Det var inget snack i Merseysidederbyt. Liverpool spelade ut hela registret och körde över Everton med stora siffror på andra sidan parken.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Distributionen satt där den skulle men hade nog gärna velat spela om Gray-situationen som gav Everton en fribiljett in i matchen. Därefter förblev Becker dock sysslolös.

Trent Alexander-Arnold 7

Levererade i vanlig ordning sina sylvassa pilar som skar rakt igenom Everton-försvaret på ett imponerande vis. Agerade nästan mer högerforward än försvarare vilket gjorde att han fick sprinta hem något utomordentligt för att komma tillbaka i sin ursprungliga position.

Joel Matip 7

Täckte upp hålet som Trent lämnade efter sig med ett lugn och självklarhet. Kunde blivit målskytt på hörna i inledningen från en fri nick i närheten av straffpunkten, men avslutet lämnade mer att önska.

Virgil van Dijk 7

Fick tampas med diverse Everton-spelare i luftrummet och löpningar på djupet. Visade styrka och snabbhet för att avvärja det (lilla) hemmalaget skapade. Vann matchen i matchen mot 3-4 spelare. Varnad.

Andrew Robertson 8

Faktiskt inblandad i tre av målen framåt, varav två utmärkta framspelningar från skottens vänsterfot. Hade dessutom bra koll på Townsend i en av bakfickorna på shortsen. Varning drar ner betyget något i en annars lysande insats.

Fabinho 8

Levde sig in i derbyt såpass mycket att han faktiskt gick till anfall i början av matchen. Lugnade ner sig något och sjönk ner i sin naturliga defensiva utgångsposition ju längre matchen gick, och stod för flera starka brytningar på mittplan.

Thiago 8

Steget före i tanken och agerade därefter. Visade annars att han inte skulle bli uppkäkad fysiskt i det här derbyt och var inte rädd för att gå in i dueller för att vinna boll. Varnad av oklar anledning.

Jordan Henderson 9

Öppnade målskyttet själv och var verkligen en härförare på mittfältet som sköljde över Evertons dito gång på gång. Liverpools mest tongivande spelare utan tvekan, och då saknades det knappast andra framträdande prestationer.

Mohamed Salah 9

Brände en chans från nära håll tidigt i matchen men lät inte det sänka honom, utan sprintade senare ifrån Digne och Coleman med bollen klistrad vid fötterna sprättade in bollen i nät. Pickford kunde bara vifta uppgivet med händerna. Vilken spelare!

Sadio Mané 7

Livlig och en av de forcerande offensiva krafterna. Bra i uppbyggnadsspelet och smarta löpningar på djupet som ställde till oreda, men hade lite problem att få ett ordentligt övertag på Coleman.

Diogo Jota 8

Alltid på språng och gjorde både ett anmärkningsvärt mål tillika målgest som säkerligen kommer rullas på diverse highlights-klipp över de snyggaste målen som gjorts i derbyt på LFC TV. Utmärkt vändning och smack upp i nättaket bara. Sen var derbyt definitivt över.

James Milner (in istället för Thiago minut 75) – 7

Fokuserade mest på passningsspelet och att löpa sig fri för att ta sig ur första pressen, vilket i ärlighetens namn inte var särskilt svårt för någon Liverpoolspelare under kvällen.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Henderson minut 83) – N/A

Kunde kassera in en av karriärens säkraste vinstbonusar.

Takumi Minamino (in istället för Jota minut 88) – N/A

Var på plan när slutsignalen ljöd.


Vår Man of the Match: Jordan Henderson

2 kommentarer
  1. Vid varningen på Robertsson rör han inte ens honom. Filmning;)

  2. Känns som ännu en manager som får lämna jobbet efter att vi spelat ut våra kort. Ole Gunnar fick ju sparken retroaktivt, Rafa lär väl vara nästa man och sen så har vi några till i bagaget 🙂

    Otroligt vilken matchinledning, vi borde haft 3-0 när Henderson gjorde sitt mål i 12:e minuten. Men ändå så blev det lite nerv då Everton fick till ett slumpmål. Sen svettades i alla fall jag i soffan fram till 3-1 målet. Vi har ju tappat just 2-0 tre gånger redan denna säsongen, så pulsen gick inte ner förrän Salah kunde sprinta in sitt andra för kvällen. Sen var det Cruise Control hela vägen in i mål 🙂

Kommentarer är stängda.