Tid. En charmerande resurs, sådär paradoxalt flexibel, ambivalens i sin renaste form.  ”Rom byggdes inte på en dag” är kanske den tröttaste och mest användbara klyschan  för vem som helst som letar efter ursäkter för något som i stunden inte fungerar. Trots det är den sann.

-Love don’t come easy..no, you just have to wait..

-But i keep on waiting…

-You can’t hurry love.

I matchen mot Hull leder vi med 4-1, nyss inbytte superstjärnan Daniel Sturridge blir fälld och belönas med en straffspark. Som ett snällt litet barn vänder han sig vädjande om, ögonen glittrar. Matchen är avgjord. Får jag ta straffsparken.

Svaret är varken tomt eller isande. James Milner som alltid formad av granit lägger återigen bollen på straffpunkten.

Uttrycket ”Det sitter i väggarna” skapas inte av sig självt. Det skapas av ledare. Frihet inom ramar är en vacker ingrediens men samtidigt förbannat farlig och något som kan omkullkasta eller fördröja.Klopp har äntligen börjat skriva sina lagar på väggarna. Följ eller försvinn. Ibland krävs utsläckning i sin renaste form. Sakho verkar släckt. Sturridge är varnad.

”Not many people on Merseyside, or indeed anywhere else would refuse a request from Steven Gerrard, but Mr McGee did. There can be no doubt that this refusal astounded Steven Gerrard. He walked away back to his party, but the CCTV evidence shows how much his mood had changed. He was no longer the centre of that high-spirited party.He was clearly walking round, pondering, musing over what had happened, about the man who said no to Steven Gerrard.”A few minute later, according to the prosecution, Gerrard approaches McGee with the words: “Who the fuck do you think you are?” Steven Gerrard had clearly lost his cool – he was very angry with Marcus McGee.”

True Colors. Take a look at me now. Just a memory of your face. Turn around.

När Steven Gerrard säger att man ska spela Phil Collins, så spelar man Phil Collins. Det sitter i väggarna.

 

daniel-sturridge

 

 

4 kommentarer
  1. Det kan vara jag som är helgseg i huvudet, men jag förstår inte vad texten ovan handlar om. Har den med Klopp att göra, eller Steven Gerhard, eller att vi har funnit en ny ledare i James Miller?

    • Att förändra saker tar tid, men bara för att tid fortlöper så förändras inte saker per automatik utan det är hur tiden används av ledare genom små detaljer som på sikt skapar en kultur. Ledaren är klopp och hans stab. De engelska bitarna är hämtade från Phil Collins och utdraget med Gerrard är från 2009 för att statuera att en liten detalj som att inte få sin önskelåt med Collins spelad kan göra att en ledare tillrättarvisar dig, i det här fallet du blir slagen. Sturridge fick ingen smäll när han frågade om straffen men jag tror han förstod signalen och lär inte fråga igen. Sakho verkar dock inte ha klarat av att anpassa sig. Kanske fortfarande svår begripligt men för mig som skrev verkade det sammanhängande även om mycket utrymme lämnades för egen tolkning och förkunskap så förstår samtidigt vad du menar även om det var avsiktligt.

    • Tack för det, då förstår jag. Det var ingen kritik utan bara en fråga. Det är ett intressant ämne som du berör och jag tycker också man kan se tydliga förändringar hos egona i laget sedan Klopp kom in. Det är förbättringar som lovar gott för denna säsong!

Kommentarer är stängda.