Påskdagen bjöd på tre nya poäng och titelracet fortsätter vara oerhört spännande.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold(86), Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Keita(71), Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk:  Mignolet, Fabinho(71)(75), Milner(75), Gomez(86), Sturridge, Shaqiri, Origi

Cardiffs startelva: Etheridge, Peltier, Morrison, Ecuele Manga, Bennett, Gunnarsson, Ralls(78), Camarasa, Mendez-Laing, Hoilett(83), Niasse(67)

Cardiffs bänk: Smithies, Zohore(67), Murphy(83), Decordova-Reid, Bacuna(78), Cunningham, Harris

* * *

Matchfakta:

Cardiff – Liverpool 0-2 (0-0, 0-2)

0-1: Wijnaldum 57′

0-2: Milner (straff) 82′

Skott på mål: 2 – 6
Totalt antal skott: 7 – 17
Skott utanför: 2 – 8
Bollinnehav: 23,9% – 76,1%
Passningsprocent: 54,6% – 85,9%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 49,2% – 75,9%
Vunna luftdueller: 41,5% – 58,5%
Offsides: 4 – 2
Hörnor: 5 – 10
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Hängde tvätt rätt så ordentligt vilket resulterade i öppet mål för Morrison. Som tur var missade Cardiff-kaptenen. Ska dock sägas att Alisson stod för några andra viktiga räddningar och förtjänade sin hållna nolla.

Alexander-Arnold(86) – Fick verkligen kämpa för att hänga med i löpduellerna med Mendez-Laing och Niasse. Bristen på fart tog han däremot igen med sin fantastiska hörnleverans fram till Ginis 1-0.

Matip – Imponerade återigen med ett lugn och stabilt mittbacksspel. Gav sig till och med ut på några offensiva dribblingsräder.

Van Dijk – Ganska lugn och städad eftermiddag från Virgil som cruisade igenom matchen med några enkla brytningar och vunna nickdueller. Kunde gjort mål på hörna i andra men fick ingen ren träff på bollen.

Robertson – Slarvade en hel del i både passningar och inlägg. Ovant att se från Robbo som annars kändes desto tryggare i försvaret.

Wijnaldum – Bombade in en kanon på hörna och hade mycket energi på mitten efter att ha suttit på bänken dom senaste matcherna. Effektiv med boll.

Henderson – Brände en megachans i offensivt straffområde och räddade Liverpool i eget straffområde som sista gubbe vid ett par tillfällen. Kaptenen var med andra ord överallt.

Keita(71) – Började lovande när han slog sin gubbe och satte av i djupled. Kändes dock som han i övrigt spelade med rätt liten risk i sitt spel och inte hade det där sista lilla extra. Utbytt av taktiska skäl då insatsen var helt okej ändå.

Mane – Lyckades inte slita sig loss förrän under den andra halvan av matchen då vi fick se honom utmana med sin suveräna fart och kraft. Inget mål idag, för en gång skull.

Salah – Hade inte något flyt i flertalet en mot en-situationer och lyckades inte heller slå på ytan och springa förbi sin motståndare. I slutändan ändå matchavgörande när han vann till sig straff efter kramkalas med Morrison.

Firmino – Grym arbetsinsats. Brände förvisso ett friläge, men hjälpte mittfältet genom att hämta mycket boll långt nere på egen planhalva, vilket gynnade Liverpools offensiva spel.

Inhoppare

Fabinho(71)(75) – Skallade ihop med en Cardiffspelare och blev liggande nästan direkt efter han kom in. Verkade lite omtumlad och läkaren tog därför beslutet att inte låta honom spela vidare. Klokt beslut i efterhand.

Milner(75) – Fick komma in och sätta straffen som säkrade Liverpools tre poäng. Firade med käpp.

Gomez(86) – Spelade ytterligare några minuter och fick fira segern.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
  1. Angående Morrisons läge så hade det inte gilts om det blivit mål. Det är vad Gini sa efter matchen iaf. Han sa att det läget inte spelade någon roll då domaren hade sagt att Alisson blev faulad och hade blåst frispark för Liverpool om bollen gick i mål.

    Om det stämmer att domaren hade dömt bort målet har jag ingen aning om men Alisson va väldigt hårt bevakad i den situationen och kunde inte komma ut på bollen.

  2. 54,6% av Cardiffs passningar gick fram, är det normalt för ett PL-lag? Min spontana tanke var att ett sådant gäng inte borde få spela fotboll.

    • Det finns en anledning till att dom är bland dom tre sämsta i tabellen.

Kommentarer är stängda.