[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Liverpool – Hull (2014-10-25)
Plats: Anfield
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Sport

PremierLeague

Liverpool fick som väntat en lektion av Real Madrid, men kan förhoppningsvis studsa tillbaka redan i lördagens match mot Hull.

Trots den svaga säsongsinledningen ligger Liverpool på en femteplacering i Premier League – på samma poäng som fjärdeplacerade West Ham. Dessutom har man goda möjligheter att gå vidare i Champions League, förlusterna mot Real Madrid och Basel till trots. Det finns med andra ord all anledning att vara optimistisk inför framtiden. Om Liverpool kan höja sitt spel kan den här säsongen sluta lyckligt.

För att Liverpool ska bli bättre måste såväl försvars- som anfallsspelet bli bättre. Brendan Rodgers har värvat många backar de senaste åren, men har inte lyckats med nyckelvärvningarna Mamadou Sakho och Dejan Lovren. Istället har Martin Skrtel alltjämt varit lagets bästa mittback, vilket ju egentligen inte var meningen. Det var trots allt tänkt att först Sakho och därefter Lovren skulle komma in och styra upp lagets backlinje. Rodgers verkar inte längre ha något jätteförtroende för Sakho och frågan är hur länge Lovren är fortsatt given i startelvan?

Samtidigt kan man inte endast klandra backlinjen för lagets svaga defensiv. Det kollektiva försvarsspelet har överlag inte fungerat, vilket samtliga lagdelar har ansvar för. Allt ifrån den sista utposten Simon Mignolet längst bak till Mario Balotelli längst fram har presterat för dåligt. Och naturligtvis många spelare däremellan Mignolet och Balotelli.

Anfallsspelet har inte heller klaffat i Daniel Sturridges frånvaro. Under fjolårssäsongen kom man som bekant undan med stundtals uruselt försvarsspel eftersom man ändå lyckades vinna matcherna tack vare att firma Suarez & Sturridge fixade 2-3 mål per match. Nu är laget inte lika målfarligt – någonting som har blivit ödesdigert för resultaten. Många andra lag vinner matcher med 1-0, men det gör aldrig dagens Liverpool. Att hålla nollan verkar vara snudd på omöjligt för laget. Det innebär en extra stor press på offensiven. Samtidigt kan man vända på steken och säga att lagets numera mediokra offensiv innebär extra stor press på defensiven… Ja, ni fattar vinkeln.

På twitter cirkulerar rykten som gör gällande att Fabio Borini är aktuell att starta matchen mot Hull. Jag tycker att det vore en okej lösning, med tanke på alternativen. Balotelli är formsvag och håller fortfarande på att komma in i lagets spel. Glöm heller inte att Balotelli har spelat många matcher sedan han anslöt och säkerligen skulle må bra av lite vila. Borini har tre egenskaper som Balotelli saknar; 1) Han har ett bättre spelsinne och hittar således bättre löpningar, 2) Han är bättre i presspelet, 3) Han är en bättre straffområdesspelare. Borini är lite av en fox in the box – och jag betraktar honom som en potentiell joker i fortsättningen.

Lördagens motståndare Hull ligger elva i tabellen – endast 3 poäng bakom Liverpool. Deras målskillnad är 13-13, medan de rödas är 13-12. Det är som upplagt för en jämn match.

På skadefronten har det ljusnat på sistone, men Sakho och Jon Flanagan är fortfarande borta. Hull har däremot ett problem på målvaktssidan, då deras två bästa målvakter är skadade. Det kan innebära att Eldin Jakupovic får göra sin andra PL-start någonsin. Andra skadade spelare i Hull är den rutinerade mittbacken Michael Dawson, Nikica Jelavic samt den talangfulla vänsterbacken Andy Robertson. Däremot förväntas Tom Huddlestone spela, trots skadebekymmer på sistone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer
 1. Hej Pelle// Tar med vad du skrev om Borini vs Balo och under citatet så kommer min kommentar:
  ” Borini har tre egenskaper som Balotelli saknar; 1) Han har ett bättre spelsinne och hittar således bättre löpningar, 2) Han är bättre i presspelet, 3) Han är en bättre straffområdesspelare. Borini är lite av en fox in the box – och jag betraktar honom som en potentiell joker i fortsättningen.”

