Tuffa förhållanden på Turf Moor stoppade inte Liverpool som plockade med sig alla tre poäng.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 9

Räddade fyra frilägen även fast några av dom blev avvinkade för offside. Väntade ut Weghorst tre gånger och gick vinnande ur samtliga situationer. En riktig klassinsats av höga mått som höll Liverpool kvar i matchen.

Trent Alexander-Arnold 7

Hamnade ofta långt ut vid sidlinjen och med kort tid att bestämma sig för vilken passning han ville välja i nästa skede. Utifrån omständigheterna gjorde han det bra även fast den efterföljande passningen inte alltid gick fram. Slog återigen en hörna som ledde fram till mål.

Joel Matip 7

Lite slarvig i passningsspelet vilket fick Trent att morra till en bit in i första halvlek. Chansbröt vid några tillfällen, chansningarna gick dock hem, och varför ska man klaga då. Nollan intakt.

Virgil van Dijk 8

Lurade in Burnley in i Liverpools offsidefälla och var riktigt smart i duellspelet genom att sätta in en lätt knuff i ryggen på hemmalagets anfallare för att vinna situationen. Dessutom trygg med bollen vid fötterna.

Andrew Robertson 6

Fick bollen när han inte skulle ha den och tvärtom. Mer sparsam med offensiva löpningar efter paus.

Fabinho 7

Målmaskinen Fabinho var i farten igen. Skämt åsido så är faktum att Fabinho gjort hela 5 mål under 2022 såhär långt, medan en viss Ronaldo stått för 0 mål. Hade det lite kämpigt i inledningen men kom in i den genom att röra sig mer ut mot kanterna istället, och börja vinna andrabollar, framförallt i andra halvlek.

Jordan Henderson 5

Försökte vara konstruktiv och kreativ. Det fungerade kort och gott inte särskilt bra, och när han skulle in och tackla för att kompensera för det risiga passningsspelet, ja då resulterade det i att kaptenen skadade sig själv och fick ett gult kort istället.

Naby Keita 8

Hanterade bollen bra och var den mittfältare som både fick fram bollen och hittade rätt positioner, bland annat hittade han en yta för ett direktskott som Pope fick sträcka ut ordentligt för att nå. Riktigt bra.

Mohamed Salah 6

Svårt att komma loss från Pieters och att hitta ytor att både hitta fram passningar och löpa i.

Sadio Mané 7

Såg inte ut att ha någon baksmälla efter firandet i Senegal. Satte hård press direkt på vänsterkanten, pangade iväg ett hårt skott som visserligen gick rakt på Pope, men nickpassade senare fram till ledningsmålet. Fin återkomst.

Roberto Firmino 6

Jobbade stenhårt defensivt men fick inte riktigt till det med sitt offensiva spel. Visade dock en så imponerande förstatouch. Bollen liksom sögs ner på foten som en magnet innan han tog den med sig. Hade kanske inte sin bästa offensiva match idag men vilken fin fotbollsspelare.

Thiago (in istället för Henderson minut 59) – 8

Bidrog med lite nödvändig bollkontroll på mittfältet. Lät sig inte luras in i någon fälla och var steget före Burnley-spelarna i både tanke och utförande.

Diogo Jota (in istället för Mané minut 67) – 6

Skadekänning på träningen igår och började lite trevande innan han vart inblandad i ett par lägen som portugisen inte kunde förvalta.

James Milner (in istället för Naby Keita minut 90+2) – N/A

Fick sätta på sig kaptensbindeln.


Vår Man of the Match: Alisson Becker