Det blev en enkel eftermiddag mot Bournemouth på Vitality Stadium. Salah smällde till med ett hat trick och fick precis den komfortabla vinsten som behövdes inför Napoli i veckan.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Milner, Van Dijk, Matip, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita(65), Shaqiri(65), Salah, Firmino(81).

Liverpools bänk:  Mignolet, Mane(65), Henderson(81), Sturridge, Lallana(65), Origi, Alexander-Arnold

Bournemouths startelva: Begovic, Francis, Cook, Aké, Daniels(83), Stanislas(83), Surman, Lerma, Fraser, Brooks(65), King

Bournemouths bänk: Boruc, Mings(83), Rico(83), Pugh, Ibe, Mousset(65), Defoe

* * *

Matchfakta:

Bournemouth – Liverpool 0-4 (0-1, 0-3)

0-1: Salah 25′

0-2: Salah 48′

0-3: Cook (självmål) 68′

0-4: Salah 77′

Skott på mål: 2 – 4
Bollinnehav: 40,5% – 59,5%
Passningsprocent: 76,9% – 84%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 68,6% – 77,9%
Vunna luftdueller: 45,2% – 53,3%
Offsides: 3 – 2
Hörnor: 6 – 6
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Höll nollan återigen.  Han inledde förvisso med att slå en passning till helt fel adress och kunde med lite oflyt dragit på sig en straff i andra. Men utöver det visade han än en gång vilken toppmålvakt han är, och fick till och med vinna en huvudduell efter en snedspark från Milner.

Milner – Firade 500 matcher i Premier League med att spela högerback och fick Man of the match-priset av Salah i intervjun efter matchen. Fullblodsproffs.

Matip – Såg bekväm ut bredvid Van Dijk och blockade det lilla som Bournemouth lyckades åstadkomma. Försökte slå lite för mycket uppspel på höjden inledningsvis men bättrade sig.

Van Dijk – Lika kompakt i luftrummet och säker med fötterna som vanligt. Inga konstigheter.

Robertson – Tillbaka i startelvan efter att ha sluppit åka med till Burnley. Hade gigantiska ytor att röra sig på när Keita drog med sig markeringen inåt i planen. Fin match offensivt framförallt och flera fina inlägg till rätt adress, varav ett ledde till (själv)mål.

Fabinho – Bollvinnare och vann den fysiska duellen på mittfältet gång på gång. Dessutom fick vi se ett fint passningsspel som bröt mönstret vi vant oss att se från Henderson.

Wijnaldum – Jobbade hårt i det tysta.

Keita(65) – Inledde matchen med att göra två tunnlar inom loppet av några sekunder och blixtrade till då och då. Nådde däremot inte de höjder vi fick se mot Burnley. Utbytt.

Shaqiri(65) – Fick mycket boll och var bra på att lyfta blicken och skifta kant. Lyckades inte riktigt få till sin slutprodukt men gjorde utöver det en okej match. Ska även ha eloge för att han tog sitt defensiva ansvar på allvar.

Salah – Gjorde hat trick och hade en sån där match då allt bara stämde. Upp i delad skytteligaledning trots en ”svag höst”. Då är man rätt bra.

Firmino(81) – Låg bakom första målet med sitt tunga skott och var väldigt involverad i anfallsspelet med riktigt snygga kombinationsspel. Låg dessutom bakom bollvinsten och passen till Salah som gav laget det blytunga 2-0. Mycket bra match av Bobby.

Inhoppare:

Mane(65) – Tillräckligt frisk för att hoppa in. Fixade fram spiken i kistan genom sin löpning som Cook styrde i eget mål.

Lallana(65) – Ryckigt inhopp. Slösade bort en del fina lägen genom att helt enkelt ta fel beslut. Avslutade matchen med att åka på en smäll som tvingade honom till några snabba stygn vid sidlinjen.

Henderson(81) – Fick avsluta matchen med kaptensbindeln.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

6 kommentarer
 1. Bara jag som tyckte det såg ut som Salah blängde surt mot bänken vid målen? Lite oroande.

 2. Var det bara jag som tyckte att Salah blängde surt mot bänken vid alla tre målen? Kändes inte bra.

  • En del på nätet som tror att han ger onda ögat till Steve Cook för han stämplade honom på hälen. Iaf vid ena målet. Får hoppas att det är så. Kan ju le lite efter ett hattrick tycker man 😉
   Men han va glad i intervjun iaf;)

  • Enda gången han såg sur ut var när han blev stämplad av Cook. Annars hade han en ”not a big deal”-look.
   Kan förstå att han inte firade vilt vid första då det va tidigt i matchen och jag tror han kände på sig att han va offside, annars hade han inte stirrat långt mot linjedomaren.
   Vid andra såg han sur ut för stämplingen helt enkelt.
   Vid tredje så stod han framför fansen som hade sina platser på andra sidan från bänken.
   Så jag såg inget blängade mot bänken.

   Skulle ju vilja se honom le lite mer när han firar såklart men killen har nog enorm press på sig från sig själv och utifrån. Sen är det fortfarande ”tidigt” på säsongen så han kanske blir mer animerad senare på säsongen.
   Sen log han brett efter att spelet kom igång igen efter 4-0.

  • Tack! Det var det jag ville höra. Jag som är lite överparanoid. 😂

 3. Tyckte Lallana hade ett piggt inhopp. Såg ju lite rostig ut såklart men såg som sagt pigg ut och gjorde det i stora hela bra, även om inte alla hans passningar in i boxen inte hittade fram.

Kommentarer är stängda.