Liverpool fortsätter att förlora i ligans bortaspel. Idag förlorade man mot nykomlingen Nottingham Forest med 1-0 efter en plattmatch.

* * *

Alisson – Som vanligt bäst i laget. Hade flera bra ingripanden och kunde inget göra vid baklängesmålet.

Milner(62) – Inledde med tre helt onödiga felpassningar första 10-12 minutrarna, men spelade upp sig och kom på flera överlappningar i första halvlek. Överlag en godkänd insats.

Gomez – Har inte lyckats följa upp den briljanta insatsen mot City med bra spel i efterföljande matcher. Klantade till det rejält vid situationen som gav Nottingham frisparken som resulterade i 1-0 och får nästan ta på sig målet på grund av det. Slog även flera svaga felpassningar.

van Dijk – Okej defensivt, men borde ha gjort det bättre flera offensiva situationer. Hade två riktigt bra målchanser.

Robertson – Fick inte till något offensivt mot det låga hemmaförsvaret. Obefintligt samspel med Carvalho.

Fabinho – Helt ur slag idag igen. Han kan bara hoppas att Brasiliens förbundskapten inte kollar in hans form inför VM.

Jones – Alibispelarnas alibispelare. Nog för att han har varit skadad mycket, men hade inte Bajcetic varit ett bättre alternativ när han är så långt ifrån toppformen?

Elliott – Ett par fina passningar, men väger otroligt lätt i närmamperna och vinner i stort sett aldrig en duell. Ofta kort i rocken när motståndarna spelar runt och förbi honom.

Salah – Väldigt osynlig matchen igenom. Såg yrvaken ut när bollen damp ner vid hans fötter i straffområdet.

Firmino(76) – Såg allmänt seg ut. Kanske fått mer speltid än kroppen klarat av på sistone.

Carvalho(62) – Nosade till sig en målchans med en bra löpning, men annars helt osynlig. Måste jobba på att bli mer delaktig.

* * *

Inhoppare:
Trent(62) – Förmodligen den LFC-spelare som skapade flest chanser. Hade en farlig nick som tvingade fram en bra målvaktsräddning. Vassa hörnor.

Henderson(62) – Spelade enkelt. Gjorde det han gör, men LFC hade behövt få in en mer konstruktiv spelare när man jagade kvittering.

Oxlade(76) – Såg precis så ringrostig ut som man kan förvänta sig. Finns det inget bättre i U21-laget?

4 kommentarer
 1. Man har glömt hur det såg ut och hur det kändes Rodgers sista säsong. Men tyvärr är vi där igen, man går in i varje match med fruktan om att man kan åka på stryk mot vilket lag som helst.

  Tyvärr också dags för Klopp att börja om från början. För dagens trupp är inte jättemycket bättre än den han tog över… visst, vi slogs på 4 fronter för ett halvår sen, men herrejesus vad man kan tappa kvaliteten. Vi behöver förmodligen byta ut 4-5 spelare till nästa säsong. Sen ta en mellansäsong till för att spela in och kanske ta in ett par till under mellansäsongen.

  De som behöver skeppas:
  Milner
  Henderson
  Ox
  Jones
  Firmino
  Gomez

  Sen ta in backup på Fabinho, Salah och Thiago. Spelare som kan ta över inom kort då dessa börjar bli gubbar och tappar mer och mer.

  • Jag skulle vilja ta in 3 nya mittfältare och se vad som händer med resten av laget. Oxlade, Keita och Milner kan man ju låta gå på free transfer.

   Då tänker jag:
   Mittfältare #1 – spelskicklig som gör laget mindre Thiago-beroende. Som Arthur skulle göra, men som han inte gör.
   Mittfältare #2 – pressmonster som spelar i båda riktningarna. Så som Hendo och Milner gjort i många år, men kanske inte längre har benen att göra på ålderns höst.
   Mittfältare #3 – defensivt lagd som konkurrerar med Fabinho. Jag vetetusan vad som är fel på Fabinho, men vi behöver två spelare på den kritiska positionen.

   Det är vad jag tycker att Liverpool borde göra, men jag tror att man komma hålla hårt i plånboken och ta in 1 mittfältare på sin höjd.

   Med nya mittfältare skulle man kunna flytta upp Elliott permnent. Jag tycker inte att han håller på mittfältet, han är för dålig i spelet utan boll.

   Vill du verkligen skeppa Hendo redan nu? Jag tycker att han ska bli ”nya Milner”, om du förstår vad jag menar. Däremot var det kanske olyckligt, med facit i hand, att hans agent pressade fram ett nytt långtidskontrakt förra säsongen.

  • Förstår vad du är ute efter Pelle, kanske inte helt fel att ha en erfaren gubbe som Henderson i omklädningsrummet och nån som kan hoppa in och lugna ner när det blir lite stressigt.

   Om man inte förstår hur dåligt slag laget är i kan man bara titta på Milner, han kommer in och är bäst i ett totalt formsvagt Liverpool mot Nottingham… Hur kan vi blåsa City av banan minder än en vecka tidigare för att sen inte ens hålla allsvensk klass mot Nottingham 6 dagar senare.

   Gällande mittfältet så är det bara att titta på den skrämmande siffrorna, vi har alltså inte en enda assist eller mål från mittfältet denna säsong ännu. Alisson har fler assist än alla våra mittfältare tillsammans 😀 Den enda som spelat på mittfältet som har en assist är Milner, men den kom när han spelade back (om jag inte missminner mig).

   Om vi någonsin ska ta upp kampen med City igen så behöver vi många fler poäng från mittfältet. Vår titelvinnande säsong så hade vi drygt 20 mål och 20 assist från mittfältet, vilket behövs för att bärga en titel i slutänden.

   Håller med om din mittfältslista, tror dock att vi behöver fler pressmonster än en. Just nu har vi ingen som kan stressa sönder då varken Hendo eller Milner har tempot i kroppen. Inte heller Firmino räcker till där idag.

   Ser listor på Bellingham, Rice och De Jong som ska komma till oss. Då krävs det djupa fickor, vilket vi inte har. Drömmen där är så klart Bellingham (som dock inte kommer lösa våra problem direkt), realistiskt är väl tyvärr ingen på den listan sett till priset.

   Tror på 2-3 mellansäsonger där vi sakta kommer att behöva byta ut många äldre och börja skola in yngre. Sen får man hoppas att vi är där igen där vi bör vara.

  • Missförstå mig rätt. ALLA mittfältarna i Klopps Liverpool måste vara bra presspelare och bollvinnare. Spelartyperna jag specar är vad de måste vara on top of that/ha som absoluta specialitet.

   Det är väl ett av problemena nu. En spelare som Elliott är ingen bra presspelare eller bollvinnare. Då funkar inte Klopps spel.

   Jag tror inte heller att Liverpool har råd med spelarna du nämner. Kanske De Jong om Barca rear ut honom, men där finns en tung lönepost utöver transfersumman.

   Min profetia är att Liverpool kommer försöka behålla Naby Keita och James Milner. Lämnar gör Arthur och Oxlade, som ersätts av 1-2 spelare beroende på hur man ser på Tyler Morton.

   Jag försöker se 1-2 matcher i veckan från portugusiska och holländska ligan, tror det är därifrån som Liverpool kommer hämta spelare i kommande transferfönster.

   En stor besparing skulle vara att INTE värva en offensiv spelare, de är ju alltid dyra dessutom, och istället bara gå för mittfältare. Man skulle också indirekt få en till spelare där om Elliott tas bort från mittfältet.

Kommentarer är stängda.