Nästan en vecka efter CL-segern skulle man kunna tro att en känslomässig distans har infunnit sig. Så är det inte. Det är samma känslor som väcks så fort jag tänker på finalen.

Efter finalen har känslorna handlat om glädje och lättnad.

Glädje för att ha vunnit Champions League. Det unnar jag alla oss fans, spelarna och ledarna. Framförallt Klopp som ju hade förlorat så många finaler. Han fick äntligen motbevisa sina tvivlare. Det fick också många spelare som varit kritiserade för att vara för dåliga eller ha för att ha kostat för mycket.

Men, för mig handlar inte vinster om att knäppa andra på näsan. Det handlar om ett kollektivt firande över en fantastisk lagprestation. Ett firande över att så många människor har gjort så många saker rätt; Klopp med sitt ledarskap, Edwards med sitt värvande, FSG med sitt ägande, spelarna med sitt fotbollsspelande och så vidare. Och vi firar också att allt det hårda jobbet har resulterat i en stor titel, för bakom all kompetens ligger ett otroligt hårt jobb. Det var nyckeln för att uppnå kompetensen överhuvudtaget, och förstås också för att bibehålla den.

Lättnad för att detta faktiskt, rent objektivt betraktat, var en final som vi på förhand skulle vinna. Förra säsongen hade Real Madrid en bättre trupp än LFC, men vi är ett bättre lag än Spurs. Det är ingen slump att vi kom många poäng före dem i Premier League och att matcherna lagen emellan oftast slutar med seger för Reds.

Det var en lättnad att slå Spurs. Det hade varit otroligt surt med en till finalförlust. Vi gjorde jobbet och vi förtjänade verkligen det här.

* * *

Nu går Liverpool en otroligt spännande framtid tillmötes. Det är uppenbart att LFC, tillsammans med Manchester City, är de bäst fungerande engelska topplagsverksamheterna just nu.

Med Chelsea som kanske inte får värva, Arsenal som inte satsar, Spurs som ständigt sitter på utåtgående kontrakt på grund av sin i sammanhanget lilla lönebudget och Manchester United som förmodligen inte kan attrahera toppspelare som tidigare har LFC och City en fantastisk chans att krossa motståndarna inte bara i tabellen – utan också i sommarens transferfönster.

Nu hoppas jag att Liverpool tar chansen att dominera de engelska motståndarna på transfermarknaden, och inte sitter helt nöjda med truppen man har. Man behöver förstås inte massvis med nya spelare, men några nya klasspelare är välkomna.