  Om nu Borini är bättre än Balo på de 3 punkter du räknade upp, varför spelar inte Borini mer? Varför gör inte Borini mer mål? Fox in the box? Jo tjena! Han som kunde gått till Sunderland för £14m i somras är tydligen en bättre fotbollsspelare än Balo. Jag vill varken ha Borini eller Balo i klubben men när Sturre är frisk ska han spela med Balo – bäst resultat. Spela med två strikers – varför inte spela Balo och Borini tillsammmans så länge de är kvar i klubben?

  • Borini har byggt sin unga karriär på de egenskaper som jag nämner. Det är därför som storklubbar har värvat honom. Att Balotelli har spelat mer beror ju på att han generellt sett är en bättre spelare och dessutom har spetsegenskaper som gör att han kan avgöra matcher på egen hand. Dessutom blev ju Liverpool sura när Borini tackade nej till Sunderland och QPR.

   Tror det ska mycket till för att Rodgers ska starta Borini OCH Balotelli, men kan ha fel. Tror helt enkelt inte att han är villig att offra någon av Coutinho, Sterling, Lallana för att få in de båda italienska anfallarna i samma startelva.

 2. Borini är väl mer en spelartyp som Liverpool egentligen är ute efter om man jämnför med Balotelli. Borini tillför speed som triggar igång press spelet snabbare, har betydligt mer vilja och jobbar för laget. Tycker själv att han borde fått mer speltid i Sturridge frånvaro.
  Balotelli spelar nog för att han är ju verkligen en riktigt bra spelare när han vill och har sån stor potential om man bara kan gräva fram den men frågan är om nån kan få fram den?

  De skulle tagit in Deloufeu som en delbetalning i Suarez dealen och satsat på Bakkali istället för Balo. Visst ingen av dessa herrar är strikers utan mer genombrottsspelare med målsinne men det hade nog blivit bättre i det långa loppet. Men lätt att vara efterklok och nu sitter vi i samma båt och det är bara hoppas Herr Mario tar sig i kragen, släpper sitt ego och börjar lyssna på Rodgers.

  • Ja Borini har en starkare arbetspotential än Balo, men en sämre fotbollsspelare. Men som jag skrev tidigare, jag vill varken ha Borini eller Balo i klubben. Borini är en spelare för klubbar som Sunderland och Balo kan göra det mesta med en boll när han vill, men när vill han göra det då? Tror inte ens Balo själv vet det! Trodde han skulle visa mer än han gjort, men den gick man bet på. Tala om att Balo var ett helt felaktigt köp!!!

  • Jag menar bara att det är imponerande att du kan dra så pass långsiktiga slutsatser efter 1/5-dels säsong.

  • Tack för komplimangen 😉 Nämen allvarligt talat kan man missuppfattas när man skriver kortfattat. Jag bedömer inte Balo enbart utifrån den här säsongens början utan vad han presterat eller snarare inte presterat tidigare utan enbart gett glimtar av. Han har rätt mycket av talang i sig men hans brist på rätt attityd hindrar honom. Den hindrar honom även i Liverpool. Jag köper Carras argument att han blir kvar högst den här säsongen i klubben.

  • Johannes: Det är väl egentligen irrelevant för situationen om du, jag eller någon annan vill ha de nuvarande anfallarna i truppen. Faktum är att Liverpool har den anfallsuppsättningen som man har. Om man vill ha en anfallare på planen är Borini, Balotelli och Lambert alternativen i Sturridges frånvaro. När man snackar om laguppställningar i nästa match måste man ju förhålla sig till verkligheten, dvs vilka spelare Liverpool har just nu. Att man vill köpa och sälja vissa spelare är en annan diskussion än den om laguppställning nästa match.

 3. Jag anar ugglor i mossen när man ser att hull ska ställa sin tredjemålvakt i målet. Som upplagt för hans livs match och hållen nolla.
  Det är ju en gammal fin tradition av okända målvakter att de gör sitt livs match på Anfield.

  😀

 4. Såg precis att Viaplay inte sänder matchen live. Utan som repris på kvällen.. Fy fan

  • Kan du inte se den på viasat sport?

  • Håller med varken för oss med parabol eller viaplay. Detta är ju riktigt illa.

 5. 🙁 har bara viaplay! Nog faktiskt första gången det här händer. Typiskt

  • Jag har också bara Viaplay, men för mig blir det perfekt med repris ikväll då barnen sover 20.30 Lite svårare att se matcher live på eftermiddagar när man har små barn. Nu gäller det att hålla sig borta från mobilen 16.00-20.30

 6. Som det verkar se ut behöver du nog inte bry dig. Bara frustrerande.