjorde förarbetet till flera av sin lagkamraters mål. Förtjänade själv att få sätta en boll i nät.

Firmino – Firade stora triumfer i anfallet och befann sig på rätt ställe i straffområdet när han rakade in båda sina mål för dagen.

Inhoppare:

Henderson(68) – Kom in och visade upp sin fysik vid några tighta dueller på mittfältet.

Keita(77) – Inget märkvärdigt inhopp åt antingen ena eller andra hållet.

Sturridge(86) – Hann att passa fram till Manés spik i kistan.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

1 kommentar
  1. Extremt skön vinst igår, speciellt efter det vidriga första målet som vi får emot oss, 9.9/10 domare blåser frispark där… Men det kändes lite som att han kompenserade i efterhand när han knappt blåste frispark en enda gång och tillät väldigt hårt spel. Denna gång var det inte enbart till fördel för Burnley, utan vi kunde vinna några fina chanser när vi inte vek ner oss.

    Vi pressade Burnley till misstag hela matchen, de båda första målen kommer från misstag som vi pressar fram. Tredje målet är en skänk från Heaton och det fjärde en skänk från linjedomaren. Trist dock att vi släpper in Burnleys andra mål från ingenstans, var lite som gamla goa Liverpool där vi inte får undan bollen utan klantar fram ett läge till Burnley.

    Nu gäller det att vi börjar vinna våra bortamatcher, har ju bara en seger med 0-1 mot Brighton under 2019.

    Bra också att Keita fick några minuter, kan tänka mig att han startar tillsammans med Fabinho och Wijnaldum på onsdag. Hoppas TAA inte blir borta en längre period, då han behövs på planen, speciellt mot en Koman eller en Robben…

Kommentarer är stängda.