Liverpool fortsatte försäsongen med en ny vinst borta mot Bradford.

Vi fick se en stark startelva med flertalet spelare som utmärkte sig första 45 minuterna. Milner visade vägen med ett par bollar i nät inom loppet av bara två minuter. Visade vägen gjorde även Rhian Brewster tillsammans med Wilson och Kent. Kent vann till sig en straff efter en fin löpning i djupled, och Brewster satte ännu en gång bollen i nät med ett riktigt målskyttsavslut. Passningstempot var på en hög jämn nivå och även fast det inte var en lika sprudlande och överlägsen match som mot Tranmere så var det fortfarande klasskillnad.

Efter paus fick vi se mycket ungtuppar som inte riktigt kunde sätta samma avtryck mot ett svårare motstånd. Curtis Jones stack ut som den bästa offensiva kraften för bortalaget. Han lyckades hålla undan sina motståndare och dribbla sig förbi sin första försvarande motståndare. Däremot fanns det inte tillräcklig slutprodukt i sista tredjedelen. Så mycket av dem fina aktionerna dessförinnan var ofta förgäves från Jones sida.

Liverpools hade svårt att ta sig igenom och skapa de riktiga heta målchanserna. Man passade runt bollen i behagligt tempo men utan något riktigt sylvasst hot därframme. Bradford försvarade sig förvisso väl, men de röda gjorde jobbet ofta alldeles för enkelt och tappade en del enkla passningar rakt i gapet på sina motståndare. En helt okej insats på det stora hela. Även fast flera spelare i andra halvlek inte stärkte sina chanser att få följa med på fortsättningen av försäsongen på andra sidan Atlanten.

* * *
Klopp mönstrade återigen två olika elvor per halvlek. Dejan Lovren var tillbaka i startelvan. Vi fick även se ett nytt namn i form av nykomlingen Millar i andra halvlek.

Liverpools lag i första halvlek: Mignolet, Clyne, Phillips, Lovren, Larouci, Milner, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Wilson, Kent, Brewster

Liverpools lag i andra halvlek: Mignolet(82), Hoever, Matip, Gomez, Lewis, Fabinho, Woodburn, Jones, Duncan, Origi, Millar

Avbytare: Atherton (82)

* * *

Matchfakta
Bradford – Liverpool 1-3 (0-3, 1-0)

0-1: Milner 13′
0-2: Milner 14′ (straff)
0-3: Brewster 41′
1-3: Doyle 81′ (straff)

* * *

Övriga kommentarer: