Det krävdes en straff för att besegra Gerrards Aston Villa på Anfield.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 6

Kändes inte riktigt påkopplad. Slarvade både med och utan boll vid ett flertal tillfällen. Hade marginalerna på sin sida som inte fick straff emot sig mot Ings i slutet av matchen.

Trent Alexander-Arnold 8

Grym spelmotor och avgörande i att switcha upp Liverpools anfallsspel. Strödde både långa och korta bollar på löpande band till rätt adress.

Joel Matip 9

Försvarade väldigt bra i det ösande regnet och lyckades hålla den yvige Watkins under kontroll. Var inte heller rädd för att ge sig ut på en dribblingsräd och hota med sin storlek på fasta situationer.

Virgil van Dijk 7

Drog på sig ett tidigt gult efter att ha underskattat Watkins. Fick en fri nick i straffområdet som var hård, men gick alldeles för rakt på Martinez.

Andrew Robertson 7

Var inblandad i väldigt många straffsituationer i offensiv riktning och var inte helt nöjd med domarinsatsen som ett resultat av det. Skördade stora frukter tillsammans med Mané på vänsterkanten.

Fabinho 7

Mycket att göra i slutet för att inte ge Villa syre i sin jakt på kvittering. Visade fin spelförståelse och brytningsförmåga när det behövde som mest.

Thiago 6

Fick hämta mycket boll från en djup position och både transportera boll och hitta instick längre upp i planen. En fullt godkänd insats med att göra just det.

Jordan Henderson 7

Bra intensitet i presspelet men blev emellanåt riktigt irriterad både på domare och lagkamrater över tveksamma beslut. Påkopplad matchen igenom och höll trycket på bortalaget.

Mohamed Salah 8

Testade Martinez med ett lurigt avslut vid stolproten och höll Villa-försvaret sysselsatta. Både vann och satte dit sin egen straff hur säkert som helst, även detta nere vid stolproten.

Sadio Mané 8

Stort övertag på Cash som han tog sig förbi gång på gång i framförallt första halvlek. Framförallt farten imponerade och självförtroendet att utmana på olika kreativa sätt.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Fick spela falsk nia men var nästan mer på centralt mittfält än i offensivt straffområde av någon anledning. Gjorde inga större fel men utöver ett långskott utanför straffområdet så fick vi inte se så mycket mer.

Diogo Jota (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 58) – 6

Fick chansen att sätta punkt i matchen. Sista passningen och avslutet höll dock inte toppklass.

James Milner (in istället för Mané minut 84) – 7

Lade inga fingrar emellan som vanligt.

Takumi Minamino (in istället för Mané minut 88) – N/A

Fick några minuter att pressa järnet.


Vår Man of the Match: Joel Matip