Liverpool lyckades inte få hål på WBA, vilket gjorde att matchen slutade 0-0.

Mer om matchen kommer under morgondagen!

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Karius, Alexander-Arnold(80), Klavan, Lovren, Robertson, Wijnaldum(76), Can, Coutinho, Mané(76), Salah, Firmino.

Liverpools bänk:  Mignolet, Milner, Gomez(80), Henderson, Oxlade-Chamberlain(76), Ings, Solanke(76).

WBA:s startelva: Foster, Nyom, Hegazy, Evans, Gibbs, Krychowiak(79), Yacob, Livermore, Robson-Kanu(71), Rondon, McClean.

WBA:s bänk: Rodriguez(71), Brunt(79), Myhill, Burke, McAuley, Field, Ferguson.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – WBA 0-0 (0-0, 0-0)

Skott på mål: 5 – 1
Bollinnehav: 70,2% – 29,8%
Passningsprocent: 85,9% – 67%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 71,4% – 55,3%
Vunna luftdueller: 50% – 50%
Offsides: 1 – 4
Hörnor: 5 – 7
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Stod sysslolös under långa stunder, men var aktiv när det behövdes. Stod för en viktig enhandsräddning när WBA var nära att ta ledningen i inledningen av den andra halvleken. Kanske några tveksamma beslut när han skulle sätta igång spelet, men i övrigt gjorde Karius det man kan förvänta av honom.

Alexander-Arnold – Skapade en del chanser utifrån sin kant, hade bland annat ett inlägg som Salah sånär kunde få foten på i första halvleken. Ställdes inte på några stora prov i defensiven, men gjorde det han skulle när det krävdes.

Klavan – Stabil match, hade vissa problem med Rondon, men i löste det i slutänden bra. Orsakade en onödig frispark under en period då vi var under press, sett till hela matchen dock en klart godkänd insats.

Lovren – Precis som sin mittbackspartner fick han stångas en del med Rondon i samband med WBA:s långa uppspel, skötte det oftast bra. Fick lite för ofta sköta uppspelen och där fanns inte den rätta precisionen.

Robertson – Tvekade ofta i offensiven, vände gärna hemåt i stället för att utmana och försöka använda sin vänsterfot till att skapa målchanser. Överglänstes av sin ytterbackskollega på andra sidan.

Can – Direkt svag insats. Långsam med bollen och kom aldrig riktigt in i spelet. Lämnade, som så många andra, över ansvaret till Coutinho. Hade några avslutslägen, men tog för god tid på sig.

Wijnaldum – Relativt osynlig. Stod för några bollvinster, men försvann ur matchbilden. Hade inte den rätta beslutsamheten när lägen dök upp. Vi saknade kreativitet från mittfältet och en sådan gång behöver Gini kliva fram, det gjorde han inte mot WBA.

Coutinho – Ingen insats att minnas för vår nummer tio. Tappade boll i farliga lägen vid några tillfällen och tog många felbeslut i passningssituationer. Ju längre matchen led, desto mer lämnades ansvaret att lösa våra problem över till Coutinho, men den rätta skärpan fanns inte där. Alldeles för ofta försöktes något alldeles för svårt och i stället för att flytta bollen snabbt sprang han med den på egen hand.

Mané – Känns formsvag, sätter inte sin prägel på matchen. Kanske påverkats av diskussionen kring missen mot Everton, för den här gången passade han i stället för att gå på eget avslut när han hamnade i en bra situation. Hade ett avslut som hamnade snett i den andra halvleken, överlag en match där bollbehandlingen svek vår senegales.

Firmino – En sällsynt blek match av Firmino, hade problem att få tag på bollen och bidrog inte med speciellt mycket framåt. Hade en bra chans i första halvlek, där han kanske borde passat till Coutinho, men avslutade själv, strax utanför. Försvann mer och mer ju längre tiden gick.

Salah – Lämnade planen mållös och var den här gången aldrig riktigt nära att spräcka Fosters nolla. Var en meter för sen på Alexander-Arnolds inlägg i den första halvleken, men annars inte lika i händelsernas centrum som den senaste månaden.

