Under söndagen var det så dags för Jörgen Klopps första ligamatch på Anfield. Hur mycket Klopp än ville att det skulle spraka om Liverpool så uppfylldes det dessvärre inte och istället fick vi bevittna ett tredje oavgjort resultat på lika många matcher. Det är inte katastrof men det är inte heller bättre än innan. Den där boosten en tränares intåg på kort sikt i tabellen kan ge verkar alltså med sin frånvaro. Jörgen Klopp kommer få tid att sätta sin egen prägel på Liverpool och jag efterlyser ingen Messias. Det är dock enkelt att konstatera av erfarenhet att det är 2 poäng per match i snitt som krävs för att nå de fyra främsta placeringarna. Med 14 poäng på 10 matcher står Liverpool alltså för ett underskott på 6 poäng mot sitt mål.

Under Brendan Rodgers upplevde jag inte att det var viljan som saknades, det var inte spelarnas ovilja att kämpa och ge allt de kunde för att vi skulle vinna. Exakt samma känsla fick jag under matchen igår, vi ville verkligen vinna men det räckte inte. För viljan att kämpa har aldrig varit Liverpools problem. Liverpool var skapliga på att hålla bollen inom laget under matchen igår men det var främst i ofarliga zoner för Southampton. När Liverpool ska anfalla finns det oftast så många brister på vägen fram att det liksom aldrig känns hotfullt. Varje mottagning, varje avgörande passning, varje skott, varje inlägg har en pinsamt låg träffsäkerhet. Om varje moment klaras av endast hälften eller var fjärde gång är det enkelt att räkna ut att målproduktionen i slutändan kommer bli oerhört skral just för att mål kräver flertalet bra aktioner i följd, så fort ett moment missas är chansen borta. Det går att peka på enskilda spelares otillräcklighet men tyvärr är det flertalet enskilda spelare som gör de här misstagen. Till och med Coutinho som anses vara Liverpools bästa spelare har matcher där misstagen flödar. Koncentrationen måste höjas omgående.

Klopp press

Det positiva jag tar med mig är hur Sakho förhoppningsvis kan växa ut till en världsback under Klopp och att Benteke visade vägen med sitt inhopp. Vi får ta en match i taget, hela säsongen om så krävs, men i dagsläget presterar Liverpool inte tillräckligt för att vi ska blanda oss i någon högre placering. Liverpool behöver få tillbaka några nyckelspelare för att kunna konkurrera på allvar och tills dess inte halka allt för långt efter. En vårsäsong utan något att spela om hade varit oerhört tungt.

5 kommentarer
 1. Förvånande hur dåliga hörnor liverpool lägger, eller är det taktik att lägga varenda en i brösthöjd på första spelaren ?

  • Ja väldigt låg kvalitet. Dortmund var ju bra på offensiva fasta under Klopp så den biten kommer säkerligen förbättras på sikt, men spelarna i dagsläget har ju med största sannolikhet inte fått instruktioner att slå hörnorna på det viset vi gjort, utan helt enkelt dålig koncentration av Milner/Firminho.

 2. Förstår ditt resonemang Coffe, men som Erik Niva sa igår så kan det vara svårt att få igenom några förändringar när man knappt hinner träna mellan matcherna. Så fort vi klarat av denna tuffa period och det skiljer en vecka mellan matcherna så kommer vi säkert kunna få se mer av Klopps idéer och en mer aggressiv anfallsfotboll där målen förhoppningsvis börjar trilla in.

  • Givetvis, konstaterade snarare att jag än så länge inte ser någon större skillnad, men det är förväntat efter så kort tid :).

 3. Det känns som att det satt sig på psyket det där med att göra mål, så fort det vankas målchans blir det kollektiv förlamning. Antingen slutar nån att springa, nån tar ett skott i helt fel läge, man slänger in en chansboll och hoppas på det bästa eller så borrar man ner huvudet och ser inte passen eller skottet man borde tagit. Kylan i avgörande situationer är också som bortblåst, tänkte på det ett flertal tillfällen under gårdagens match. Speciellt i början när Coutinho hade fint skottläge, istället för att vänta ner försvararen så slänger han iväg ett skott på vinst eller förlust.

  Känns som att ingen vill ta ansvaret utan förlitar sig på att någon annan ska kliva fram. I dagsläget så har vi en naturlig målskytt i truppen, en som spelar 15% av säsongens matcher. Vi måste få in en Lewa eller en Aubameyang-typ för att Klopps spelidé ska fungera som bäst.

  Förhoppningsvis kan vi få igång målskyttet nu när vårt helvetesschema snart är över och vi får spela mot mer överkomligt motstånd vecka ut och vecka in.

Kommentarer är stängda.