Besvikelse i återkomsten till Wanda Metropolitano. Liverpool hade svårt att bryta ner Atletico efter ett slumpartat flippermål i fjärde minuten. Tuff retur väntar på Anfield om några veckor.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson(80), Wijnaldum, Mane(46), Salah(72), Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Milner(80), Keita, Oxlade-Chamberlain(72), Minamino, Origi(46), Matip

Atletico Madrids startelva: Oblak, Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi, Koke, Saul, Thomas, Lemar(46), Correa(77), Morata(70)

Atletico Madrids bänk: Adán, Gimenez, Hermoso, Llorente(46), Vitolo(70), Carrasco, Costa(77)

* * *

Matchfakta:

Atletico Madrid – Liverpool 1-0 (1-0, 0-0)

1-0: Saul 4′

Skott på mål: 2 – 0
Totalt antal skott: 7 – 8
Skott utanför: 5 – 6
Bollinnehav: 27,5% – 72,5%
Passningsprocent: 67,5% – 85,5%
Vunna luftdueller: 55,6% – 44,4%
Offsides: 5 – 1
Hörnor: 2 – 7
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Bra räddning på Moratas skott och helt chanslös på det slumpartade baklängesmålet. Stod ofta och länge utan någonting alls att göra och skötte sin uppgift med distribution av längre och kortare bollar.

Alexander-Arnold – Inledde med att lite okaraktäristiskt slå bort ett par inlägg innan han hittade en något jämnare nivå. På det stora hela så fanns det dock mer att önska både från hans fasta situationer och inlägg. Frustrerande kväll.

Gomez – Kändes som den mest stadiga av våra mittbackar när Atletico satte backlinjen under press. Kom ofta ut med bollen uppåt i planen och stressade inte upp sig i onödan. Åkte utöver det på ett billigt gult kort.

Van Dijk – Kändes skakig till en början och inte van vid att bli såpass aggressivt pressad. Spelade upp sig och hittade tillbaka till någon slags grundspel, men det var inte en av hans bättre dagar på jobbet.

Robertson – Räddare i nöden som sista gubbe vid ett par giftiga Atletico-anfall. Kändes något hämmad av det gula kortet som hängde över honom och som hade inneburit avstängning i returen. Klarade sig dock undan det och kan förhoppningsvis släppa loss mer på Anfield.

Fabinho – Liksom Van Dijk så svajade Fabinho i inledningen och var i samband med det även lite olycklig vid baklängesmålet. Lyckades dock skaka av sig det och förbättrade sitt spel genom att vinna boll åt laget och hitta fram med den rakare bollen ju längre matchen gick.

Henderson(80) – Skapade och avslutade Liverpools bästa chanser i matchen innan han fick en känning i baksida lår, förhoppningsvis inget allvarligt med tanke på den fantastiska formen han visat upp.

Wijnaldum – Kom inte alls loss i sin offensiva mittfältsroll och hade inte tillräckligt med kreativitet för att ens vara nära att skapa nånting framåt. En besvikelse helt klart.

Mane(46) – Fick vänta väldigt länge på att ens komma med i spelet. Åkte sedan mot slutet av halvleken på ett gult kort och drog därefter på sig ytterligare en frispark där domaren snabbt omringades av i stort sett hela hemmalaget. Detta ledde till att Klopp tog av honom redan i paus, vilket var något av en besvikelse.

Salah(72) – Gick en ojämn kamp mot Felipe på sin kant och när han väl lyckades ta sig förbi så blåstes det i pipan. Fick annars ett riktigt fint skottläge som tyvärr inte lyckades ta sig igenom Atletico-muren. Även han utbytt när Liverpool jagade kvittering, udda.

Firmino – En av få spelare som faktiskt utmanade, bröt mönster och kunde ta sig förbi sin försvarare. Däremot var det en övermäktig uppgift att behöva göra detta förbi tre försvarsspelare varje gång.

Inhoppare:

Origi(46) – Inledde piggt men tappade ut bollen några gånger efter en sämre förstatouch. Ingen gubbe i lådan för Klopp denna gång.

Oxlade-Chamberlain(72) – Fick lite fart i bollen igen när Liverpool rullade runt. Kunde likt sina kollegor inte bryta igenom till några riktigt heta chanser däremot.

Milner(80) – Ersatte Henderson mot slutet av matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1229889818290769921
1 kommentar
  1. 28% Vs 72% i bollinnehav .
    7 Vs 8 i skott.där 2 Vs 0 är på mål.

    Otroligt ineffektivt offensivt och bristen av Hendo, Ginos och Fabbe är kreativitet är bristande.

    1-0 är ingen fara så men i returen måste vi ha en annan matchplan som ger oss klara avslut för även om AM är bra i defensiven gör de misstag

Kommentarer är stängda.