Vinsterna fortsätter ramla in i Champions League. Femte raka segern ett faktum.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Fint spel med fötterna, både längre passningar och de korta alternativen satt på läppen. Behövde annars rädda blott ett skott.

Neco Williams 6

Kändes uppumpad av självförtroende på ett härligt uppfriskande sätt. Kvalitén i beslutsfattningen kanske inte var hundra alla gånger men viljan fanns där och hade bra samspel med Salah.

Joel Matip 7

Brist på fart var inget hinder. Matips smartness och stora fötter satte stopp innan Porto hann att andas kontringsläge.

Ibrahima Konaté 6

Märktes att han inte spelat på några matcher. Lite feltajmad emellanåt och slängde stundtals iväg en passning eller nick lite väl enkelt i gapet på motståndare. Otur som blev varnad efter en ren och fin axel mot axel. En hållen nolla rätar dock upp betyget något.

Kostas Tsimikas 6

Inte en särskilt minnesvärd eller inspirerande insats. En solid defensiv noterar vi, dock höll han ingen vidare kvalité i sin distribution från fasta eller inlägg. Eller åtminstone så bra vi är vana vid.

Tyler Morton 7

Champions League-debuterade. Spelade för det mesta enkelt och passade bollen vidare för att undvika misstag. Gjorde absolut ett förtroendeingivande defensivt skift på mittfältet. Befann sig väldigt ofta i helt rätt positioner, vilket i grunden visar prov på en god spelförståelse.

Thiago 8

Smekte in ett riktigt läckert distansskott i nät. Annars Liverpools bästa passningsspelare och den som kunde lyfta blicken och hitta fram med den långa diagonala bollen och inte bara se det enkla korta alternativet. Förgrundsfigur på mittfältet.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Riktigt bra återigen, framförallt defensivt. Hittade annars chanser att attackera efter paus och kom till några fina avslutningslägen som smet tätt utanför.

Mohamed Salah 7

Hittade ytor långt ute på högerkanten som gjorde att han fick mycket boll, och därmed chans att attackera gång på gång. Krånglade till det lite emellanåt, men visade till sist att även ett krångligt läckert alternativ kunde resultera i nätrassel.

Sadio Mané 7

Såg vass ut när han fick utmana Portos backlinje och fick ett välförtjänt mål bortdömt av VAR. Det målet hade han gjort sig förtjänt av i en annars riktigt bra insats.

Takumi Minamino 6

Fick inte riktigt med sig bollen i steget och låste sig lite i avgörande lägen. Det kändes nästan som han försökte för mycket. Inte riktigt rätt tajming helt enkelt.

Jordan Henderson (in istället för Thiago minut 63) – 7

Slängde bort några kontringslägen genom att välja fel alternativ men var också med och peggade upp Salahs 2-0 genom fint kombinationsspel. Stängde matchen i och med den aktionen.

Andrew Robertson (in istället för Tsimikas minut 64) – 7

Skjuten som ur en kanon och sprudlade av energi. Introduktionen av greken verkar ha gett Robbo lite välbehövligt flås i nacken.

Fabinho (in istället för Salah minut 71) – 6

Spelade enkelt kort och gott.

Divock Origi (in istället för Mané minut 72) – 7

Inspirerande inhopp och ville verkligen visa upp sina offensiva kompetenser. Hände mycket runt Origi trots få minuter på planen.

James Milner (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 82) – N/A

Det enda som inte fick ske var ett gult kort för att undvika avstängning. Några minuter senare fick han syna det gula. Eller var det kanske en högst taktisk varning från Milner för att undvika avstängning i slutspelet? Avgör själva.


Vår Man of the Match: Thiago Alcantara