Liverpool gjorde jobbet och slog Wolves i sista ligamatchen för säsongen.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 9

Ingen chans på det snabba ledningsmålet av Neto. Höll annars kvar Liverpool i matchen med en rad av fina räddningar efter paus, där han bland annat plockade ett friläge av Hwang.

Trent Alexander-Arnold 6

Fick en tidig åktur av Neto och hade lite svårt att hänga med fartmässigt. Fokuserade mest på anfallsspelet sett till matchbilden och vandrade in mycket i planen för att hitta fram till målchanser, med varierat resultat.

Joel Matip 6

Hade svårt med tajmingen och misslyckades med offsidefällan vid några tillfällen, vilket kunde ställt till det än mer om Wolves bara visat upp lite bättre kvalité i offensiven. Räddades av Alisson.

Ibrahima Konate 6

Misstajmade utsparken från Sa som ledde fram till det första målet, och kändes lite tagen av stundens allvar där bak. Fick dock vara med och spela fram till kvitteringen.

Andrew Robertson 6

Lite hafsig i passningarna och till synes skyhög på adrenalin när trycket höjdes på Anfield efter rapporter om mål på annat håll. Många bra tidiga inlägg däremot och satte spiken i kistan med ett riktigt fint mål.

Jordan Henderson 6

Fick inte riktigt tag om mittfältet inledningsvis men jobbade upp någon sorts kontroll av bollen gradvis. Manade på laget matchen igenom.

Naby Keita 6

Tappade bollen lite väl ofta när han förde den framåt i inledningen av matchen. Bättre kontroll i andra halvlek och spelade bland annat fram Salah till ett bra läge.

Thiago 8

Visade sin klass genom både resoluta tacklingar men framförallt spelintelligens och magnifika passningar, varav en klackassist till Mané. Klev av skadad efter att ha dragit baksidan, och ser ut att missa finalen i Paris, tungt.

Diogo Jota 6

Skapade någon form av oreda mot sina gamla lagkamrater. En hård arbetsinsats var dock inte tillräckligt för att Klopp skulle ge honom mer än 58 minuter idag.

Luis Diaz 7

Så explosiv och gillade att kliva in i planen för att komma till skott. Lyckades inte riktigt få igenom det slutgiltiga passet eller avslutet och mattades av något mot slutet.

Sadio Mané 8

Ett konstant stort hot för Wolves och gjorde allting rätt när han hittade luckan i försvaret och rakade in kvitteringen på första stolpen. Hade en till boll i nät som vart avvinkat för offside. Den goda formen håller i sig.

James Milner (in istället för Thiago minut 45) – 7

Riktigt bra driv och fick i Thiagos ställe snarare fokusera på att löpa konstant framåt och bakåt än agera spelfördelare. Skötte sin roll väl.

Mohamed Salah (in istället för Jota minut 58) – 7

Målsugen och oerhört lurig på offensiv planhalva. Stoppades först av Boly innan han kunde stuva in bollen i nät efter en tilltrasslad situation. Bra besked inför finalen.

Roberto Firmino (in istället för Keita minut 70) – 6

Kunde inte få en passning till rätt adress initialt. Blev dock bättre när han klev neråt i planen, fick slå ett par enkla passningar och kunde mot slutet spela fram vackert till 3-1.


Vår Man of the Match: Alisson Becker

1 kommentar
  1. Nu hoppas man att detta får samma följd som senast när vi förlorade ligan med 1 poäng. Vi vann först CL och sen vann vi säsongen efter ligan, supercup och klubblags-VM.

    Många sura ögonblick som dyker upp som kunde varit till vår fördel ifall dom hade gått rätt väg… Tänker snabbt på första målet som West Ham fick godkänt i vår förlust mot dom, tappet från 2-0 till 2-2 mot Brighton och även tappet till 3-3 mot Brentford. Att Harry Kane inte fick rött mot oss i första matchen mot Spurs, missade straffen mot Leicester. Salah’s tunga afrika-turné som fick honom att tappa allt på planen. Citys flyt att inte få straff mot sig mot Everton… många if’s and butt’s

Kommentarer är stängda.