Ett hypereffektivt Liverpool åker hem till Anfield med fördel 2-0 inför returen om ett par veckor.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Behövde inte rädda ett enda skott, hade däremot ribban till sin hjälp för att hålla nollan. Trots avsaknaden av skott betydde det dock inte att det saknades saker att göra. Brassen var mycket aktiv med fötterna och levererade fina passningar till sina lagkamrater matchen igenom och visade starka händer vid fasta situationer.

Trent Alexander-Arnold 6

Fick några frisparksförsök som inte var alltför långt borta. Lämnade dock mer att önska i sina långskottsförsök i övrigt. Defensivt såg det okej ut även fast det inte kändes helt tryggt mot Perisic. Understöd från både Elliott, Konate och till och med Salah hjälpte till däremot.

Ibrahima Konate 8

Visade sig vara ett smart drag av Klopp för startelvan. Kunde använda sin snabbhet för att hänga med bra i djupled mot Lautaro/Dzeko och var påslagen på det sättet att han inte var rädd att sätta in sin höga press redan vid mittlinjen.

Virgil van Dijk 8

Hade ett markant övertag på Inters anfallare även han och stirrade (så gott som) ner Lautaro i en man mot man duell. Som om inte det vore nog så nickpassade mittbackensjätten fram till 2-0 målet vilket tog musten ur motståndarlaget. Beast.

Andrew Robertson 6

Levererade Liverpools bästa chans till Mané i första halvlek med en nick ovanför ribban. Slog också en fin hörna till Firminos mål på hörna. Inhoppet av Diaz tillät skotten att fokusera mer på defensiven istället för att bomba på sin vana trogen längs vänsterkanten.

Fabinho 7

En klippa på mittfältet som vågade kliva med upp i anfallen till och med. Grymt bra på att täcka boll och vinna tillbaka den. Fick lite förvånande kliva av planen efter en kvart i andra, men Klopp visste uppenbarligen vad han gjorde.

Thiago 7

Från en klippa till en annan. Oerhört nyttig med sin fina förstatouch, bolltrygghet och sitt sätt att diktera tempot på mittfältet. Gynnades dessutom av att få in Keita och Hendo bredvid sig när Inter hade skaffat sig ett litet momentum i andra. Efter det blev han snäppet ännu vassare.

Harvey Elliott 5

Största utropstecknet i kvällens startelva och övertog dessutom rekordet som yngste spelaren i Champions League någonsin med sina 18 år och 318 dagar. Orutinen lyste kanske igenom något och hade lite svårt att sätta sin prägel på matchen. Tappade en del bollar i farliga lägen och kunde inte hitta riktigt rätt i positionsspelet. En erfarenhet rikare får han se det som.

Mohamed Salah 6

Hittade ytor att löpa i men blev ofta överlistad av Bastoni i Inters försvar och tog inte riktigt rätt beslut i slutändan. Ska dock ha en eloge för sitt arbete i defensiven och ja även för sitt måltjuvsmål såklart. Hänger med i skytteligatoppen.

Sadio Mané 6

Tog sig till flera chanser men kunde inte hålla nere nicken under ribban och fick även en sneträff på ett förvisso rätt kreativt cykelsparksförsök. Saknade lite energin för att fortsätta kriga på i andra och blev rätt logiskt utbytt när Diaz fanns som alternativ på bänken.

Diogo Jota 6

Mycket rörlig i vanlig ordning och kämpade hårt för att få med sig bollen. Väldigt uppoffrande spelstil som gynnade resten av laget. Klev dock av skadad i paus. Återstår att se hur länge portugisen blir borta.

Roberto Firmino (in istället för Jota minut 46) – 7

Kämpade lite med att behålla bollen initialt men hade å andra sidan inget vidare understöd utan fick ofta tampas helt själv mot en vägg av Inter-spelare. Pricknickade annars in första målet på hörna vilket gav honom självförtroende i sina resterande aktioner därefter.

Jordan Henderson (in istället för Fabinho minut 59) – 8

Påkopplad direkt och lyckades gjuta mod i sitt lag och återtog verkligen taktpinnen över matchen. Mycket bra.

Luis Diaz (in istället för Mané minut 59) – 8

Elektrisk så fort han fick bollen vid fötterna i stort sett. Både fin individuell prestation men jackade också in i lagets spel på ett väldigt fint sätt. Så nyttig spelare att få in från bänken.

Naby Keita (in istället för Elliott minut 59) – 7

Mycket bra på att hitta luckor på mittfältet och tog lite andra löpvägar än vad Inter förväntade sig. En rejäl injektion även han och skapade mycket situationer som sånär ledde fram till ytterligare mål.

James Milner (in istället för Thiago minut 86) – N/A

Ingen Champions League-kväll är komplett utan James Milner på planen.


Vår Man of the Match: Virgil van Dijk

5 kommentarer
  1. Känns som att Firmino har gjort sitt nu.
    Aldelles för mycket bolltapp i farliga lägen i 3 matcher i rad nu. Plus att det inte händer så mycket när han väl försöker sätta fart.

  2. Ofta har ju Klopp fått kritik för sitt matchcoachande med all rätta, men igår med sitt trippelbyte så förändrades matchen och vi kunde i slutänden vinna ganska komfortabelt. Men innan detta trippelbyte så var det svettigt, Inter hade ett bra kreativt anfallsspel och kom till många ”nästan” lägen. Efter bytet så kändes det som att Inter tog slut och rätt logiskt därefter så ramlade både 1 och 2 mål in.

    Inter spelade verkligen med hjärtat utanför tröjan, jäklar vad de kämpade. Vidal spelade som besatt. Men som vanligt när allt arbete de lägger ner inte resulterar i nåt så ramlar det lätt in mål ät andra hållet, lex vår första match mot Leicester.

  3. Eftersom bortamålsregeln är borta nu så om Inter skulle vinna med 3-0 på anfield så blir det straffar direkt för övertid spelar väl ingen roll längre?

    • Nja, kanske inte. Eller är det bara av betydelse om tex Inter vinner med 1-3 så blir det förlängning då deras ett mål mer på bortaplan inte räknas som det gjorde förut? Är det det som är enda förändringen?

Kommentarer är stängda.