Liverpool nådde inte upp till sin högsta nivå i Champions League-finalen i Paris.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 6

Hade inte särskilt mycket att göra och kunde bara se på när Vinicius rullade in bollen i öppet nät på bortre stolpen. Illa ute dock på Benzemas offsidemål där han ställde till det för sig rätt ordentligt och räddades av VAR.

Trent Alexander-Arnold 6

Väldigt bra i defensiven mot Vinicius i merparten av matchen med några fina brytningar i sista stund. Tappade dock fokus och blev bolltittande på matchens enda mål. Kom annars inte riktigt upp i nivå på fasta situationer och försökte sig på de svåra passningarna i anfallsspelet.

Ibrahima Konate 8

En absolut gigant i matchen mot Benzema och Vinicius Junior. Oerhört snabb till handling, plus resolut och vältajmad i sina brytningar. Liverpools klart bästa spelare i finalen och visade att han även kunde bidra offensivt med några vassa framstötningar.

Virgil van Dijk 7

Spelade de enkla passningarna och visade tyvärr inte upp sin förmåga att skicka upp de svepande långbollarna på anfallande spelare. Däremot riktigt bra på att läsa spelet och nicka ner den till närmaste lagkamrat.

Andrew Robertson 6

Fick inte riktigt till kvalitén på de utåtsvingade hörnorna, som oftast landade på en vitklädd spelares huvud. Spelade lite med handbromsen i offensivt, förmodligen av taktiska skäl. Led också något av att Diaz inte hade en av sina bättre matcher.

Fabinho 7

Startade matchen efter sin skadefrånvaro de senaste veckorna. Skötte sin roll väl som uppfångare av boll och att kvickt få den vidare till Thiago och Henderson. Också väldigt bolltrygg och en spelare att lita på i uppspelsfasen.

Jordan Henderson 6

Huserade mycket ute på högerkanten. Främst för att täcka upp defensivt och dubbla upp mot Reals två offensiva spelare, men också när Liverpool fyllde på och formerade sin egen offensiv. Framförallt en motor på mittfältet som offrades när Klopp behövde chansa framåt.

Thiago 6

Kändes som ett frågetecken in i det sista inför avspark men såg ut att spela relativt obehindrat både med och utan boll trots muskelskada. Kunde inte riktigt skära igenom Reals täta försvar med sina passningar, och gjorde annars det han skulle i första- och andrapressen. Byttes ut för att få in mer energi och kraft mot slutet.

Mohamed Salah 7

En räv i boxen som testade Courtois flertalet gånger med kvicka rappa avslut från olika vinklar. Förtjänade ett mål men likt laget i övrigt så ville det sig inte denna gång.

Luis Diaz 6

Hade någon sorts brottningsmatch mot Carvajal ute på sin kant vilket gjorde det besvärligt för colombianen att använda sin naturliga kvickhet när tillfälle gavs. Svår match och en av de tuffare kvällarna han haft i den röda tröjan, om inte den tuffaste. Utbytt.

Sadio Mané 7

Lämnades ofta nästan själv mot en vit vägg men lyckades på något sätt ändå tråckla sig igenom via sin styrka och snabbhet på små ytor. Tvingade Courtois till en svettig räddning som han vallade i stolpens insida.

Diogo Jota (in istället för Diaz minut 65) – 7

Bidrog med lite brittisk kämparmentalitet till planen och började vinna 50/50 dueller. Högg också på allt som närmade sig målchans utan att få chans på det där ordentliga drömläget.

Naby Keita (in istället för Henderson minut 77) – 6

Blandade fina bolltouch med några riktigt hopplösa beslut, bland annat ett helt missriktat skott med yttersidan av foten som landade långt utanför mål.

Roberto Firmino (in istället för Thiago minut 77) – 7

Lyckades till synes från ingenstans vaska fram lite chanser i offensiven som ställde till problem för Real. Bra framförallt med boll, men även nyttig utan densamma.


Vår Man of the Match: Ibrahima Konate