Inhoppare:

Oxlade-Chamberlain – Kom in för att bidra med ny energi framåt, men satte inte något avtryck. Hade ett avslut som kunnat bli farligt om det haft en bättre riktning, men annars ganska osynlig.

Solanke – Hoppade in och gjorde mål, som mycket tveksamt dömdes bort. Strax efter hade han ytterligare ett läge, där hans skott räddades på mållinjen. Ett piggt inhopp.

Gomez – Kom in sent, hann inte bidra med något.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

11 kommentarer
 1. Vad är det som gör att det känns som att vi i vissa matcher har slalompjäxor på oss när vi spelar. Jag menar Caoutinho, Salah och Manne´idag, hur kan så bra tekniska spelare uppträda på det här viset, samtidigt och i varenda jäkla anfall? Vad är det som gör att vi viss matcher faller igenom på det här viset rent tekniskt? Att vi möter ett packat försvar är en sak och att det är svårt att borra sig igenom det, men vart har bollkontrollen tagit vägen på killarna?
  Sen att målet skulle blivit godkänt, det är ju en annan sak, men det är ju ingen nyhet att engelska domare är som dom är, det kommer ju aldrig att förändras. Vi förlorar inte två poäng på domaren i den här matchen.

  • Jag förstår vad du menar för visst var vi dåligs men jag håller inte med dig.

   Det är en omöjlighet att vinna med 3 mål kväll ut, kväll in. Senast hade självaste City 6 raka uddamålsvinster. Dessa två matcher borde ha räckt med två 1-0 segrar, men i bägge fallen har då domaren klivit in i handlingarna och förändrat förutsättningarna.

   Dessvärre finns det ju inget att göra åt saken än att notera att det är anmärkningsvärt och försöka gå vidare.

  • Du måste inte hålla med, man får tycka olika. Jag anser att vi spelade dåligt och att det var orsaken till att vi inte vann, du får tycka vad du vill

  • Nu är det ju dock ett faktum och inte en åsikt att domarna har med två extremt tveksamma domslut, i mitt tycke helt felaktiga, haft en direkt inverkan på slutresultatet. Doms mål ska enligt regelverket vara mål för det finns inte en chans att den va avsiktlig då den studsar upp från foten, träffar låret och sen touchar tricepsen.
   Jag har varit väldigt tydlig med min åsikt om straffen mot Everton så tänker inte gå in i det igen.

  • Jag håller också med om att målet blev tvivelaktigt bortdömt, där är vi nog alla överens. Det jag pekar på är den fruktansvärt dåluga timing som flera av våra normalt väldigt duktiga spelare besitter. Det var ungefär som att de,spelade matchen med slalompjäxor på fötterna.

  • Det flyt i spelet som byggdes upp under de senaste veckorna fick sig någ en törn av Söndagens resultat.

   Jag tycke West Brom gjorde otroligt bra att störa vårt spel. De låg djupt och täckte centralt, så fort de vann bollen så sökte de avblåsningar för att få ner bolltempot.

   Laget saknar en eller två spelare som uppskattar dessa kamplägen. Vi har svårt att ta fighten i grisiga matcher och vi släpper för lätt på vårt fokus (därav de många tappen vi har gjort som mot Sevilla) i matcher där vi leder eller inte behöver vara på 100.

   När inte flytet finns så finns det inte så mycket att luta sig tillvaka mot. Därför är just de här uddamålssegrarna, ”de fula segrarna” så otroligt viktiga och då svider det ju extra mycket att känna sig bestulen på två potentiella vinster av domarmisstag.

   Jag som inte deltagit i straffdebatten från i Söndags så är mina två kronor helt enkelt att det inte är situationen som skapar straffen utan personen. Med andra ord om det vart en annan back än Lovren så hade det inte blivit straff. Men med den opintion och hans egna historia av att vara klumpig så tänker domaren instinktivt att något gått fel till. Det är en sån uppenbar filmning att situationen istället bör väga åt frispark och gult kort. Jag hade kanske köpt det om everton pressat mer och haft ett par tveksamma situationer under matchen. Men det där var väl i stort första gången som bollen ens vidrörda vårt målområde.

