Senaste nytt

LFC – Barcelona 4-0

Liverpool är i Champions League-final efter en helt sinnessjuk vändning på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson(46), Fabinho, Henderson, Milner, Mane, Shaqiri(90), Origi(85)

Liverpools bänk:  Mignolet, Wijnaldum(46), Lovren, Gomez(85), Sturridge(90), Brewster, Woodburn

Barcelonas startelva: Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Vidal, Busquets, Rakitic, Coutinho, Messi, Suarez

Barcelonas bänk: Cillesen, Semedo, Arthur, Malcom, Alena, Umtiti, Vermaelen

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Barcelona 4-0 (1-0, 3-0) totalt 4-3

1-0: Origi 7′
2-0: Wijnaldum 54′
3-0: Wijnaldum 56′
4-0: Origi 79′

Skott på mål: 7 – 5
Totalt antal skott: 13 – 8
Skott utanför: 4 – 2
Bollinnehav: 42,9% – 57,1%
Passningsprocent: 78% – 82,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 62,4% – 75%
Vunna luftdueller: 53,3% – 46,7%
Offsides: 7 – 6
Hörnor: 1 – 2
Gula kort: 2 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Spikade igen när det behövdes som allra mest och visade världsklass. Räddade riktigt bra lägen från både Messi och Suarez.

Alexander-Arnold – Glödhet. Slog en vansinnigt snygg krossboll över till Robertson, gjorde assist till mål nummer 2 och stod för en hörnspark värd ett frimärke fram till 4-0. 20 år gammal.

Matip – Övertag på Suarez från första minuten. En fantastiskt komplett defensiv insats.

Van Dijk – Läste spelet galant, fångade upp instick, och vann framförallt fighten mot Messi. Vilken gigant.

Robertson(46) – Visade stor karaktär och började tidigt med att psyka och spela tufft mot Barcelonas storstjärnor. Haltade av planen efter att ha åkt på en smäll från Suarez och fick byta i paus.

Fabinho – En fysisk närvaro på mittfältet. Satte tonen direkt genom att tackla ner Messi och oj vad många bra brytningar vi fick se efter det. Visade värdefull rutin på tilläggstid genom att vinna en frispark på Barcas planhalva.

Henderson – Otroligt inspirerande insats. Hans offensiva aktion gav Liverpool ledningen direkt och tron på att det omöjliga var möjligt. Kämpade sig igenom en smäll mot knäet. Men inget stoppade Hendo från att fullfölja den här matchen.

Milner – Alltid i rörelse och alltid på språng. Pressade som en tok och fick hoppa in som vänsterback i andra halvlek där han var precis lika bra.

Mane – Otroligt bra både med och utan boll. Ställde till oerhört mycket problem för Pique, Lenglet och Sergi Roberto nästan på egen hand stora stunder.

Shaqiri(90) – Nästan som skjuten ur en kanon första kvarten och en starkt bidragande orsak till Liverpools grymma start. Visade återigen prov på vilken fin vänsterfot han besitter med sitt assist till Ginis 3-0.

Origi(85) – Målhjälte. Var på helt rätt ställe två gånger och avslutade båda gångerna snabbt och distinkt. Två mål i en CL-semi mot Barcelona. Vem hade trott det i augusti?

Inhoppare

Wijnaldum(46) – Ett klassiskt inhopp som The Kop kommer minnas många år framöver. Hoppar in och gör två fantastiska mål inom loppet av några minuter. Båda målen otroliga på sitt sätt.

Gomez(85) – Knöt ihop säcken.

Sturridge(90) – Fick fira med dans.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Kommentarer

 1. BredängsGrillen

  Vem får nu våran el Spurs CL-plats nästa säsong , är det de som hamnar 5:a i PL el … hoppas faan inte på Man U i såna fall utan hellre Arsnl

  1. Dave

   Förutsatt att både LFC och Spurs klarar topp 4 så kommer PL ha fyra lag i CL nästa år som vanligt. Att ett land får en plats extra i CL gäller bara om ett lag därifrån som inte lyckas kvala in till CL genom ligaspel, går och vinner EL eller CL.

  2. BredängsGrillen

   jo PL har ju alltid 4 lag nu förtiden å vi är ju redan klara för CL nästa år ( med tanke på våran placering ) samt att jag räknar med att Spurs hamnar på plats 4 ( dvs CL spel nästa säsong ).
   Vinnaren av CL blir väll även automatiskt kvalificerad till nästa säsongs upplaga dvs Lfc el Spurs som redan via tabellplacering i PL är kvalificerade …. förskjuts det då inte så att 5:an i PL ”får” antigen våran el Spurs kvalificering till CL från PL … ? samt finns ju även chans på en hel Engelsk final i EL … så hur kommer de Engelska CL platserna att fördelas om vinnarna av CL å EL redan är kvalificerade till CL via top 4 placering

  3. Dave

   Nej, det tror jag inte. Vore konstigt om ett lag som 1) inte slutar topp fyra och 2) inte vinner någon turnering skulle få en CL-plats. Exempel på när ett land har haft fler än fyra lag i CL är exempelvis Spanien då Sevilla vann EL och slutade utanför topp fyra samt England då United vann EL och slutade utanför topp fyra.

Laddar...