Om man ändå kunde vrida tillbaka klockan till före matcherna mot United respektive Arsenal. Allting strandades brutalt och hastigt. Två segrar mot Blackburn och Newcastle har tyvärr inte förändrat den känslan det minsta för mig. Vi underpresterade när det behövdes som mest och det är något gårdagens seger mot Newcastle inte förändrade det minsta. Det faktum att vi kan vinna våra återstående 6 matcher och högst troligt ändå inte kvalificera oss för en av de fyra främsta placeringarna känns faktiskt mentalt jobbigt och nästintill meningslöst. Det är inte bara det som känns jobbigt med Liverpool just nu, det där ungdomliga, väloljade lokomotivet känns plötsligt allt mer splittrat. Tidigare har jag haft en känsla av att vi har ett ungt lag som bara kommer bli starkare och starkare med tiden. Just nu har få tagit ansvaret som krävs för att placera sig bättre än var vi är, att leka hem en veckomatch mot Newcastle är tyvärr inte gott nog och att våra nuvarande spelare kommer bli starkare med tiden klingar inte längre med samma garanti. Att vår bästa målskytt för säsongen står på 7 fullträffar summerar rätt precist varför det gått som det har gått.

Verkligheten när man blickar vidare för Liverpool känns inte särskilt optimistisk sett ur ett relativt perspektiv mot klubbarna ovanför Liverpool. Liverpools öde vilar i min mening på att våra spelare tar nästa steg tämligen omgående. Jag syftar specifikt på Sturridge, Coutinho, Sterling, Lallana. Det finns potential, men potentialen kommer inte vara god nog nästa år. Vi behöver stabila resultat, långt över 7 mål. Är det troligt att vi kommer lyckas värva etablerad klass utan att kvalificera oss till Champions League? Troligtvis inte.

I en tidigare krönika tittade jag på det resterande spelschemat när 9 matcher återstod, enligt Brendan Rodgers skulle 74 poäng då räcka för att kvalificera sig, vinner vi resten så klarar vi faktiskt fortfarande den kalkylen. Jag tvivlar inte på att vi kan vinna våra sista 6 matcher men jag tvivlar på att det kommer ha någon betydelse, det kommer ha ungefär lika stor betydelse som vinsten mot Newcastle igår.

Är ni lika uppgivna som jag? Fann ni någon glädje av att vårt mittfält och superbrasse dominerade igår? Nu vinner vi cupen och hoppas på mirakel i ligan.

30 kommentarer
 1. Jag tror inte att vi tar de sex sista matcherna men OM vi skulle ta och göra det och gå rent så att säga så kan jag nästan garantera att vi tar en topp-fyra placering. City går nämligen inte rent, de lär tappa ett antal poäng. Det skulle i så fall bli vår räddning. Jag skulle inte bli förvånad om city blev vår räddning även kommande säsong då deras åldrade trupp av legoknektar sjunger på sista versen. City kommer ha svårt att byta ut ett helt lag på en sommar och kan därför få stora problem kommande säsong, just där tror jag att vi kan vinna mark med vår unga lovande trupp.

  • Vi behöver ta in 5 poäng, de spelar 4 hemmamatcher. Känns helt osannolikt men man kan ju hoppas!

 2. Lägg ner klubben. Det är väl det enda rätta efter man läst den här ”krönikan”.

  Bland det sämsta jag läst från någon som sägs vara en Liverpoolsupporter.

  • Ser ingen direkt anledning till att vara positiv i ett stadie där vi hade chansen att äntligen komma ikapp United och slå oss in i top 4 igen på allvar.

  • Ja det är faktiskt berättigat att vara pessimistisk just nu. Våra stjärnor drar, vi spenderera enorma summor på talangspelare och så händer inte ett skit.

  • På vilket sätt blir en text dålig bara för att den inte sprudlar optimism?
   Läget för oss ser ju inte särskilt bra ut, varför då sticka huvudet i sanden och låtsas att vi inte har några problem?

  • Det är skillnad på att vara kritisk och bara skyffla skit utan att tillföra något konstruktivt i diskutionen. Allt är bara skit för att det är det.

   Du ska nog gå och läsa lite artiklar på dom större Liverpool sidorna så ser du skillnad på bra och väluttänkt kritik och skit som detta.

