Liverpool gjorde ingen magisk insats men kammade ändå hem tre poäng mot serieledande Leicester. Kanske var detta början på slutet på Leicesters gästspel i Premier Leagues toppskikt.

Missuppfatta mig inte, Liverpool gjorde en klart godkänd insats i gårdagens match mot Leicester. Man hade stort bollinnehav och återerövrade ofta bollen på ett bra sätt, vilket till stora delar av matchen hindrade Leicester från att få till sitt anfallsspel. Samtidigt bör man komma ihåg att Liverpool har gjort många dylika insatser på Anfield den här säsongen; man har spelat runt bollen men egentligen inte skapat särskilt mycket mer än motståndarna. Man har varit uddlösa framåt. Och bakåt har man inte släppt till mycket, men de få målchanser som motståndarna skapar på Anfield tenderar att vara väldigt farliga.

Min känsla var att matchen skulle sluta 1-1. Liverpools uddlöshet innebär i princip att man inte kan ta tre poäng om motståndarna gör ett mål. Då slutar matcherna med 0-1-förlust eller 1-1-kryss. Således var det extra glädjande att Liverpool lyckades hålla nollan och därmed ta tre poäng. Det hade förstås varit ännu bättre om man gjort mer än ett mål, men Christian Benteke spelar uppenbarligen inte med samma beslutsamhet i Liverpools tröja som han gjorde i Aston Villas dito. Oavsett om det var offside eller inte – Benteke måste ju göra mål på en sådan målchans. Eller åtminstone se till att någon medspelare gör mål. Med tanke på att alla anfallare dras med skador vore det onekligen viktigt att Benteke höjer sitt spel. Förhoppningsvis går han stärkt ur denna match, som han trots allt avgjorde, men samtidigt grämer han sig nog lite över att Origi fick starta istället för honom.

Min känsla var också att musten gick ur Leicester. Jamie Vardy och Riyad Mahrez har varit overkligt bra den här säsongen, men inga formtoppar varar för evigt. På något sätt kändes det som att Claudio Ranieri kapitulerade när Vardy och Mahrez byttes ut. Inte för att ersättarna är dåliga, men Leicesters fantastiska offensiv där ingenting har verkat omöjligt har ju till oerhört stor del varit regisserat av Vardy och Mahrez. Den här förlusten är nog början till slutet på Leicesters gästspel i toppskiktet.

Jag vill också passa på att berömma N’Golo Kanté. Han var bra i Caen, men att han skulle kunna vara så framträdande i Premier League hade jag inte trott. 24-åringen läser spelet på ett underbart sätt och kommer förstås – precis som Mahrez – att representera betydligt större klubbar i framtiden.

2 kommentarer
  1. Det sjuka är inte Bentekes miss utan det sjuka är hur det finns människor som hävdar bestämt att det inte var offside. Dags för många att damma av regelboken och ta en helkväll i soffan med trevlig läsning.

    • Jag ser det som irrelevant om det var offside eller inte när Bentekes insats diskuteras. Men ja, det var ju uppenbarligen ett felaktigt domslut som ledde till att han fick den målchansen.

Kommentarer är stängda.