________________

Laguppställningar och byten:

Startelvan: Jones, Johnson(46), Enrique, Carragher(c), Skrtel, Henderson(65), Spearing, Gerrard, Downing, Cole(23), Borini.

Avbytare: Gulacsi, Lucas(65), Adam, Shelvey, Kelly(46), Robinson, Sterling(23).

* * *

Slutresultat:

Gomel – Liverpool 0-1 (0-0, 0-1)

0-1 : Downing 67 ’

Kommentar : På torsdagskvällen började allvaret för Liverpool, närmare bestämt i Europa League-kvalet. För motståndet stod det vitryska laget Gomel. Ett lag som på pappret såg ut att kunna bli en enkel mumsbit för Liverpool. Men så blev verkligen inte fallet.

Liverpool slarvade både i passningsspelet och verkade inte villiga att ta några som helst löpningar för varandra utan boll. Samtidigt så ska sägas att Gomel spelade riktigt bra och pressade ett försäsongstrött Liverpool till flertalet misstag. Misstagen ledde i sin tur till att Brendan Rodgers tiki-taka upplägg snabbt förvandlades till panikrensningar till en ensam och isolerad Fabio Borini på topp. Detta var ett spel som inte såg ut att roa Rodgers vid sidlinjen. Det ska även sägas att många av de röda såg ringrostiga ut, med exempelvis dålig förstatouch och hade antagligen uppträtt annorlunda om detta inte var de första hela 90 minuterna de spelat på dryga tre månader.

Om vi ska gå in på spelarkritik så gjorde Steven Gerrard en riktigt svag insats. Varken de enkla kortare passningarna, eller de längre bollarna mot Borini hittade fram till rätt adress. Och det syntes tydligt på Gerrards kroppsspråk att han helst hade varit någon annanstans än i Vitryssland just den här kvällen. Detta verkade även dra ner de övriga spelarna, framförallt på mittfältet, där Henderson och Spearing antingen sprang iväg ifrån bollen eller sjönk ner i knäet på Brad Jones i målet. Det märktes dock en stor skillnad då Henderson blev utbytt i förmån för Lucas. Lucas är en spelare som både är mer brytningssäker och lättare hittar rätt i positionerna än den unge britten, som säkerligen kommer att bli bättre när han får mer speltid i det nya systemet.

Om vi ska dela ut lite ros också så var en av de framträdande spelarna Brad Jones. Jones räddade laget ifrån att ligga under med två,tre mål, och om inte han varit vaken i målet så hade den här matchen kunnat sluta väldigt annorlunda. Liverpool var verkligen uddlöst framåt matchen igenom, men som en blixt ifrån klar himmel så var det ändå Stewart Downing som med ett superskott lyckades pricka in 0-1 till de röda. Målet var samtidigt det första skottet på mål, så att säga att målet var överraskande är en underdrift. Däremot kul för Downing att få göra mål och för Liverpool att för en gångs skull var effektiva framåt.

Fabio Borini såg även han bra ut och kan säkert bli en väldigt användbar spelare den här säsongen. Även om han inte alltid gjorde det bästa med bollen så löpte italienaren alltid i rätt ytor och med lite mer matchvana så hade han antagligen rundat målvakten och gjort 2-0 i slutskedet av matchen.

I det stora hela en underkänd insats, men med tanke på att matchen vanns så går det samtidigt inte vara för kritisk. Gomel har redan spelat femton matcher in i sin säsong och är i långt bättre matchform än Liverpool-spelarna är för tillfället. Men när man som lag spelar dåligt är det ändå en styrka att tillslut vinna matchen. Ett bra resultat som ger ett bra läge inför returen.

* * *

Skrivet av: