En sömnig tidig kickoff slutade med seger över Hodgsons mannar.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Väldigt solid och var numret större än både Cucho Hernandez och Kucka. Gjorde några härliga lättningar ut mot kanten som visade att brassen osade av självförtroende alltjämnt.

Joe Gomez 7

Uppmärksam i defensiven och visade Alexander-Arnold takter i offensiven med ett helt perfekt inlägg fram till Jota. Stoppade en kontring som gav gult, men spelade oerhört smart efter det och var aldrig riktigt illa ute.

Joel Matip 7

Numret större än Joao Pedro, både bildigt och bokstavligt talat. Försökte sig på en liten dribblingsräd efter paus men gjorde det som krävdes för vinst.

Virgil van Dijk 7

Behövde inte svettas särskilt mycket. Sparade sig inför tuffare bataljer framöver.

Andrew Robertson 7

Badade i ytor på vänsterkanten men i Trents frånvaro så utnyttjades inte spelvändningarna lika ofta. Hade trots detta ändå bud på assist, och kändes väldigt trygg defensivt.

Thiago 9

Hans passningar skar igenom Watfords lagdelar och lyckades ofta bryta ner Watfords kontringar med sina vältajmade tacklingar. Utmärkt insats.

Jordan Henderson 6

Lite halvsömnig start på matchen och hade svårt att få kontroll på bollen. Betydligt bättre efter paus då han ökade både tempot, intensitet och passningskvalitén ett snäpp.

Curtis Jones 5

Framförallt en gedigen arbetsinsats men kvalitén i skott och passningsspel lämnade tyvärr mer att önska.

Mohamed Salah 5

Hamnade mycket med ryggen mot mål och omringad av flera Watford-spelare, där Kamara var som ett frimärke på Salah. Försökte trots detta att slita sig loss men körde ofta fast med alltför många bolltouch som slutprodukt.

Diogo Jota 7

Den evige målskytten som ännu en gång satte en snygg nick i nät. Hade fler bud på mål efter att ha tagit sig till rätt ställe men Foster stod då i vägen. Visade också bra driv mot slutet av matchen då han på egen hand forcerade fram några kontringar.

Roberto Firmino 7

Oerhört spelintelligent och väldigt nyttig för Liverpool i defensiven där han lyckades få tån på otaliga bollar. Öppnade också upp ytor för sina lagkamrater med sina smarta löpningar och rörelsemönster.

Fabinho (in istället för Jones minut 62) – 7

Adderade stabilitet i duellspel och var ett tryggt alternativ som man alltid kunde lämna bollen. Iskall från straffpunkten dessutom.

Sadio Mané (in istället för Salah minut 69) – 6

Spelglädje och energi i massor utan att riktigt få till det när läget dök upp.

James Milner (in istället för Thiago minut 90) – N/A

Fick ett par minuter.


Vår Man of the Match: Thiago