Match: Liverpool – West Ham
Plats: Anfield
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se).

PremierLeague

På lördagen väntar ett av säsongens succélag Anfield.

Klassiska West Ham har gjort stor succé den här säsongen. Just nu ligger de sjua med 36 poäng – en placering och en poäng före Liverpool. Det är naturligtvis väldigt bra av Sam Allardyces mannar att fortfarande vara med i racet om CL-platserna. Inte för att jag tror att de komma att hålla hela säsongen, men ändå.

West Ham har lyckats med många värvningar under de senaste åren – kanske i synnerhet förra sommaren. De två anfallarna Enner Valencia (Pachuca) och Diafra Sakho (Metz) har gjort stor succé, vilket har gjort att laget inte längre är beroende på att enbart slå långt på Andy Carroll. Den sistnämnde har i vanlig ordning missat ett antal matcher på grund av skada. Mittfältet förstärktes av två fysiskt starka afrikaner i form av Alex Song (inlånad från Barcelona) och Cheickhou Kouyaté (Anderlecht). I backlinjen har Carl Jenkinson (inlånad från Arsenal) och Aaron Cresswel (Ipswich) spelat bra sedan ankomsten. Lägg därefter till att spelare som redan fanns i klubben – typ Winston Reid och Stewart Downing – också har blivit ett snäpp bättre och det kanske trots allt inte är så svårt att begripa varför de ligger en poäng före Liverpool.

BBC rapporterar om skadeläget inför matchen. Liverpool får en rejäl boost, då Daniel Sturridge kan göra comeback efter nästan fem månaders skadefrånvaro. Mamadou Sakho är tveksam till spel på grund av en ryggskada. För West Hams del är Jenkinson, Song och James Tomkins tveksamma – men klubben hoppas att de kan komma till spel. Även Kouyaté, som har återvänt från Africa Cup of Nations, kan komma att spela på Anfield.

Det ska bli intressant att se vilken startelva Brendan Rodgers väljer att mönstra. Om Sakho inte kan spela räknar jag kallt med att Glen Johnson kommer att få spela istället, vilket verkligen före en försvagning. Inte minst eftersom Sakhos huvudspel vore användbart i luftdueller mot Carroll. Eller kanske får Dejan Lovren chansen igen om Sakho inte kan delta?

Det bör finnas en risk för att vissa Liverpoolspelare fortfarande är slitna av den väldigt hårda 120-minutersveckomatchen mot Chelsea. Jag tror däremot inte att Sturridge kommer att starta, men han kommer säkerligen få hoppa in.

Min preliminära startelva: Mignolet, Can-Skrtel-Johnson, Markovic-Lucas-Henderson-Moreno, Coutinho-Gerrard, Sterling.

7 kommentarer
  1. Räknar du lika kallt med att våra vingbackar ska bli utvisade eller? Nää men du har väl bara glömt dem, eller att markan och moreno ses som självskrivna 🙂

  2. Man får verkligen hoppas att Sahko kan spela matchen. Både Johnson o lovren är ju två säkerhetsrisker att ha på plan.
    Egentligen är det inte så konstigt att vi är tätare nu, can o Sahko in och lovren o Johnson ut. Det är ju klasskillnad, det konstiga är ju att det tog drygt en halv säsong för BR att begripa det.

    • Fast Sakho gör en del idiot saker också men vilken vill man ha av Johnson och Lovren är ju frågan? Henderson

    • Fast han gör fortfarande vissa felpassningar som blir farliga…

  3. Johnson är utomordentligt dålig så hoppas Dejan får lira .

Kommentarer är stängda.