Liverpool tog en meriterande bortaseger mot ett av ligans formstarkaste lag.

Liverpool kom till spel med en digerskadelista. Salah, Trent, Tsimikas, Robertson, Szoboszlai, Matip, Bajcetic och Thiago missade samtliga matchen på grund av skador.

Det gjorde att Bradley fick chansen på start på högerbackspositionen och att de enda etablerade bänkspelarna var Gravenberch, Gakpo och tredjemålvakten Adrian.

* * *

Två olika halvlekar

Den första halvleken var aningen sömnig. Inget av lagen skapade något av värde, men åtminstone inledningsvis såg Bournemouth snäppet vassare ut än Liverpool. De första 45 minutrarna var lite av ett sömnpiller, även om det fanns glädjeämnen, så som Mac Allisters fina spel från den defensiva mittfältspositionen.

Den andra halvleken var helt annorlunda. Liverpool spelade med större intensitet och vann i slutändan med hela 4-0 efter dubbla mål av Diogo Jota och Darwin Nunez. Det första målet kom redan i den 49:e minuten och därefter såg man till att befästa ledningen och sätta spiken i kistan två gånger om. Segersiffrorna kanske blev aningen stora, men samtidigt var Liverpool sylvassa i andra halvlek.

* * *

Bradley debuterade med bravur

Bradley blev visserligen utsedd till säsongens spelare i Bolton 22/23, men annars har 20-åringen i stort sett ingen erfarenhet av A-lagsspel. Glädjande nog gjorde han ett bra intryck i sin första ligastart, där han dessutom fick en assist vid ett av Jotas mål.

Medan landslagsspel kan vara lite av ett störningsmoment för många spelare i storklubbarna har Bradleys landslagsäventyr säkerligen haft en positiv effekt för hans utveckling. I skrivande stund är Bradley registrerad för 13 A-landskamper för Nordirland, och gissningsvis kommer han kommer upp i ett tresiffrigt antal landskamper när karriären summeras.

Klopp gav för övrigt spelarna några dagar ledigt efter FA-cupsegern mot Arsenal. Jones drog till New York, Trent till modeshow i Milano – och Bradley åkte hem till Nordirland där han bland annat kollade på amatörfotboll. Högerbackstalangens fötter verkar alltjämt stå på jorden.

* * *

van Dijk ägde Solanke

Med 12 mål på 20 ligamatcher har Solanke troligtvis en (fullt realistisk) målsättning att spela till sig en plats i Englands EM-trupp. Kane och Watkins går före Solanke, men han kan definitivt konkurrera med anfallare som nyligen comebackande Toney, den skadedrabbade Wilson och Arsenals squadplayer Nketiah.

Dessvärre, för Solankes del, blev det väldigt tydligt att han inte hade någonting att hämta mot van Dijk. Solanke är varken den första eller sista anfallaren som blivit fullständigt ägd av van Dijk, men känslan är att han skulle behöva prestera bättre mot topplagen för att verkligen fånga Southgates blickar.

Liverpool håller nog tummarna för att Solanke ska lyckas fullt ut. Enligt medier har Liverpool rätt till 20% av den eventuella övergångssumma som Bournemouth för Solanke. En målfarlig engelsk anfallare i sina bästa år går inte under några omständigheter för £40 miljoner, så man kan gissa att Liverpool verkligen hoppas på en försäljning i sommar.

* * *

Duo levererade i Salahs frånvaro

Salah är inte alltid bäst i laget rent spelmässigt, men han är lagets överlägset bästa och mest pålitliga poängleverantör. Således var många oroliga för måltorka i hans frånvaro under AFCON. Den oron dämpades markant av Jota och Nunez, som gjorde två mål vardera mot Bournemouth.

Nunez blev dessutom den första spelaren som gjort 10 mål och 10 assist i den här säsongens upplaga av Premier League.

Jota var planens bästa spelare tillsammans med Mac Allister. Portugisen stod för 2 mål och 1 assist, och hade dessutom fixat en straff om domarna hade gjort sitt jobb.