   Och sen är säsongen långt från över och våra bästa spelare har eller är nära att skriva nya långtidskontrakt(räknar inte med Sterling bland lagets bästa).
   Vi är också i semin i FA-cupen. Liverpool ligger 4p efter City vilket är långt ifrån omöjligt att ta ikapp med tanke på hur jävla dåliga City har varit och att dom har 6an och 7an i ligan kvar att möta.

   Liverpool har problem också. Bland annat offensiven är långt ifrån godkänd. Liverpool förlitade sig på Gerrard ett år för länge. En mittbacksuppsättning med två starka mittbackar varav en är konstant skadad. Avsaknaden av en backup målvakt förstörde delar av säsongen samt brist på erfarenhet kommande säsong då dom två/tre mest erfarna spelarna lämnar klubben i sommar.

   Den här säsongen skulle bli tuff, alla vettiga människor visste det. Liverpool fick klara sig nästan en hel säsong utan förra säsongens succéanfallare samtidigt som Balo och Lambo misslyckats medans Borini visat varför klubben ville bli av med honom i sommras. Utöver det så gick man långt i båda inhemska cuperna samt att man hade CL. Laget matchades otroligt mycket hårdare än förra säsongen samtidigt som laget drabbats av skador i helt fel lägen på helt fel spelare.
   Lägg till att United köpt till sig en CL plats så skulle det behövas mycket till att Liverpool skulle kunna upprepa förra säsongens bedrifter.

   Om man sätter lite vettigare förväntningar inför säsongen så kanske man inte är så jävla bitter när saker inte går som man förväntade sig. Personligen trodde jag att Liverpool skulle kunna plocka en fjärdeplats om man åkte ur cuperna tidigt. Nu så har dock Liverpool gått till Semifinal i båda cuperna samt att man har häng på CL platsen. Allt är långt ifrån bara skit.

   Tror fortfarande på en fjärdeplats och hoppas på en FA-cup seger .

  • Jag tycker att artikelförfattaren faktiskt har all anledning att ha bekymmer inför framtiden, även om allt kanske inte är helt nattsvart. Under de här tre åren så har väl klubben gjort misslyckade värvningar för närmare 90 miljoner pund, vilket inte kan sägas vara godkänt. Detta är också huvudorsaken till varför man troligtvis inte når Cl i år. Felvärvningarna har helt enkelt varit för många under de senaste åren.

  • Vadå ”rimliga”? Vi kom tvåa ifjol och satte oss äntligen i förarsätet igen. Det var och är rimligt att en klubb med 1,5 miljarder i disponibla transferpengar åtminstone tar fjärdeplatsen när bara en spelare försvunnit. Det må varit den viktigaste och Sturridge har varit skadad men likväl hade vi 1,5 miljarder och de spenderades på typiska LFC-värvningar…. Men värsta är att vi hade cash över och inte gjorde ett skit i januari. Att Suarez försvann och att Sturridge är skadedrabbad vet alla – ändå är lösningen en panikare i Balo och en backup i Lambert.

   Nu är det nog dags att lägga ner snacket om att hålla igen löner.. Sterling förtjänar inga 150k men mer frikostiga får vi nog vara om vi ska försöka utmana de andra och inte bara bli en sluss vidare till andra klubbar.

   Att vi är en talangsluss etablerades redan med Alonso och vi verkar inte vilja bryta det. Redan nu ryktas det om massa talanger, igen! I sommar måste vi satsa på spelare i dipp som typ Jovetic som beviserligen har högstanivån.

  • Inget emot en värvning av Jovetic men tycker att det är lite lustigt att du i samma andetag som du sågar värvningen av Balo så puschar du för Jovetic.
   Lätt att va efterklok. Nog inte ens den mest pessimistiska supporten hade nog tippat att Balo skulle floppa så grovt som han har gjort. Vad säger att Jovetic inte kan floppa lika grovt? Tycker att dessa värvningar liknar varandra.

  • Kefas: Jovetic är en hårt jobbande, ödmjuk och ganska mångsidig offensiv spelare med lysande spelsinne och teknik. Balotelli har inte många av de egenskaperna.

  • Kefas, just av de anledningarna Pelle nämner tror jag att det är en perfekt chansvärvning. Balo var en rolig men konstig värvning, det var ett riktigt wildcard. Jovetic skulle enligt mig vara en Coutinho-värvning… En spelare som de facto har alla egenskaper vi vill ha, som bevisat klass men hamnat i kläm i en klubb med för mycket stjärnspelare.

