Match: Liverpool – Stoke City
Plats: Anfield, Liverpool
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Sport .

PremierLeague

För the botten is nådd, hur långt kan man gå?, hur lågt kan man sjunka?, hur kasst kan man må? sjöng Timbuktu för några år sen i sin superhit – en väldigt beskrivande låt och textrad om hur det är att vara Liverpoolsupporter just nu.

För även fast insatsen mot Ludogorets i veckan var ett fall framåt, så hade resultatet för vilket annat Liverpool som helst inneburit en missräkning av stora mått. Men nu är ju detta inte ett ”normalt” Liverpool å andra sidan, eller så var det bara förra säsongens som var ”onormalt bra”. Det har ju som ni alla vet gått både trögt och i många situationer känts helt hopplöst och nattsvart. November månad har faktiskt inte bara känts nattsvart vädermässigt, månaden har även inneburit bara EN stackars poäng på de fem matcher som spelats.

Men är det något som är skönt när det går dåligt så är det när matcherna duggar tätt. Nästa match att vända trenden (det är så vi får se på saken) mot är Mark Hughes Stoke som har flera välkända och rutinerade pjäser i sitt lag, däribland Peter Crouch, Charlie Adam & Victor Moses som får ses som de mest kända med Liverpoolögon sett. Stoke består dock inte bara av gamla LFC-föredettingar utan även av den stabila målvaktspjäsen Asmir Begovic, ärkesvinet Ryan Shawcross och den evige supertalangen Bojan Krkic.

Man kan lugnt konstatera att Stoke inte luktar lika mycket Tony Pulis och slå långa bollar på Bengt som det en gång gjort, även fast de såklart har kvar självaste Bengt Crouch i laget. Under de senaste åren har vi vant oss vid ett röd-vitt randigt lag som kommit till Anfield och maskat sen minut ett och torkat bollen med tröjan hundra gånger för att förbereda ett megalångt inkast in i straffområdet. Dagens Stoke kan dock i mitt tycke faktiskt spela fotboll också och lär komma med en helt annan approach. Spelet är faktiskt något som såhär långt tagit ’Potters’ till en 11:e plats i tabellen, en poäng före LFC och det ska bli spännande att se om de vågar att ta tag i taktpinnen även fast de är på bortaplan och inte förväntas göra det.

Liverpool då? I veckan beslutade sig Brendan Rodgers att för första gången någonsin(?) peta Dejan Lovren i en viktig match till förmån för Kolo Toure. Det som blir spännande att se är om nordirländaren fortsätter på det mer rutinerade spåret eller om han väljer att gå tillbaka till det mer osäkra. För är det något en tränare ofta gör när det börjar gå tungt så är det att börja förlita sig på de pjäser som är rutinerade och som det går att veta vad man får ut av. Därför har valet att ta in Kolo Toure och Rickie Lambert i laget varit lika självklart som väntat.

Frågan nu blir om Rodgers fortsätter på det här spåret ur ett längre perspektiv och även hur länge Steven Gerrard kommer få spela 90 minuter vecka ut, vecka in med sina 34-åriga ben. De senaste veckorna har frågetecken väckts kring kaptenens status som en given startspelare, men är det något som är uppenbart så är det att Rodgers har störst förtroende för Gerrard bland de mittfältarna som finns tillgängliga, och i nuvarande situation faktiskt inte KAN offra klubbens största ikon. Det smartaste valet för den utsatte managern Brendan Rodgers är såklart inte att göra sig ovän med lagets kapten – även fast det kanske är just den medicinen som doktorn ordinerat på planen.

Vilket spår tror ni Rodgers fortsätter på? Diskutera gärna i kommentarsfältet och berätta för mig hur ni tänker.

1 kommentar
  1. Jag vill bara se oss ta tre poäng. Och att vi för matchen, håll i bolljäveln så vi inte ger motståndaren chansen att utmana vårt usla försvar. Och för helvete; sjunk inte ned i minut 70 och överlåt allt initiativ till motståndaren, det bäddar bara för katastrof då vi inte kan försvara. Touré på plan tack. Och se till att skjuta för Guds skull, vi skjuter ju inte längre! Gör man inte det blir det inte mål. Enkelt.

Kommentarer är stängda.