Säsongen börjar gå mot sitt slut – men många godbitar återstår fortfarande.

Inte sällan består slutspurten av säsongen endast av meningslösa matcher. De senaste 10 åren har vi upplevt många säsonger där Liverpool varit utslagna i cuperna och varit mer eller mindre borta från CL-platserna redan i början av april. Så är det inte nu.

CL-kvartsfinalerna mot Manchester City blir förstås hur roliga som helst att följa. Känslan är god. Liverpool har inte särskilt mycket att förlora och Klopps spelsätt passar City oerhört illa. Deras överlägsna spelarmaterial innebär att de är favoriter, men Champions League är inte en turnering där skrällar aldrig sker, det har vi sett många exempel på. Häromåret gick Monaco väldigt långt och alla minns nog fortfarande hur Klopps unga Borussia Dortmund tog sig ända till finalen på Wembley säsongen 12/13.

Det är oerhört viktigt att få kontinuitet i CL-deltagandet. Liverpool måste börja prenumerera på en CL-plats för att behålla nuvarande nivån och också kunna ta nästa kliv i lagbygget.

Mycket talar för att Liverpool kommer att spela i CL även nästa säsong. Med 6 matcher kvar av ligan är LFC hela 10 poäng före Chelsea, som dock har 1 match mindre spelad. Förhoppningsvis kan LFC säkra CL-platsen innan man möter just Chelsea i ligans näst sista omgång. Övriga återstående ligamatcher är mot Everton (borta), Bournemouth (hemma), WBA (b), Stoke (h), samt Brighton (h). Det är många överkomliga motståndare, även om Stoke och möjligtvis Brighton kommer att vara inblandade i streckstriden och därmed vara hypermotiverade.

Det ska bli intressant att se hur Klopp behandlar lördagens derby mot Everton. Matchen är olyckligt placerad mellan CL-kvartsfinalerna och om motståndaren varit en annan hade nog alla betraktat detta som ett utmärkt tillfälle att lufta några bänknötare. Engelska ’experter’ som anser att derbyt är viktigare än CL-matcherna kommer nog att gå bananas om Klopp roterar mot Everton. Det tror jag att han komma att göra, med tanke på spelschemat. Det är egentligen svårt hantera situationen på ett annat sätt. Eller vad tycker ni?

1 kommentar
  1. Självklart ska det roteras mot Everton, behövder nödvändigtvis inte vara på allt för många positioner. Tror nog front trean kommer få spela som vanligt är väl i de andra leden som det kan roteras lite.

    Men har väldigt svårt att se oss förlora minst 2 matcher i de sista 6 matcherna, med tanke på tidigare statistik. Det här ska vi ta!

Kommentarer är stängda.