 3. De största felen vi gjorde vid sommarens transfer var tyvärr Balotelli och Lambert. Detta är två spelare som inte alls passar in i vårat spelsätt. Lallana och Lovren skulle prestera från start men Lallana skadar sig jämnt när han börjar visa någon sorts form och Lovren har tyvärr varit fel tajmarnas man.
  Jag hoppas verkligen vi gör oss av med Balotelli och Lambert och värvar åtminstone en anfallare som passar spelsystemet. Dock kan det vara svårt att värva en spelare av rang då vi inte kan erbjuda en hög lön och troligtvis inte CL spel.

  Sen vill jag helst inte att Sterling flyttar inom landet. Walcott och 300 milj skulle vara fint om det inte vore att han är skadad jämt.

  Så frågan är vilka spelare som kan tänkas komma när vi troligtvis tappar Borini, Lambert, Balotelli, Toure, Sterling? Förväntar mig att Hendo skriver nytt iallafall.

  Intressant sommar iallafall och vi får väl som vanligt gå in på marknaden efter de stora killarna plockat det de vill ha.

  • Vi betalar säkert Lambert och Balo 1,5-1,6 i veckan. De kosta närmare 20 miljoner pund ihop. Vi hade pengar över i somras. Istället för dessa två som vi nog alla i grunden var tveksamma till hade nog både lönen och transfersumman räckt till en spelare som varit brukbar.

   Ganska märkligt med vårat köp o låna ut grejande också, Borini gjorde en bra sejour på lån i PL ifjol. Han har blixtrat till mer än Lambert och Balo men aldrig fått chansen att etablera sig, hursom borde han i somras varit den vi skulle satsa på inför i år istället för att köpa in dessa två och prioritera dem. Inte för att Borini hade löst det här men varför ska vi öht köpa dessa spelare kring 10-15 om vi inte kan ge de chansen och även ha tålamod så pass så de fått chans att spela med lite trygghet.

  • Fast vi betalar inte lön för att kunna köpa en etablerad anfallare. Sen tycker jag också att Borini fått spela för lite då han iallafall passar vårt spel att spela.

  • Nej men vi slänger ut den sammanlagda summan på dökött. Förra året köpte vi superstars som Alberto och Aspas för 20 miljoner, deras sammanlagda lön och en spelare hade troligen varit mer värt.

  • Med facit på hand så visst men även om vi nu gör oss av med Gerrard, Balotelli, Lambert, Borini, Aspas så tror jag inte vi värvar en spelare som kommer tjäna 300/v så i slutändan får vi nog räkna med väldigt stora chansningar. Nu är ju alla värvningar chansningar men det känns som Messi hade varit mindre av en sån än Aspas.

  • Problemet är att vi har fått facit i hand så många gånger nu.

 4. Det kommer bli en väldigt intressant och förmodligen ganska frustrerande sommar. City är inte hindrat av FFP i sommar och kommer dammsuga marknaden på etablerade talanger, som de gjorde när de köpte sitt nuvarande lag 2010. United kommer att köpa hejvilt nu när de har CL, handlade spelare för 2 miljarder när de missat CL kan bara tänka mig att det kommer bli liknande summor denna sommar… Arsenal är Arsenal och kommer säkert att köpa nån rejectad mittfältare från Barca eller Real för £50 mille sista dagen på fönstret.

  Vi måste göra av oss med allt dö-kött som bara kostar en massa onödiga pengar, dessa tror och hoppas jag lämnar oss i sommar:
  Toure
  Glen
  Manquillo
  Enrique
  Coates
  Gerrard
  Aspas
  Alberto
  Borini
  Balotelli
  Lambert
  Jones

  Sen gäller det så klart att försöka köpa mer spetskvalitet, vi har bredden men måste få till spetsen.

  • Jones och Manqillo känns ju fel att göra sig av med. Jones blir bra tredje målis och Manquillo har ju inte sett helt fel ut. Han är ju dessutom på lån. Men kan vi bryta det lånet och han Flanno och/eller Wisdom som backup för en ny stabil pjäs så ok för mig.

  • Tycker tredjemålvakten ska komma från akademin. Jones har ju knappat visat att han kan göra ett bättre jobb än någon av killarna i U21-laget.

  • Frågan är bara hur mycket dessa inbringar ekonomiskt? Känns som att vi måste fynda och hoppas på att de kommer växa ut och bli en toppspelare.

