Nya skador gör att Klopp tvingas till förändringar i startelvan.

Förra veckan var förmodligen Liverpools bästa vecka på länge. Två matcher, två segrar. 7-1 mot Glasgow Rangers. 1-0 mot Manchester City. Minst sagt imponerande!

Dessa seglar har givit Liverpool vind i seglen. Man har goda chanser att gå vidare i Champions League och är 6 poäng bakom fjärdeplacerade Chelsea i Premier League.

Skador fortsätter dock att sätta käppar i hjulet. Diogo Jota är den senaste spelaren att gå sönder. Enligt Klopp pratar vi om månaders frånvaro och missat VM-slutspel. Supertråkigt för alla inblandade.

Ibrahima Konaté blir borta cirka 10 dagar till.
Luis Diaz beräknas återvända kring årsskiftet.
Joel Matip är borta någon vecka till.
Arthur Melo blir borta i flera månader.
Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain har varit borta sedan i somras. Oxlade har börjat träna igen, men det är oklart om Keita eller Ox kommer kunna göra comeback innan VM-uppehållet.

Curtis Jones tränar för fullt och satt på bänken senast. Trent Alexander-Arnold hoppade in i slutskedet, vilket innebär att skadan han ådrog sig mot Arsenal trots allt inte var så allvarlig.

21 år gammal hade Jones faktiskt haft en gyllene chans till speltid den här säsongen, i och med att så många andra innermittfältare varit skadade, och hans möjligheter är fortsatt goda förutsatt att han håller sig skadefri. Dessvärre dras han alltjämt med småskador och missade lagets senaste träning.

* * *

Darwin Nunez gjorde ett piggt inhopp mot City. De avgörande passningarna och avsluten höll förvisso inte riktigt måttet, men känslan var att vad som helst kunde hända när han fick bollen. Han kom, han sågs, han skapade.

Med Diaz och Jota skadade skulle Darwin kunna vara ett intressant alternativ på vänsterkanten. Han skulle definitivt kunna utgöra ett hot där, men frågan är om han skulle ge Robertson tillräckligt bra understöd i det defensiva spelet.

En sak är säker; det vore spännande att se Darwin på vänsterkanten mot West Ham. Tycker jag.