[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

TotaalLiverpoolFB

Idag spelade Liverpool sin sista match på den fantastiska ligasäsongen. Laget gick in i säsongen med en enligt många snudd på överdrivet optimistisk målsättning att komma bland de fyra första. Ju längre säsongen pågick, ju mer insåg Brendan Rodgers, Liverpoolspelarna och fansen att ribban otroligt nog kunde höjas. Under säsongen förändrades målsättningen från CL-placering till ligatitel. Det säger otroligt mycket om lagets utveckling under Rodgers styre.

Lagets utveckling har varit fantastisk och säsongen har varit en otrolig resa för oss LFC-fans. Trots att man i slutändan inte lyckades vinna ligan kan vi vara lyckliga av hur laget har spelat och resultaten. Liverpool har varit en storklubb de senaste åren, men inte varit representerade av ett storlag. Nu är man åter igen ett storlag. Den här säsongens Liverpool har överträffat våra vildaste förhoppningar.

Det här var säsongen när Steven Gerrard blev en defensiv mittfältare av rang.
Det här var säsongen när Jon Flanagan visade att han är kapabel att leverera pålitliga matcher på ’fel sida’ mot vilka motståndare som helst.
Det här var säsongen när Raheem Sterling tog steget från talang till toppspelare.
Det här var säsongen när Daniel Sturridge tog klivet från en spelare med potential till en anfallare som gör tjugotalet ligamål.
Det här var säsongen när Luis Suarez gjorde fler spelmål i PL än någon annan gjort tidigare.
Det här var säsongen när Jamie Carragher ångrade att han slutade inför säsongen.
Och det här var säsongen när det inte längre råder några tvivel om att Brendan Rodgers är rätt manager för Liverpool.

Utanför Liverpool, var detta också säsonen när Sir Alex Fergusons enorma betydelse för Manchester United bekräftades i och med deras kräftgång.
Det var också ytterligare en säsong när Daniel Levy visade att han inte klarar av att ge sitt kära Tottenham nödvändig kontinuitet.
Det var också en säsong när José Mourinho fick utstå svidande kritik för sitt defensiva spel, som inte visade sig bli vinnande i längden.
Och det var ytterligare en säsong när Arsene Wenger levererade fortsatt CL-spel för Arsenal.

Mästarlaget Manchester City måste naturligtvis också nämnas. City var ligans bästa lag. Deras offensiv var i klass med Liverpools men deras defensiv var betydligt bättre. Jag tycker ärligt talat att både City och Chelsea har klart bättre trupper än Liverpool. Utan att nedvärdera prestationen, gjorde City snarare sitt jobb än en fantastisk prestation som vann ligan.

På tabellens andra sida lyckades inte Felix Magath rädda Fulham från att åka ur. Den kontinuitet som tidigare ägaren Mohamed Al-Fayed stod för blev som bortblåst i och med den nya ägaren Shahid Khans inträde. Nästa säsong kommer Fulham att spela i the Championship.

En annan klubb med strulig ägarsituation är Cardiff City. Ägaren Vincent Tan sparkade duktige Malky Mackay och Ole Gunnar Solskjær lyckades aldrig få ordning på skutan, trots att David Marshall gjorde fler svåra räddningar än någon annan målvakt i ligan under säsongen.

Den tredje klubben som får lämna för spel i the Championship är Norwich City. Förra sommaren gjorde klubben intressanta och tillsynes genomtänkta nyförvärv som Nathan Redmond, Leroy Fer, Gary Hooper och Ricky van Wolfswinkel, men trots de offensiva rekryteringarna gjorde laget bara 28 mål på 38 matcher, vilket i slutändan var den huvudsakliga orsaken till degraderingen.

Nästa säsong hälsar vi Leicester, Burnley samt ytterligare ett lag – som blir Derby, QPR eller Wigan – välkomna till världens bästa liga.

Precis som Rodgers var noggrann med att påpeka efter Newcastlematchen kommer Liverpool att bli ännu bättre nästa säsong. Många av de nuvarande spelarna är unga och kommer att fortsätta utvecklas, samtidigt som Rodgers planerar att rekrytera flera klasspelare i sommar.

Sommarens transferaktivitet och så småningom försäsong kommer ni så klart att med fördel kunna följa på Totaal Liverpool.

Precis som laget har Totaal Liverpool också utvecklats under säsongen, mycket tack vare att Tomas krönikor har tillfört ytterligare en dimension, samtidigt som vi har haft bra ’gästtyckare’ i TL-panelen. Rent allmänt har vi haft samma konsekventa bevakning på transferrykten och tillfört mer tyckande och analytiska inlägg. Förhoppningsvis kan vi utveckla sidan ännu mer framöver.

Ni får gärna ge feedback på inlägg och förslag på vad ni vill läsa framöver.

Väl mött i sommar!

Mvh Pelle

8 kommentarer
 1. Tack för en underbar säsong! Men nu börjar det riktiga jobbet för er på Totaal Liverpool. Ett jobb jag ser fram emot att följa. Kör hårt! 😀

 2. Har fortfarande svårt att glädjas när vi var så nära. Gerrards misstag etsar sig fast i min skalle. Vi gjorde för många defensiva misstag för att kunna vinna ligan, tyvärr.

  När öppnar transfer fönstret i England samt övriga Europa?

 3. Även om det inte blev någon ligatitel i år så känner jag mig galet optimistisk inför framtiden. Laget har visat alla att vi kan slåss mot de riktigt stora elefanterna trots vår oerhört smala trupp. Med rätt värvningar under sommaren tror jag vi kan nå riktigt långt i ligan även nästa år.

  Tack alla skribenter och läsare för en underbar säsong!

 4. I Silly-tider är totaalliverpool överlägset bästa sidan. Keep it up!

 5. Tack för en grym säsong! Ser fram emot sommaren något enormt nu, hoppas vi förstärker defensiven rejält.

 6. Surt sa räven, MEN vi överträffade oss själva och en 2a plats hade jag aldrig drömt om inför säsongen! =)

  Nu väntar en härlig sommar, med VM och galet spännande silly där vi äntligen ska satsa!!

  Kör hört totaal, ni äger!

 7. Fantastisk säsong när man försöker se tillbaka på den med nyktra ögon 🙂 Men fy satan vad nära vi var! Hoppas Gerrard kan ta sig tillbaka efter detta då många anser att det var just hans misstag som kostade oss ligan. Vi behöver ha tillbaka en riktigt hungrig Gerrard ifall vi ska kunna komma upp i denna nivån igen, han är ju vår Captain Fantastic! Tyvärr lär det sjungas en hel del nidramsor om Gerrard på varenda bortaarena nästa säsong, vi har ju hört alla sjunga på den på arenor där Liverpool inte ens spelar…

  Ser otroligt mycket fram mot detta fönster då vi har ett starkt kapital och faktiskt sportsliga möjligheter att locka spelare till vår klubb. Denna sommar så hoppas jag att inte ens Tottenham eller United ska kunna tjuva våra targets, då vi faktiskt kan erbjuda CL-spel och en ung, hungrig trupp med en fantastisk manager 😀

 8. Vill tacka er på bloggen för en underbar säsong och allt jobb ni lagt ner, uppskattas enormt!

Kommentarer är stängda.