Vi står med ena benet i Paris och Champions League-finalen efter gårdagens seger över Villarreal på Anfield. En tvåmålssegern, med bud på mer, är ett bra utgångsläge inför returen nästa vecka.

#1 – Matchbilden Väldigt få var nog överraskade över hur matchbilden blev i den här matchen, redan på förhand pratades det om att Villarreal antagligen skulle försöka backa hem, dra ner tempot och försöka få oss ur balans. Det dröjde inte länge innan precis den bilden började växa fram på planen. Våra motståndare stod lågt, hade inga stora planer på att anfalla, annat än med enstaka kontringar och tog lång tid på sig vid varje avblåsning. De låg kvar lite extra vid varje liten smäll och tappade iväg bollen några meter varje gång vi fick domsluten med oss. Att sitta i soffan och se domaren lägga till en minut efter den första halvleken var frustrerande, speciellt med tanke på att denne tydligt demonstrerat att han stannat klockan i samband med en skada. Villarreal fick matchen dit de ville. Men, dagens Liverpool är vana vid det här, de lag som kommer in till en match mot oss och försöker spela offensivt är lätträknade. Vi stressade inte upp oss utan fortsatte att mala på, till sist kom utdelningen och när vi väl gjorde mål handlade det sedan bara om hur många vi skulle göra, för en reducering fanns det inte ens en tendens till.


#2 – Thiago Egentligen är det fel att ta upp Thiago här, för han är så mycket mer än den här matchens snackis. Det spel som han visat upp de senaste månaderna har varit helt otroligt, han är så dominant i matcherna att man häpnar. Hans första tid hos oss präglades av skador, när han sedan kom in i laget tog det ett litet tag för honom att hitta sin roll, men i takt med att han börjat spela sig till en ordinarie tröja har hans roll blivit större och större. Tillsammans med Fabinho har han bildat en omutlig duo på mittfältet och de senaste månaderna har han varit precis så bra som vi hoppades när han kom till oss efter ett imponerande CL-slutspel med Bayern Munchen. Det är en njutning att se Thiago spela fotboll, så länge man inte är hans motståndare. I helgen lekte han med Evertons mittfält, slog fler passningar än hela deras lag tillsammans och igår var han precis lika dominant.

#3 – Halvtid Hur överlägsna vi än var igår är det såklart allt annat än givet att vi står på den ena planhalvan när finalen drar igång i Paris. Vi kommer behöva göra en bra match även i Spanien, skulle Villarreal göra första målet där blir det en nervpärs. Klopp har en tuff uppgift framöver, vi spelar matcher två gånger i veckan under resten av säsongen och har en del spelare som helst ska spela i alla matcherna. När vågar vi vila Fabinho? När vågar vi vila Thiago? När ska vi vila Trent? Mot Benfica spelade Klopp ett högt spel när han vilade stora delar av den ordinarie elvan till returen, men den gången hade vi retur på hemmaplan, jag kan inte tänka mig att han vågar göra samma sak på bortaplan i en CL-semi. På lördag väntar Newcastle borta, en av de tuffaste ligamatcher vi har kvar, vågar han vila någon av dem då?