 5. Håller faktiskt med artikelförfattaren i mycket, all den optimism man kände efter fjolåret har nu vänts till skepticism och pessimism.

  För att kunna utmana i är pengar ett måste, för att få pengar måste man ha en tät ägare eller spela i CL!
  Vi har ingen tät ägare, vi måste alltså få in våra pengar via CL, efter fjolårets (Suarez) säsong fick vi ett frikort in till de stora pojkarna, då gäller det f*n att satsa o visa att man vill vara med dem o leka, vår satsning var obefintlig.. och nu kommer vi med största sannolikhet vara tillbaks till ruta ett igen.

  Svårt o vara peppad, inför framtiden när de andra kan plocka vilka färdiga gubbar de vill ha och vi får hoppas på löften som Moreno o Markovic.. Kan bli nåt på sikt, visst men överhängande risk att de då drar nån annanstans!

  • Håller inte med om att satsningen var obefintlig. Vi fick in spelare på alla positioner det snackades om.
   Ung HB att ta över efter GJ.
   En riktig ledare som mittback.
   Ett ungt förstaval som VB.
   Ung supertalang som YMF.
   Ung ersättare till Leiva.
   Etablerad PL-stjärna på CM.
   Lojal tredjeanfallare.
   Ersättare till Suaraz.
   Problemet är inte den uteblivna satsningen utan att spelarna inte levererat som man hoppats. Den enda riktiga plumpen med värvningarna på förhand var att Sanchez valde Arsenal. Med honom i laget kunde mycket sett annorlunda ut.

 6. Vi hade en bra chans i år. En som vi med största sannolikhet inte tog. Nästa år blir det förmodligen än svårare. Våra största tillgångar finns redan i laget och det är oroväckande om den utväxlingen tar för lång tid eller försvinner. Våra två största ledare har försvunnit inom två år. Självklart kan vi komma på rätt kurs igen men oddsen för det nästa säsong är inte lika goda som den möjlighet vi nyss har gått miste om. Det kommer vara något som har bitter eftersmak för.mig resten av säsongen.

 7. Lägg ner!! Liverpool FC är kultur. Har ni valt att stödja klubben enbart för att den är/var framgångsrik? Det är nya tider, bara att acceptera. Vi var en extremt framgångsrik klubb i en era innan alla pengar kom in i fotbollen.

  Vi är inte samma ständiga titelutmanare idag men likt väl ett storlag som kan utmana. För mig är inte en 5:e plats dåligt med tanke på vilka lag och ekonomiska resurser vi idag kämpar mot. Heller långsiktiga ägare med respekt för klubben och dess tradition än en rik oljemiljadär som pumpar in enorma summor.

  Med bättre utfall gällande värvningar hade vi på allvar varit med och krigat.

  Är vi supportrar mer stolta över att stödja ett lag som spelar i CL eller är vi stolta för att stödja världens bästa klubb?

  Fortsätter nuvarande ledning bygga långsiktigt kommer vi snart vara stolta ligavinnare.

  Nu vinner vi cupen!!

  • Mycket bra skrivet, håller med om att ägarna är på rätt väg. Tålamod behövs för att bygga upp ett lag utan dom resurserna som de andra lagen har. Jag tror BR är rätt man att förvalta unga talanger för de är vårat kommande kapital.
   Det finns ingen klubb som lyckas till 100% med nyförvärv.
   Men hoppet är det sista som överger en sann Liverpool supporter, tror det är lättare vara Chelsea lr City supporter om man gillar snabba pengar och snabb fix.

   YNWA

  • Nej ingen klubb lyckas till 100 procent med sina nyförvärv.Men att på tre säsonger misslyckas med nyförvärv för 90 miljoner pund är inte godkänt. Vill Liverpool komma tillbaka till toppen så är detta inget man har råd med.

   Sedan är det inte godkänt att ligga femma efter ha värvat för över 100 miljoner pund inför den här säsongen. Det är misslyckande och inget annat.

  • En klubb som måste varit nära 100% i år är väl Southamton som tappade så många nyckelspelare men ändå är i toppen.

   Det är väl Arsenal som är närmast dit klubben vill komma känns det som. De får fram många talanger och fyller på med något riktigt bra nyförvärv som ger klass åt truppen. Det måste man ge Wenger kred för att våga sätta in talanger i laget och låta dem utvecklas.

Kommentarer är stängda.