En rörig och öppen match slutade till slut med bortavinst. Titelstriden lever vidare ett tag till.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Hade lite tur som inte gav bort bollen till Watkins efter en riktigt slarvig passning. Bidrog dock till diverse högklassiga räddningar därefter, när Ings tvingade ut Alisson från linjen bland annat.

Trent Alexander-Arnold 8

Fick förvånansvärt mycket utrymme av Aston Villa att använda sin högerfot. En mycket imponerande offensiv insats överlag och inte långt ifrån att hänga en frispark dessutom.

Joel Matip 7

Inblandad i ”bowlingmålet” i eget straffområde. Replikerade dock omgående med att agera måltjuv några minuter senare. Lyckades hålla någorlunda kontroll över försvarslinjen och tog inga onödiga risker i passningsspelet.

Virgil van Dijk 7

Brottades på ordentligt med både Watkins och Ings där han i de flesta fall gick vinnande ur striden genom att hålla fötterna på marken samtidigt som motståndarna kravlade runt i gräset. Så stark i kroppen att det nästan är löjligt. Enda minuset var att offsidelinjen kändes något nonchalant emellanåt.

Kostas Tsimikas 6

Lite all over the place till en början innan han kom in i matchen när klockan tickat fram en bit. Framförallt bra när han fick fokusera helhjärtat på det han gillar allra mest, nämligen att anfalla.

Fabinho 5

Lite skakig inledning vilket gjorde att han tvingades in i flertalet fysiska närkamper. Till sist tog det ut sin rätt i en misstänkt dragen baksida. Inga trevliga besked inför kommande nyckelmatcher.

Naby Keita 7

Mer en tillgång i offensiv riktning än att ligga rätt defensivt och skära av ytor. Inte långt från att bli målskytt men lyckades skjuta hål i luften på en magnifik boll från Trent rakt på läppen i straffområdet. Låg mycket ner mot slutet och tog sig mot ljumsken. Krigade dock på till slutsignalen ljöd.

Curtis Jones 7

Såg spelsugen ut och syntes mer när det första inledande kaoset lade sig något. Tog egna initiativ och vågade att göra det lilla extra för att spela rakt och ta sig fram i djupled. Avlossade ett och annat skott.

Luis Diaz 7

Bryskt behandlad av Villa-spelarna och märktes att han fick extra respekt vid en mot en-situationer speciellt. Det säger nånting om hur snabbt han kommit in i både laget och ligan. Oerhört smart och välriktat inlägg till Manés segermål i andra halvlek.

Sadio Mané 8

Fantastisk arbetsinsats och täckte väldigt stora ytor både i presspel, uppbyggnad och anfall. Satte pricken över i:et med ett vackert mål för att kröna en kunglig insats.

Diogo Jota 7

Den starkt kämpande karaktären på matchen passade honom väldigt väl och krigade till sig bollvinster både här och där. Inblandad i segermålet med en riktigt väl avvägd pass.

Jordan Henderson (in istället för Fabinho minut 30) – 8

Fick hoppa in på uppstuds och lyckades på relativt kort tid få lite ordning och reda framför backlinjen. Väldigt bra pådrivare och höjde lagkamraterna ett snäpp.

Thiago (in istället för Jones minut 62) – 7

Nödvändig energi och viktiga bollvinster på mittfältet.

Mohamed Salah (in istället för Diaz minut 72) – 6

Gjorde nästan mål med sin första touch. Piggt intryck.


Vår Man of the Match: Trent Alexander-Arnold

1 kommentar
  1. Inga spelarbetyg från Tottenham matchen? Jag var oxo besviken efter den men..

Kommentarer är stängda.