Det var spel mot ett mål under stora delar av matchen när Leicester kom till Anfield under torsdagen, slutresultatet blev till slut 2-0, siffror som kunde ha varit klart större.

#1 – Debuten Visserligen gjorde Luis Diaz ett inhopp i helgens cupmöte med Cardiff, men mot Leicester fick han för första gången spela från start och det gjorde han med den äran. Han hade, om han vågat prova skott, kunnat bli målskytt redan under matchens första minuter och fortsatte att hota Leicesters backlinje under hela matchen. Från start kändes han självklar i sin roll och hittade ett bra samarbete med Robertson ute till vänster. Det blev inga mål från honom den här gången, men det kommer inte att dröja innan vi ser vårt colombianske nyförvärv i målprotokollet. Vi har en väldigt vass anfallsuppsättning nu, det råder det inga tvivel om, och med tanke på hur mycket vi har att spela för under säsongens andra halva känns det väldigt spännande. På söndag är säkerligen Salah redo att starta igen och Mané är tillbaka från sitt firande efter AFCON-segern, utöver det har vi också en sylvass portugis där framme, vilket för oss till snackis nummer två…


#2 – Jota Jag tror att få hade vågat hoppas på att värvningen av Diogo Jota skulle slå så väl ut som den gjort, han började producera nästan omgående när han kom till oss och har steg för steg klivit högre upp i rangordningen bland våra anfallare. I nuvarande form är det omöjligt att sätta portugisen någon annanstans än i startelvan. Igår var han bitvis ute ur spelet, men tog sig in genom att stänka in en hörnretur. I den andra halvleken var han mer delaktig och det var ingen överraskning att det var just han som stängde matchen med knappa tio minuter kvar. Framspelningen av Matip var en riktig delikatess, Jotas avslut var ett riktigt målskyttsmål. Ett snabbt skott, lågt bredvid Schmeichel, som trots att han framstod som omutlig inte kunde hindra bollen från att gå in.


#3 – Fabinho/Thiago Vi har haft problem med att kontrollera matcher den här säsongen, flera gånger har vi tappat ledningar i onödiga lägen, för att vi låtit matchens tempo flöda fritt. Igår var det annorlunda, när vi väl tog ledningen hade vi tagit över matchen och den kontrollen släppte vi aldrig. En stor nyckel till det var mittfältsspelet, där både Fabinho och Thiago imponerade stort. De vann bollar, stoppade upp anfall och såg till att styra matchen med sitt passningsspel. Fabinho har varit en kugge i vårt lag länge, men för Thiagos del har det varit en ganska ojämn tid i Liverpool, med mängder av skador och andra bekymmer. Statistik visar dock tydligt att när de två spelar tillsammans på mittfältet är vi ett väldigt svårslaget lag och ju mer tid de får tillsammans, desto bättre blir deras samarbete. Problemet är Thiagos oförmåga att hålla sig hel och frisk, kan han slipa till det har vi en rolig vår att se fram emot.

3 kommentarer
  1. Vart ska Mane är frågan, i mina ögon lutar det mer och mer åt att han säljs i sommar. Får vi ett bud runt 75-80 m£ så ser jag det inte som ett problem att säja honom då vi nu har två till som går in på samma position. Med det sagt så vilken PL debut för Diaz, det bådar riktigt gott inför framtiden. Sen blev jag positivt överraskad av Fabbe. Det var inte tre, fyra bolltouch för mycket innan passningen kom som det ofta kan bli. så precis som Tomas skriver kan det bli en riktigt rolig vår.

    • Tror också att Mané kommer säljas i sommar. Det är upplagt för det nu.

    • Några 75-80 m£ tror jag verkligen inte att vi kommer få. Snarare typ 35-45 m£ skulle jag gissa.

Kommentarer är stängda.