Liverpool stod för en medioker insats när bottenlaget Aston Villa kom på besök till Anfield, men till slut lyckades man vinna med 2-0 efter mål av Mané och Jones.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson(90), Fabinho(61), Oxlade-Chamberlain(61), Keita(85), Salah, Origi(60), Mané

Liverpools bänk:  Firmino(60), Henderson(61), Wijnaldum(61), Jones(85), Williams(90), Adrian, Minamino, Shaqiri, Elliott

Aston Villas startelva: Reina, Taylor, Mings, Hause, Konsa, Grealish, Luiz, McGinn, Trezeguet(85), Davis(74), El-Ghazi(74)

Aston Villas bänk: Samatta(74), Jota(74), Vassilev(85), Lansbury, Nakamba, Hourihane, Guilbert, Nyland, El Mohamady

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Aston Villa 2-0 (0-0, 2-0)
1-0: Sadio Mané 71′
2-0: Curtis Jones 89′

Skott på mål: 4 – 3
Bollinnehav: 71,5% – 28,5%
Passningsprocent: 84,8% – 66,9%
Vunna luftdueller: 41,7% – 58,3%
Offsides: 1 – 5
Hörnor: 7 – 5
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Förmodligen lagets bästa spelare idag. Gjorde några riktigt fina räddningar, var definitivt ”påslagen”.

Alexander-Arnold – Stack inte ut särskilt mycket, vilket innebär en ”sådär” insats med hans kapacitet. Samtidigt var medspelarna oftast inte på plats i straffområdet när Trent hade inläggslägen.

Gomez – Hans snabbhet kom till användning mot Villas spelvändningar.

van Dijk – Inte felfri men dominerade i duellspelet.

Robertson(90) – Hittade inte ytorna på sin kant som han brukar göra, men inlägget som föranledde 2-0-målet var en patenterad Robo-aktion.

Fabinho(61) – Såg sliten ut. Med tanke på att han har haft skadeproblem under säsongen kanske det vore klokt att inte matcha honom hårt under avslutningen.

Oxlade-Chamberlain(61) – Duktig i spelet utan boll och förhindrade ett antal spelvändningar, men saknade kvalitet med boll. Många felpassningar och felbeslut.

Keita(85) – Var den konstruktiva kraften på mittfältet men saknade kvalité i spelet med boll. Framspelningen till Mané höll dock hög klass, bra uppfattat och utfört av Keita.

Salah – Hade en del intressanta aktioner i offensivt straffområde, men valde ofta att söka straff. Bra assist till Jones vid dennes mål.

Origi(60) – Hamnade oftast fel i position och var inte tillräckligt delaktig. Svag insats.

Mané – Gjorde verkligen ingen bra match, men i slutändan blev han ändå matchvinnare. Lite typiskt för en klasspelare som Mané.

Inhoppare:
Firmino(60) – Länkade samman spelet på ett sätt som Origi inte klarade av, även om han inte gjorde någon av sina bättre insatser.

Henderson(61) – Såg ut att ha tydliga direktiv att byta sida på spelet och gjorde det väldigt bra. Det skapade ytor åt medspelarna.

Wijnaldum(61) – Kom in och försökte skaka liv i laget genom hårt jobb.

Jones(85) – Hittade flera intressanta offensiva positioner under den lilla tiden han fick, och gjorde mål vid ett av de tillfällena. Förlängde som bekant sitt kontrakt igår och fortsätter alltså sin positiva trend.

Williams(90) – En match närmare medaljen.

2 kommentarer
  1. Tycker det är synd att inte Elliott får mer chanser nu när vi vunnit ligan. Klopp sa att han inte vill låta ungdomarna få så många chanser utan köra på med samma lag. Tycker han borde låta några fler ungdomar få chansen, speciellt Elliott. Jones fick ju hoppa in på slutet och gjorde mål, kanske kan han och Elliott få längre inhopp eller tom en startplats nån match. Man har ju inget att förlora på det. Ungdomarna får värdefull erfarenhet och skulle de göra ett misstag som i värsta fall leder till ett baklängesmål så är inte det hela världen. Vi är ju ändå mästare!!

    • Kingpin: Jo jag kan hålla med om att det är lite trist att ungdomarna inte får chansen men å andra sidan vill Klopp att de ska förtjäna chansen och inte bara få den eftersom titeln är klar. Kan förstå Klopp också.

Kommentarer är stängda.