Senaste nytt

Krönika: Let’s talk about Adam

Den skickliga mittfältarens tid i Liverpool är på väg att gå mot sitt slut.

Adam Lallana är en av spelarna som sitter med ett utåtgående kontrakt. Enligt Athletic är Liverpool beredda att erbjuda honom ett 1-årskontrakt, men de tillägger att han kommer få bättre (längre) erbjudanden från andra klubbar och blir därmed troligtvis inte kvar i LFC.

Om Lallana stannar säsongen ut kommer han att ha gjort 6 säsonger i Liverpool. Det är respektingivande. Lallana kom som bekant sommaren 2014 tillsammans med spelare som Dejan Lovren, Lazar Markovic, Mario Balotelli, Alberto Moreno, Divock Origi, Emre Can, Javier Manquillo och Kevin Stewart. Nu är bara Lallana, Lovren och Origi kvar i klubben.

Lallana var en nyckelspelare under sina första år i Liverpool, men hans skadefrekvens har ökat mycket de senaste två åren och därför har också hans roll och betydelse för laget minskat. Det är på intet sätt en orimlig utveckling för en spelare som kommer att fylla 32 år innan den här säsongen är färdigspelad, men de senaste årens skadehelveten gör det lätt att glömma hur bra och viktig Lallana var när han peakade.

Det påminner lite om Daniel Sturridges tid i Liverpool, även om Sturridge nådde en högre höjd, hade en mer konsekvent hög skadefrekvens och kanske också en lägre bottennivå än Lallana. Men när Lallana gjorde mål på Old Trafford tänkte jag direkt på Sturridges mål mot Chelsea förra säsongen; det var oerhört kul att just den spelaren fick göra målet, för det kan ha varit för sista gången i den röda tröjan.

Min bestämda åsikt är att Lallana är en lämplig spelare att släppa för LFC, precis som man släppte Sturridge och Moreno. Hans roll har som sagt minskat de senaste åren och ett lag måste alltid föryngras. Medan James Milners mångsidighet, pådrivaregenskaper och fantastiska fysik gör att en förlängning vore mer rimlig i hans fall, är Lallana en sådan som bör lämna plats åt en yngre förmåga.

Däremot vill jag inte att Lallana lämnar redan i januari. Han är inkörd i Jürgen Klopps system, kan hantera flera positioner och laget behöver alla spelarna man har under de mest matchtäta månaderna av säsongen.

Hur tycker ni att Liverpool bör göra med Lallana?

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Kommentarer

 1. Jocke

  Lite märkligt att påstå att Lallana var en nyckelspelare under sina första år.
  Första säsongen han gjorde blev det knappt mer än 3 mål & assist.

  Han hade ett litet lyft under Klopps första (hela) säsong när vi kom på fjärdeplats och han gjorde ett par mål under hösten.
  Att han springer och pressar är väl en självklarhet om man vill spela för Klopp. Men poängskörd sett till matcher är nästintill bedrövligt som offensiv mittfältare. Lägg dessutom till att han varit skadedrabbad och hellre gör en Cruyff-fint än att hitta en lämplig spelare att släppa bollen till.

  1. pelle2x

   Jocke: Jo, det var nog en liten överdrift att kalla honom för nyckelspelare, en bättre benämning kanske hade varit typ ”en väldigt användbar spelare som tillförde”. Senaste 1-2 åren har han ju ärligt talat inte tillfört särskilt mycket på planen, så ville lyfta fram att han faktiskt gjorde det en gång i tiden, det är lätt att glömma bort när man ser honom nu.

 2. Kingpin

  Kan bara hålla med. Han har gjort det bra men har varit skadad för mycket. Lär lämna i sommar.
  Läste ett galet rykte att PSG är intresserade av honom!

  1. pelle2x

   Läste också att Lallana var en kandidat till att ersätta Cavani i PSG, låter verkligen som BS…

 3. andreas

  Tror också på att han är kvar säsongen ut och sedan går i sommar. Det kan ju bli så att han behövs då det är mkt matcher framöver. Dock om alla är friska gör han sig nog bäst på bänken, hans tid att ha en startplats är ute tyvärr.

 4. ElPayaso

  Han lär väl lämna i slutet av säsongen, jag tror det är dags iaf. Även om jag gillar Lallana som spelare och han verkar vara en omtyckt person i klubben så har han haft för stora skadeproblem de senaste åren och med tanke på hans ålder så är risken att det inte blir bättre heller. Så låt honom lämna i slutet av säsongen är min rek.

Laddar...