   Visst vi har kanske redan fått eller kommer garanterat få en tveksam straff under säsongen men frågan är om den är lika avgörande för matchen som just denna straff blev.

   Att hänga ut Mané tycker jag är orättvist, visst han är långt ifrån form nu och det märks att han tar fel beslut i fel lägen, men jag var faktiskt lättad över att vi inte gick upp i två-målsledningen med Sevilla-matchen färskt i minnet.

  • Problemet är att andra lag också har tveksamheter mot sig i domsluten men ändå vinner. Våra poängtapp i år:
   B Watford; 3-3
   B City; 5-0
   H Burnley; 1-1
   B Newcastle; 1-1
   H Man U; 0-0
   B Spurs; 4-1
   H Chelsea; 1-1
   H Everton; 1-1
   H WBA; 0-0

   Hur många poäng tycker ni att Lovren har torskat åt oss?

  • Lillebroer/ och om spelet varit på andra sidan av straffområdet, dör vi i och för sig inte just i den här matchen, men i de flesta andra, haft en spanjor på vänsterbacken som agerat som Lovren, vad tror du i så fall domaren tänkt då, om det mu är så att spelaren historia enbart orsakar straffsparkar? Att den där srabile backen skulle aldrig chansbrtta och orsaka något?

   Jag tror inte alls att Lovrens historia påverkade domaren, däremot påverkar den oss, eftersom det ständigt uporepas och kostar oss poäng.

   Dessutom håller jag inte heller med dig om målen, jag hade gärna sett att vi gkort fler mål mot Evertin, just av den ankedningen att man vet att Lovren finns där bak.

 2. Ja det var ju uppenbarligen inte avsaknaden av Coutinho och Firmino som var problemet…

  I mina ögon har vi nu blivit blåsta på 4 poäng och en sjuhelskottas formtopp av den brittiska domarkåren. Jag hoppas sannerligen att detta jämnar ut sig över säsongen och att det tillslut inte betyder så mycket.

  Samtidigt så är vi redan uppe i 7 kryss och i ärlighetens namn så har vi nog inte råd med så många fler om vi ska ha utvecklat oss ngt från förra säsongen.

 3. Har inte sett matchen så kvaliteten på vår insats blir svår att kommentera. Känns däremot som att det kanske roteras lite för mycket just nu. Vi tappar samspelthet och momentum som vi haft, och det beror på att för många spelare byts ut från match till match. Visst kan det fungera i några matcher, men under en längre period så blir det som vi sett nu ett par matcher. Max tre spelare borde det roteras med från en match till en annan, så att stommen i laget hålls intakt. Nu har vi tappat 4 poäng mot två ”skitlag” p.g.a. vi inte får spelet att fungera som tidigare. Det tror jag hänger ihop med att det roteras med för många samtidigt.

 4. Ögnade igenom situationen vid solankes ickemål, färgad eller ej så tycker jag att det är ett katastrofalt domslut, vänder man på steken så är det ytterst sällan en domare blåser straff om skon hade varit på andra foten..
  West brombacken stöter i bollen och förändrar riktning max 1 meter innan den når solanke, som har armen i en naturlig position då han försöker avsluta. Den tar en touch på fot och bröst innan den snurrar mot armen, vilken nödvöndigtvis inte förbättrar chansen att bollen går i mål, det hade den gjort oavsett. Bedömningen ska ju göras utifrån hur nära man är när bollen ändrar riktning, man ska ha en rimlig och sportslig chans att flytta på armen, förutsatt att den befinner sig i en naturlig position. Känns larvigt att ta ut det på domaren när vi bör ha möjlighet att vinna ändå. Men, våra konkurrenter i toppen lyckas alltid få med sig 3 pinnar i dessa matcher och vi har tappat fyra på två omgångar pga domare. Man bör inte ta något från att insatserna och lagrotation har gjort att vi kanske inte lyckats städa av matcher tidigare, men när vi gjort precis vad som krävs och det ändå inte riiiktig räckt till så blir man trött på skiten. Som någon tidigare skrev, hoppas synnerligen att det jämnar ut sig.

Kommentarer är stängda.