Några ord på krysset på Etihad, Spurs förfall, Brentfords succéspelare, Ajax fantastiska mittbackstalang och en TL-favorit som har gjort stark comeback efter skada.

Liverpool har som bekant blivit tilldelade ett orimligt stort antal tidiga löradagsmatcher. I synnerhet efter landslagsuppehållen är detta problematiskt, inte minst med tanke på att många spelare reser till och från andra sidan jordklotet för att representera sina respektive landslag.

Det var därför synnerligen väntat att gårdagens match på Etihad inte skulle bli någon klang- och jubelföreställning.

Liverpool stod upp bra i vad som förmodligen är säsongens svåraste match. De som säger att Manchester City var närmast segern har naturligtvis rätt, men ett oavgjort resultat var rättvist.

Därmed har detta nya Liverpool visat att man är att räkna med i vilken PL-match som helst. Det känns otroligt positivt inför fortsättningen.

* * *

Skadeglädjen

Tottenham inledde säsongen med att vara obesegrade i tio raka matcher, bland annat på grund av VAR-gåvorna mot Liverpool, men nu är smekmånaden över för Ange Postecoglou.

Nu har Spurs tre raka förluster och flera skadade nyckelspelare. De är inte längre en titelkandidat, frågan är om de ens är en topp 4-kandidat?

Med risk för att vara småaktig, men det är omöjligt att inte känna skadeglädje inför Spurs formdipp.

* * *

Brentforts duo

Brentford är ett synnerligen imponerande lagbygge. Thomas Frank förfogar knappast över de största resurserna, men är laget är mycket välcoachat och klubben lyckas få ut mycket av spelare som ingen annan PL-klubb hade tagit i med tång.

Jag kan inte annat än fascineras över spelare som Bryan Mbeumo och Ethan Pinnock. De kanske aldrig kommer att få chansen i större klubbar, men känslan är att de inte skulle göra bort sig som trupputfyllare högre upp i hierarkin.

* * *

Het, hetare… Hato!

Jorrel Hato har haft en oförglömlig vecka. Den blott 17-årige mittbacken A-landslagsdebuterade mot Gilbraltar och gjorde några dagar senare ett fantastiskt mål mot Vitesse.

Ajax har haft en oerhört tung säsong, men spottat upp sig på slutet, och Hato har gått från klarhet till klarhet under uppryckningen. Han är en vänsterfotad mittback som påminner om Nathan Aké.

Om Liverpool letar efter en vänsterfotad mittback kan man anta att Hatos namn står högt upp på listan.

* * *

Koné is back

Borussia Mönchengladbachs mittfältare Manu Koné var ett intressant namn för Liverpool och flera andra klubbar under förra sommarens transferfönster, men en knäskada i U21-EM sabbade en transfer för fransmannen.

Koné gjorde comeback i början av säsongen och har verkligen kommit tillbaka i gammal god form. I helgens match mot Borussia Dortmund var han troligtvis bäst på planen, trots att Gladbach torskade matchen.

Om Koné kan hålla sig skadefri kommer han garanterat att säljas till någon av Europas största klubbar i de närmaste transferfönstrena.