Trots ett drömmål av Salah efter magisk framspelning av Firmino lyckades Liverpool inte ta någon poäng i matchen mot Leicester, som slutade med 3-1-seger för Brendan Rodgers mannar.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Trent, Kabak, Henderson, Robertson, Wijnaldum(87), Milner(17), Jones(75), Salah, Firmino, Mané

Liverpools bänk:  Thiago(17), Oxlade-Chamberlain(75), Shaqiri(87) Adrian, Tsimikas, R.Williams, Phillips, N.Williams, Clarkson.

Leicesters startelva: Schmeichel, Amartey, Evans, Soyuncu, Pereira, Albrighton(74), Tielemans(87), Maddison, Barnes, Vardy

Leicesters bänk: Perez (inbytt 74, utbytt 90), Choudhury(87), Ward, Daley-Campbell, Fuchs, Thomas, Under, Iheanacho.

* * *

Matchfakta:

Leicester – Liverpool 3-1 (0-0, 3-1)
0-1: Mohamed Salah 67′
1-1: James Maddison 78′
2-1: Jamie Vardy 81′
3-1: Harvey Barnes 85′

Skott på mål: 6 – 4
Bollinnehav: 37,9% – 62,1%
Passningsprocent: 69,5% – 82,7%
Passningsprocent planens sista tredjedel: xx,x% – xx,x%
Vunna luftdueller: 47,8% – 52,2%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 2 -12
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Stod för en räddning av absolut världsklass, men var också direkt inblandad i 2-1-målet, som var en ren konsekvens av ett missförstånd mellan honom och Kabak.

Trent – Hade bra koll på flyfotade Barnes under stora delar av matchen och bättre offensivt än tidigare. Blev överlycklig när Salah gjorde 1-0. Framsteg även om vi vet att han kan ännu bättre.

Kabak – Stark i luftrummet och duellspelet, men låg stundtals fel i positionsspelet, som exempelvis när Leicester gjorde 3-1. Var inblandad i 2-1-målet där han av någon anledning inte uppfattade att Alisson kom framstormandes, där brast verkligen kommunikationen. Fick en obegriplig varning i en situation som inte ens borde ha blivit frispark.

Henderson – Saknades verkligen på mittfältet, men fortsatte att göra ett gediget jobb som mittback. Hade en fantastisk djupledspassning.

Robertson – Drog på sig några onödiga frisparkar och visst var inte kvalitén i inläggen den bästa – snarare tvärtom – men tillförde energi och tog offensiva löpningar. Ser ut att vara i god form rent fysiskt, men kanske är mentalt sliten?

Wijnaldum(87) – Spelade väldigt djupt och kom därför inte till intressanta positioner offensivt. Åslund var inne på att han och Thiago borde ha bytt position, det kan ligga något i det. Man tar borta många av holländarens kvalitéer när han inte får mandat att spela offensivt.

Milner(17) – Gjorde ett bra jobb den dryga kvarten han spelade. Täckte ytor och vann bollar.

Jones(75) – Utbytt strax innan raset. Gjorde en stabil match, men vi vet att han kan mer offensivt. Får mycket speltid nu på grund av alla skador, kanske inte riktigt tillför så mycket som man hade önskat, återstår att se hur mycket han får lira när Hendo kan kliva upp på mittfältet igen.

Salah – Ovän med bollen i första halvlek, men fint avslut i samband med 1-0-målet. Det kändes ändå som att han borde ha åstadkommit mer av alla offensiva bollinnehavspositioner han hamnade i.

Firmino – Det blir inte mer världsklass än framspelningen som han stod för i samband med 1-0-målet, verkligen magi! I övrigt hade man önskat mer av honom i den här matchen. Stod för en enorm miss i en situation som dock VAR-dock hade dömt bort för offside ändå om han gjort mål på.

Mané – Stod för några riktigt fina aktioner där han vände bort motståndare och kom förbi, men gjorde också en del märkliga misstag i passningsspelet. Ojämn prestation.

Inhoppare:
Thiago(17) – Fick komma in ouppvärmd och gjorde ingen vidare match. Hade problem att hantera Ndidis styltor till ben, som allt för ofta kom mellan Thiago och bollen.

Oxlade-Chamberlain(75) – Lite av en otursgubbe i och med att han byttes in precis innan ”kollapsen”. Inte för at förlusten var Oxlades fel, men han tillförde ingenting heller under kvarten han spelade.

Shaqiri(87) – Kom in och fick visa att han fortfarande inte har blivit skadad igen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Jag gillar inte att skylla ifrån mig men vi har verkligen inte marginalerna med oss. 1-1 målet kanske ska vara offside, jag vet inte… 2-1 målet kanske ska vara frispark för Mané när Evans trycker omkull honom innan spelvändningen som ledde till målet, jag vet inte…

    Det finns mycket bra att ta med sig från den här matchen men att vi faller ihop fullständigt efter en motgång är oroande.

    Vi behöver få med lite mer medstuds så kan vi nog knyta ihop säcken ändå men det är ingen bra känsla inför fortsättningen.

    • Tyvärr är det så att bra lag har tur, mindre bta lag har mindre tur..just nu är vi knappt ens ett mindre bra lag..

  2. Oroväckande med en förtillfället usel målis.

  3. 3 st grova misstag av Alisson på 2 matcher kanske dags att ????

Kommentarer är stängda.