Matcherna mot Midlesbrough, Everton och Stoke såg väldigt olika ut – men en väldigt viktig gemensam nämnare var att Liverpool hittade vägar att vinna i bägge.

Glädjande nog har Liverpool studsat tillbaka efter de ytterst onödiga poängtappen mot Bournemouth och West Ham. De tre senaste matcherna har resulterat i maximala 9 poäng med målskillnaden 8-1. Det är imponerande.

Jag är väldigt imponerad över att Klopps lagbygge ser ut att ha allt fler strängar på sin lyra. Det finns ett brett register och stort kunnande i truppen. Laget hittar vägar att vinna olika matchbilder. Insatserna i bortamatcherna mot Middlesbrough och Everton var väldigt bra. Liverpool styrde oftast spelet och motståndarna utgjorde inget större hot. Segern mot Everton satt i och för sig långt inne, men i slutändan var det onekligen en rättvis seger.

Matchen mot Stoke var annorlunda. Stoke såg pigga ut och tog ledningen med ett klassmål, men åter igen hittade Liverpool en väg att vinna matchen. När matchen summerades kunde vi konstatera att ytterligare ett lag hade blivit mer eller mindre överkört på Anfield. De börjar bli många nu…

Stoke är ju inte svårslagna på samma sätt som under Pulis, men de har ett väldigt rutinerad lag som man verkligen inte kör över hur som helst. Inte minst alla de tidigare LFC-spelarna sitter inne med fin kompetens. Det krävs en stark insats för att spöa Stoke med 4-1.

Det visst fanns det mycket att gilla hos Liverpool. Adam Lallana har blivit precis den kombinationen av lirare och slitvarg som jag hoppades på när LFC köpte honom. Dagens Lallana är klassen bättre än den Lallana som kom med i säsongens lag i PL 13/14. Då var han naturligtvis också väldigt bra, därav övergången till LFC, men nu har han blivit jämnare och spetsigare i sitt spel. Och visst borde nog Southgate bygga landslagets offensiv runt Lallana?

Det går att prata om mycket kring LFC, men jag skulle vilja uppmärksamma backlinjen. Sett över hela säsongen har Matip varit otroligt tongivande och viktig där, men i de senaste matcherna har Klavan visat att han är en helt okej backup. Det känns säkert skönt för Klopp att veta, med tanke på att både Sakho och Lucas kan vara på väg bort.

Vi får se vad Liverpool gör i januari. Min förhoppning är faktiskt att man gör flertalet värvningar. Klopps energikrävande spel skulle må bra av energiinjektioner, samtidigt som vi har all anledning att tro på en framgångsrik (och lång…) landslagsturnering för Mané. Jag tror att 2-3 nyförvärv skulle vara perfekt för Liverpools försök att kamma hem PL-titeln.

3 kommentarer
  1. On vi nu gör 2-3 värvningar i januari, vilka positioner förutom en ytter/anfallare tror du man letar efter?

  2. Jag ser gärna att vi köper in en ytteranfallare i januari, tror inte direkt att Klopp kommer att köpa så mycket mer än det. Jag tror att vi behåller de spelare vi har att tillgå, den enda som försvinner med säkerhet är Sakho. Sen beror det lite på hur Klopp tänker angående Lucas och Joe Gomez, känner han att Gomez finns att tillgå så tror jag att han kommer fungera som fjärdeval på MB-positionen. Då kommer nog Lucas i sådana fall få lämna för Italien och Inter (om rapporterna stämmer).

    När det kommer till sommaren sen så kommer vi nog se ännu mer anpassning av värvningar för att forma ett Klopp-lag. Speciellt då jag tror att vi kommer att se Europa-spel på Anfield till hösten. Hoppas så klart på CL men det kan likaväl bli EL med tanke på hur alla topplagen spelar i dagsläget.

  3. Det enda lagdelarna jag vill se Liverpool stärka upp är en ytter och där anser jag att Promes är ett riktigt bra alternativ.

    Sen behövs en back-up till Henderson. I dagsläget har Liverpool ingen som kan axla samma roll som han, kanske Kevin Stewart men där är nog kvalitén för låg.

    Sen är det såklart vänsterbackpositionen. Dock ska man endast handla där om det är någon som går rakt in i elvan och ersätter Milner. Och så här långt så får man helt enkelt inse att det krävs en spelare av väldigt hög kvalitet för att göra det. Milner har gått in och blivit en av ligans bästa VB:ar, och vem hade trott det innan säsongen.

Kommentarer är stängda.