Två måls ledning, full kontroll på händelserna på planen, från ingenstans kommer att baklängesmål. Scenariot kändes igen från flera av matcherna under fjolårssäsongen, då slutade det ofta med att vi föll ihop, tappade vår ledning och med den även viktiga poäng. Det var anledningen till att jag hade dåliga vibbar i halvtid, trots att vi hade spelat väldigt bra under de första 45. En timme senare satt jag med ett stort leende i soffan och njöt av den överkörning som andra halvlek faktiskt till slut blev. Kanske kan det vara så att gårdagens match var ett trendbrott? Vi kunde för en gångs skull skaka av oss osäkerheten efter reduceringen och återgå till det spel som givit oss övertaget. Det verkade finnas en tro på spelet och en övertygelse om att ett litet snedsteg inte skulle kunna hindra laget från att inviga den nya läktarsektionen med en seger. Det här måste vara en av de mer gedigna laginsatserna vi gjort under Klopp, från försvar upp till anfall, och när det började blåsa hårt höll vi ihop som ett lag. Personligen tycker jag inte att någon större skugga ska falla över Lucas heller, hans helhetsbetyg efter matchen är utan tvekan godkänt, med tanke på hur bra hans fötter användes vid uppspel under stora delar av matchen.
Jag skulle dock vilja framhålla en annan spelare i backlinjen, nämligen James Milner. Jag vet inte om ni minns ett anfall vi gjorde på tilläggstid under den andra halvleken igår, där han verkligen visade vilken föredömlig fotbollsspelare han är. Coutinho hade bollen ute på vänsterkanten och började söka sig inåt, som skjuten ur en kanon kom Milner springande på en ganska lång löpning bakom honom, för att göra sig tillgänglig som passningsalternativ. På övertid. Vid ledning 4-1. Efter 92-93 minuters kämpade på en position han antagligen inte föredrar. De signaler han sänder med en sådan löpning tycker jag är fantastiska och säger något om det lag som Klopp håller på att bygga. Han må inte vara den perfekta vänsterbacken, men jag tycker att han tydligt visat varför han har platsen i elvan före Alberto Moreno. Assisten till det första målet var högklassig och matchen igenom höll han bra koll på förra säsongens bästa spelare. En annan egenskap som jag gillar hos honom är att han är klok i sitt försvarsspel, han gör inga förhastade satsningar i och kring straffområdet. Visst, han hamnar lite snett i sin position någon gång, men allt annat vore konstigt, med tanke på hur få matcher han spelat som vänsterback. Att James Milner var en mångsidig fotbollsspelare, det visste vi alla när han kom till oss, men att han skulle behärska en ytterbacksplats var i alla fall inget som jag hade förväntat mig. Än så länge är det för tidigt att säga att han är rätt man där ute över en längre tid, men fortsätter han på den väg han slagit in nu kommer inte jag att skrika efter värvningar i januari.
Det är såklart mängder av spelare som förtjänar omnämnanden efter insatsen. Mané ser ut som ett kap och vissa slutsatser kan man dra av att vi gjort nio mål i de tre ligamatcher han spelat, men gick mållösa från den enda han missat. Henderson och Wijnaldum såg så bekväma ut tillsammans att Emre Can ska börja känna sig orolig för sin startplats när skadan är läkt. Sturridge var direkt delaktig i de två första målen, båda gångerna genom osjälviska aktioner.
Det är, som sagt, lätt att sväva iväg efter den här sortens insatser, men att vi kan prestera sådan offensiv utan Coutinho, äga mittfältet utan Can och försvara så stabilt utan Lovren säger ändå en hel del om Klopps lagbygge. Chelsea borta på fredag, den matchen ska bli oerhört spännande att se. Vi har varit det bättre laget i alla matcher hittills i år, trots att vi mött tre lag som kom före oss i fjol. Nu väntar ytterligare ett tippat topplag, den klart svåraste uppgiften hittills, men vi kan nog känns oss rätt säkra på att det är ett lag med gott självförtroende som åker till London, för att försöka plocka med sig alla poängen tillbaka.

6 kommentarer
 1. Tror också Can kan få det svårt att ta en plats så länge duon Hendersoon och Winja leverera. Även om Can är relativt ung än så tycker jag han i mina ögon är överskattad. Jag ser än så länge inte de kvalitéerna som han besitter för att bära ett mittfält i ett topplag som Liverpool ..

 2. Bra krönika!
  Tror personligen mycket på Can men så som mittfältet spelar nu så finns det ingen plats för honom. Men hans tid kommer!

  Ingen kritik men om du har lust får du gärna göra stycken i nästa text, blev lite rörigt att läsa. För övrigt är jag supernöjd med dina texter! 🙂

  • När jag läser texten här har jag full förståelse för dina tips, texten såg luftigare ut där jag skriver den 🙂
   Kul att höra att du uppskattar texterna!

  • Jag kanske var lite otydlig, men under förra säsongen föll vi ofta ihop vid en reducering, nu tog vi i stället tillbaka kommandot. Därför kändes det som ett trendbrott.

 3. Bättre läst sent än aldrig!
  Bra krönika!
  Fick exakt samma känsla när Lucas klantade sig, men 2:a halvlek var en fröjd att skåda!
  Apropå Can, så är det bara bra med konkurrens (på alla positioner)

Kommentarer är stängda.